Ako zvládnuť dieťa, ktoré sa nechce učiť?
Má 7.rokov a nechce sa učiť. Je prvák. Keď mu poviem že také deti končia v polepšovni sa ma spýta kto ma pobalí a oblečie? A ja že kam? A on že no do polepšovne. U psychologičky sme boli. Zvažujem psychiatra.
Mám prváka a tiež sa mu nechce. Na začiatku dokonca tak veľmi, že som zbalila zošity,dala mu motyku a nahnala do záhrady,aby kopal. Kým sa mordoval,tak som mu vysvetlila, že ľudia ktorí majú slabé vzdelanie sa živia tvrdou prácou a ak sa mu to páči,tak sa učiť nemusí 🤗 Vydržal asi 12 minút. A nezabudla som dodať, že Hanka (jeho láska ešte zo škôlky) určite nechce niekoho,kto bude najhlúpejši z triedy. Odvtedy síce nejasá od radosti,ale poctivo robí čo treba.
Aj nas vie takto odpalkovat,,to ma dostava do vyvrtky,,ale ano,skola je boj, kazdodenny,,tvoj maly je prvak, este potrva kym mu docvakne o com vlastne to je ta skola..o chvilu su prazdniny,,oddych nielen pre deti a ucitelov ale aj rodicov,,lenze ty vies, ze po prazdninach sa pokracuje v boji, on to realne a prvy krat v zivote pociti az v polke januara..neboj, druhy rovnik bude lepsi 😉
Prečo strašíte svoje dieťa?Možno by stačilo prestať vyhrážať sa?Robí presný opak čo chcete,vzdoruje vám ako každé dieťa...psychiatra potrebujete bez urážky vy...
Si na hlavu. Zmeň prístup, pretože seba ustves a dieťa si odcudziš.
Nestras ho polepsovnou, veď on ani netuší, čo to je. Pozri čo sa učia a pri hravej činnosti mu to skús hovoriť, čo tam má. Spomen mu, že ostatné detičky to určite nebudú vedieť, ale on áno, lebo ho to naučíš. Aj písmenká po troške nech píše. Mojej sestry synček tiež sa nechcel učiť v prvom ročníku. A áno, vyštudoval námornícku školu a je úspešný. Musí získať návyky, že sa troška poučí, popise a môže sa hrať. A chvál ho, že ako pekne píše, ale že ešte musí dotiahnuť písmenká, že troška väčšie či menšie treba napísať, no jednoducho sa mu venuj a chvál ho, kľudne aj odmen sladkostou 👍

Prepáč, ale neviem, kto potrebuje psychiatra. Náhodou, tvoj syn je správny. Úplne vhodný človek do tejto doby.
S tou polepšovňou je to prehnané.
Poznám x ľudí, čo sa zle učili, dokonca prepadali. A teraz sú to podnikatelia, čo nevedia, čo s peniazmi. Za to jednotkári to nedotiahli nikam. Robia niekde šedú myš za pár šupov a žijú z ruky do huby.