Ako zvládnuť výber školy pre plačlivú dcéru?
Dobry den,
dcera pojde do 1.rocnika. problem je ten, ze chodila do skolky nie v mieste bydliska ale inam. Odkedy jej to "zaplo", ze pochopila, ze uz nebude chodit do 1.rocnika s detmi, ktore pozná, asi 3 tyzdne je velmi placliva a chce chodit za tymi detmi a chce chodit len do skoly s nimi. Mensia skola na dedinke vedla mesta, museli by sme ju denne vozit 7 kilometrov :( su velmi dobrý kolektív, má tam plno kamarátov :( poradte, prosim, ako by ste sa zachovali, pripadne zazili ste si takyto smutok za skolkou? Rozmyslam, ze vyhladam detskeho psychologa, lebo az mi to trha srdce.
Zapisy do 1.rocnika boli v aprili. Teraz ju uz inde nezapises
Nájde si aj tu kamarátov. Prejde to
@sisska96 praveze som z toho v soku, ze tam tak chce ist, necakala by som, ze u deti v skolkarskkm veku to taketo silne az bude
neboj adaptuje sa ked pride do skoly, vela deti bude v triede novych, predsa len je odklad a deti sa striedaju a v 1r je mix nie ken ty co sa poznaju. psycholog je zbytocny v tomto. drzim palceky
neboj adaptuje sa ked pride do skoly, vela deti bude v triede novych, predsa len je odklad a deti sa striedaju a v 1r je mix nie ken ty co sa poznaju. psycholog je zbytocny v tomto. drzim palceky
@kacena4 no naša plače už 3.týždeň, prosí aby chodila tam kde pozná deti. Praveze kolektiv zostane od skolky nemenny
Ešte je malá zvykne si. Dakedy aj u nas revali v škôlke, potom v škole. Pred školom, po škole. Proste klasika
Ešte je malá zvykne si. Dakedy aj u nas revali v škôlke, potom v škole. Pred školom, po škole. Proste klasika
@sisska96 tam ide aj o to, ze ona tam ma reálne kamošky, ja sa preto cítim previnilo, lebo mna tiez nasi dali inde, aj ked som nechcela, isla som do 5.rocnika a este 6 rokov som plakala za povodnymi kamosmi
7 kilometrov nie je veľa ak by to znamenalo spokojné dieťa. Ak je takáto citlivá skúsila by som prestup, ale to sa dá asi až v septembri. Pokiaľ sa nedá rovno by som jej to oznámila, poplače si a prijme to ako fakt.
@sisska96 praveze som z toho v soku, ze tam tak chce ist, necakala by som, ze u deti v skolkarskkm veku to taketo silne az bude
@anonym_autor najde si novych kamaratov. V tomti veku su tie kamaratstva take ' labilne '' kazdy den s niekym inym. Na druhej strane 7 km bie je tak vela. Ja by som skor uvazovala nad tym ako bude chodit neskor do skoly. Ked bude vacsia . Ci je dobra dochadzka a ktora skola je leosia
To tam kde bývate a kde ide do školy nepozna žiadne deti? Nechodite napr na ihrisko? Nepozna deti z ulice?
Ak máte bus v dedine, že by časom chodila aj sama tak 7 km nie je fakt veľa .
Podľa mňa sa zbytočne pitvete v tom kam pôjde. Dieťa, keď cíti vašu neistotu je neisté tiež. Koľko ste to rozoberali, keď už 3 t plače? Dajte jej so školou pokoj, má mesiac prázdnin pred sebou.
To tam kde bývate a kde ide do školy nepozna žiadne deti? Nechodite napr na ihrisko? Nepozna deti z ulice?
Ak máte bus v dedine, že by časom chodila aj sama tak 7 km nie je fakt veľa .
@pribinak nie nepozna, my byvame v byte v meste, teda byvali sme u rodicov na dome, teraz sa naspat stahujeme do bytu a v meste nepozname nikoho. Tam, kde mala skolku ma aj kamaratky.
