icon

Ako znášali vaše 10-ročné deti prestup na inú školu?

18. okt 2022

Ahojte, ako znášajú 10 ročne detičky prestup na inú základnú školu (kvôli sťahovaniu)? Či račej nechať dieťa cestovať na pôvodnú? Je mi ho ľúto nechať cestovať, keď tu tiež máme výbornú ZŠ, a blízko. Ale on chce cestovať. Bojím sa ho nasilu preložiť, proti jeho vôli. Ale podla mňa by si zvykol,a našiel by kamarátov. Ale on je proti☹️. Poraďte prosím.

pribinak
18. okt 2022

Koľko cestovať? Ak je to krátka s ľahká cesta, tak by som neprekladala na inú školu

matullienka
18. okt 2022

Pokiaľ by ma to cestovanie neprimerane nezatazovalo tak by som neprekladala

patka06
18. okt 2022

Neprekladala by som, hlavne ak syn nechce. Je ťažké začleniť sa do zabehnutého kolektívu.
Koľko by cestoval? Predpokladám, že 10 ročný kratšiu cestu zvládne sám

autor
18. okt 2022

Cestuje cca 10km so šťastným bratom. Ale on už je deviatak, jeho nechám už tam, nech dokončí ZŠ , takže menší o rok musí už sám cestovať .Len aj starší brat sa sťažuje že keď končí hodiny skôr, musí ho počkať lebo spolu musia na autobus. Keď starší končí skôr, neni problém, menší ho počká v družine. A ide zima, aj 10 minút v daždi čakať na autobus, no neviem..

matullienka
18. okt 2022

Ja by som ho nechala naša má 11 a od 10 chodí domov autobusom a to musí prestupovat z trolejbusu na primestsky autobus

beata_k
18. okt 2022

Vela deti z dedin cestuje 10 km. To nie je dlha cesta.

pribinak
18. okt 2022

10 km je úplne v pohode. Veď deti vo veľkých mestách toľko cestujú z jednej strany sídliska na druhu. Aj mladšie deti bežne cestujú napr z dedín do mesta.
Neprekladla by som. Vôbec nemusí byt jednoduché sa začleniť do zabehnutého kolektívu a nájsť si kamosov

patka06
18. okt 2022

10 km je nič, tento rok sa naučí cestovať a na budúci to už zvládne sám

autor
19. okt 2022

Ďakujem každej za odpoveď, veľmi ste mi pomohli v rozhodovaní.

negymama
19. okt 2022

moj syn este nemal 9 rokov, ked uz sam cestoval z mesta na dedinu 15km. Chodil aj so surodencami, ak im vysiel rovnaky cas, ale casto aj sam. od skoly siel pesi alebo elektrickou na stanicu a z nej este domov primestkym autobusom.

kaktusik007
19. okt 2022

10 km je nic... ale plne rozumiem obavam - syn si vybral osemrocne gymmazium 30 km daleko a teda mala som nervy ze ako to da v 11 sam, ale dochadza uuuplne v pohode, klop klop klop. A na tvojom mieste by som sa skusila uz dohodnut s mladsim nech cestuje sam - cestu uz pozna, nemusi byt iba privesok starsieho brata ;)

prasiatko30
19. okt 2022

Ja by som ho nechala z jednoducheho dovodu - lebo starsieho ste nechali. Ani nie z dovodu, ze budu cestovat spolu ale preto, ze mladsi by ti to do konca zivota vyhadzoval na oci, ze starsi mohol ostat na povodnej ZS a on sa musel rozlucit s kamaratmi a so znamym okolim - a je uplne jedno, ze logickejsie by bolo prestupit😅😅 . Aj tak pocas tohto roku si mlady v spolocnosti brata odkruti prvy rok dochadzania a uvidi ci mu to bude vyhovovat, mozno na buduci rok ti povie on sam aby ste ho preradili na tu blizsiu skolu lebo straca vela casu cestovanim

sidicek
19. okt 2022

Ja by som ho zas preradila do najbližšej školy, hlavne ak máš na ňu dobre referencie, aspoň sa spozná s deťmi z nového miesta bydliska a v puberte už budú partia. 10r je ešte prvý stupeň, takže úplne v pohode si ešte vytvorí vzťahy v novej triede.

staleja
19. okt 2022

Môj menil školu ako 8 ročný a teraz ako 11 ročný. Úplne bez akýchkoľvek problémov. Myslím, že to znášajú horšie rodičia ako deti 🙂...+