Ako vypočítať príklad číslo 5?

@lentilka78 Ak by si ju nechala porozmýšľať nad mojou otázkou, asi by na to prišla sama. Takto to opíše a pri ďalšej podobnej úlohe bude bezradná.
Dakujem za odpovede
@lentilka78 @ivka225 ma pravdu, takto si autorke nepomohla vobec..
@guudy no len ma tu nehejtujte, poznám kopu dospelých co vôbec nemajú logické myslenie čiže nevedia poradiť ani svojim deťom pri úlohách.... Možno takto sa k postupu dopracuje
@lentilka78 ďakujem ešte raz
@lentilka78 keby si ju nechala porozmyslat nad uvodnym prispevkom od ivka225, tak by na to prisla aj sama. A o to ide.
@guudy ja hovorím o niečom inom, kopa ludi ma s týmto problémy, kľudne to môže byť aj jej prípad.
Pri dnešných úžasných pracovný zošitoch si bežne v messenger posielame takto zadania 🙈
@laura1980 nemáš začo, ale odporúčam ti zrušiť tému lebo budú nás tu hejtovat celý večer 😁
@lentilka78 ale to sa nedozvieme, ci je to jej pripad, pretoze ste ju nenechali sa nad tym zamysliet nad prvym prispevkom ivky…
Ahoj . V ktorom ročníku sa takéto učí prosím ta ? Akože mame čas..v septembri ideme ešte len do škôlky ale zaujíma ma to
Podľa mňa to je zadanie na stĺpce, nie na riadky.
Výsledky prvého stĺpca boli zverejnené, tak teda druhý stĺpec:
ak "a" + 3 824 = 15 438
tak "a" je rovné:
a = 15 438 - 3 824
a = 11 614
teda "a" - 4 518 sa rovná 7 096
Rovnako aj tretí stĺpec, ak:
a - 4 518 = 270 038
tak "a" je rovné:
a = 270 038 + 4 518
a = 274 556
potom "a" + 3 824 sa rovná 278 380
hlavne ide o to, vysvetlit to tomu dietatu, nie dat mu cisla na odpisanie... ak nepochopi maminka, nevysvetli dietatu a je to nanic
Pri druhom zadaní s neznámou "b", je tam chyták, ak by ste potrebovali pomôcť, rada pomôžem.
Zostrojte si vždy rovnicu o jednej neznámej a dajte si tam pozor na znamienka ;)
@plamienka555 suhlas, toto je soravne riesenie. hladame predsa a, ktore potom osve dosadzame v kazdom stlpci ine. sa mna absolutne logicka a jasna uloha
@lentilka78 presne

ak a=2, tak čo je a+3?