Podľa mňa sa zbytočne pitvete v tom kam pôjde. Dieťa, keď cíti vašu neistotu je neisté tiež. Koľko ste to rozoberali, keď už 3 t plače? Dajte jej so školou pokoj, má mesiac prázdnin pred sebou.
@anonym_66e094 ja som na strane dcery, muz je vyrazne proti, ze on nezela aby dochadzala. Odvoz by bol zabezpeceny. V tomto to nie je. Chodi sa vzdy na ten smer kazdy den autom.
Este porozmyslaj, ci nie je lepsie ziskat nove kamosky v skole v mieste bydliska. Lebo z tej zs vzdialenej 7km pojde domov a tam furt nebude nikoho poznat poriadne. Ci zle chapem?
Este porozmyslaj, ci nie je lepsie ziskat nove kamosky v skole v mieste bydliska. Lebo z tej zs vzdialenej 7km pojde domov a tam furt nebude nikoho poznat poriadne. Ci zle chapem?
@deedol lenze v meste neplanujeme byt dlhsie ako 3 roky, teraz nemame financnu situaciu riesit nove byvanie, ale o take 3 roky sa urcite budeme posuvat uz do finalneho riesenia
a kam pojdete potom? zasa naspat ci na nejake tretie miesto? ak naspat, tak by som ju dala tam a potom by uz nemusela dochazat. ak na nejake tretie miesto, mate v plane potom ju znova vziat zo skoly a dat do inej, alebo ju nechate dokoncit aspon 5 rokov? ak je citliva, skuste uvazovat dopredu, ze kde budete a ako to poriesite, lebo ani zmena po tych troch rokoch pre nu nebude lahka.
Prečo ste ju potom prihlásili do mesta, keď tou cestou aj tak chodíte?Ja by som ju nechala tam, kde pozná deti.Aj, keď je pravda, že zase nebude mať vo svojom bydlisku kamarátov zo školy.Pockala by som ako sa adaptuje v septembri a uvidíš.
@anonym_autor skusilam som hladat cestu niekde uprostred - ako by sa mohla s kamoskami stretavat aj ked bude chodit do inej skoly... zvykne si urcite, ale neviem, ci by som to svojmu dietatu urobila.
Možno by pomohlo vysvetliť jej, že v škole bude kvôli učeniu sa, nie kvôli hraniu a po škole a cez víkend sa môže stretnúť s kamarátkami a hrať sa. Aj Ty sa nechodíš do práce hrať, s kamarátkami sa stretávaš po práci.
Určite treba dať šancu tej škole, kde je prihlásená. Dôležitejšia ako kamarátky je podľa mňa v škole na prvom stupni triedna. Riešiť prestup môžete aj v priebehu prvého polroka. Ale medzičasom by som určite preventívne podporovala vzťahy s kamarátkami zo škôlky, aby si v prípade potreby zmeny mala informácie o tej škole, kde sú kamarátky.
@pribinak nie nepozna, my byvame v byte v meste, teda byvali sme u rodicov na dome, teraz sa naspat stahujeme do bytu a v meste nepozname nikoho. Tam, kde mala skolku ma aj kamaratky.
@anonym_autor ste jej mali povedať, že do školy sa deti pomiesajú, že to tak býva. Odkiaľ vie, že tie ostatné budú spolu? Stretáva sa s nimi? Nedávala by som ju naspäť do tej dediny. Predpoklad je, že bude mať aj v škole nových kamarátov a cestovať inde je otrava.
@anonym_autor 7km je nic...vyhovela by som jej ked ma take puto
@anonym_autor ked ju nenaucite tomu ze zivot je plny zmien a novych veci bude este placlivejsia…ved nejde do ineho statu, bez rodicov a podobne… len si najde novych kamaratov…
Daj ju tam, aby nedochadzala, aby mohla časom chodit sama, na kruzky, nebudete cely zivot robit taxikárov. Lepsie, keď teraz zmeni kolektiv, ako by ho menila počas skoly

Nájde si aj tu kamarátov. Prejde to