Ako zabaviť 10-ročného chlapca cez daždivé prázdniny?
Ahojte, co robia Vase 10r deti/synovia cez prazdniny? Hlavne, ked vonku prsi. Nasho to taha len k technike a tatino to nedava. Ale co by mal 10r chalan robit vo vnutri v dome, ked sa neda ist von? Izba upratana, umyvacku vylozil,.. kopec volneho casu. Ako ten volny cas travia Vase deti/chlapci vo vnutri? Dievcata si citaju, vyrabaju naramky,.. ale co chalani? Diky.
Moji 10r a 8r išli von aj cez dážď hrať hokej 🙈 ale samozrejme aj technika bola počas dňa aj tv 😊
@reanda hlavne muz to riesi🙈
@zuzuzv kamos je na dovolenke. Inak v susedstve ineho uz nema🫤
A to je take strasne aby sa hral PS alebo XBox ked je vonku hnusne? Vsak keby bolo pekne tak travi cas inak.. urcite z neho za ten cas nebude zavislak a tiez by som nechala.
Vsak aj to je forma relaxu
Moj desať ročný chalan keď vonku prší: veľa číta, či už knihy, komixy, časopisy, ďalej kreslí, maľuje vystrihuje, lepí, vyrába si z papiera vlastne hry, postavy, domy. Vymýšľa si a kreslí vlastne komixy. Potom aj lego, z lega stavia celé mestá, alebo oblasti ( púšť, džungľa, vesmír) on je celkovo, teda obe moje deti majú obrovskú fantáziu a toto robia stále, keď sa nedá ísť von. A ja len zbieram po dome lego, alebo kúsky odstrihnutého papiera 😃😂
Ja mám 2 synov ale majú aj kamosa v paneláku.. inak som tiež brutal proti technike ale cez prázdniny viac dovolím
Veď ho zapoj do varenia a pečenia 🤷
+treba odpojiť internet
Aj nas si cita, aj chalani citaju, treba najst taky zaner, co ho bude bavit.. a dostal take posca fixky tak uz chce vselico farbit (chcel by si pokreslit aj tenisky, tricka).. tak ho krotim, a inak ho bavi stavanie lega, len tak z hlavy aj ked nema nove, alebo tazsie puzzle, kartove hry... ale nas je mladsi, ale urcite je nieco co bavi tvojho syna 🙂
Moj synovec v jeho veku rad cita. Teraz su super knihy pre decka v jeho veku.
No môj ma 12 a dokáže sa zabaviť doteraz aj bez techniky. Takže ako ste si naučili. Čiže môj si číta, píše, vymýšľa si všelijaké príbehy, stavia lego, samozrejme myslím lego 10 plus, hráme rôzne spoločenské hry. Keď mal 10 aj pexeso, ale to ho už nebaví. 10 ročne dieťa má mať dosť fantázie na to , aby sa zahralo samé. Ak ste mu ju však nezabili PC, mobilom a pod. .. milujem keď rodicia vyplakavaju, že môj je len na mobile. Sak kto mu ho dal ?????
@janka_mamka keď sa deti bavia v škole a partii o Minecrafte a hrách on hovorí o čom?
@janka_mamka preto ma family link a mobil hodinu denne🫣😁🤟
@marca12 my rodicia necitame, nemal tuto zalubu po kom zdedit🤷♀️
@kitycat dakujem. Ano. Mas pravdu. Dnes uz bol cely den vonku🌸
@victory7897 ze? Aj nas. Brawl stars. To cela trieda. Aj dievcata. A aj minecraft. Teraz film v kinach a menu v mc donalds😅😁😝
@pikachu999 zapojila. Len to su kratke cinnosti..
@aurora33 nas je sportovec. Zahra si na elektr.klaviri, gitare, bicich. Ale to su chvilkove aktivity..
Pokiaľ o tom vieš , chceš to riešiť,snažiš sa mu to obmedzovať,hlavne športuje a trávi na tom minimum času je to podľa mňa v poriadku...v takej zdravej miere je to úplne oki.. tiež neje ok úplne ho odstrihnúť keď jeho rovesníci to majú a je to populárne medzi deťmi
@victory7897 v živote to nehral. Čuduj sa svete má kamarátov a nie je považovaný za divneho. Proste keď sa o tom bavia , nebaví sa o tom. Bavia sa aj o iných veciach.
@janka_mamka tak potom je to super
@pikachu999 odpojit internet, paneboze 🙄.. kedysi detom vyhadzovali knihy, aby nezabijali cas takymi daromnostami, ako citanie, ked mozu robit nieco uzitocne.. tak dneska sa pre zmenu odpojuje internet, super..
viete o tom, ze kazde dieta je ine? ze u kazdeho sa kreativita prejavuje inym sposobom a v inej oblasti? ze niekoho bavi citat, niekoho sportovat, niekoho tvorit z papiera a niekto dokaze tvorit aj v oblasti tej 'hroznej 'techniky''? co keby takemu billovi gatesovi zakazovali pristup k 'technike'? lebo sak fuj fuj, nech ide radsej robit nieco kreativne 😒
Ved nech ti pomaha
😂 to vazne 10r si nevie najst aktivity doma, vsak ak nehrate nejake hry a nema zabavky ako stavat, skladat, montovat nieco (na case vymysliet), ma vycerpany limit obrazovkovy... tak moze si citat, moze sa UCIT (neuveritelne). Mne zase nepridu aktivity ako umyvacka, upratovat izbu ako aktivity na uzitocne straveny cas.. to je take "povinnosti si spravit". kratke prazdniny ako velkonocne, alebo ine, sa daju vyuzit na doucenie sa kadecoho, precitanie si knihy, komiksov..
A ked jeden den prestrieta "techniku", svet sa z toho nezruti zase.. ;)
@reanda bill gates sa nehral pc hry ako 10rocny ak na to myslis ;) on sa dostal k programovaniu na strednej skole, a robit.. programy. Ako 10rocny sa pravdepodobne hral a ucil ako vacsina deti.. ;) bez techniky v tych rokoch .. ale to len tak mimochodom...
@simca06022011 🙄 nie, nemyslim, ze hral pc hry 😀 ale ze pracoval s 'fuj fuj technikou'.. a sice na strednej skole, na ktoru ale nastupil po siestej triede zakladky, takze ovela viac ako desat rokov zas asi nemal 😝 ..
ono aj 'technika' sa da vyuzivat mnohymi kreativnymi sposobmi, to ale dieta tazko zisti, ked sa k nej nedostane a internet ma pre istotu vypnuty 😝
@reanda dakujem🙂

Nas 11,5 rocny tiez cita, aj naramky robi, potom si stavia lego alebo sa obcas zahra aj na x boxe, daco si pozrie v telke.