Aktovka alebo batoh pre prváka
Ahojte, prosim poradte mi v tejto veci. Syn od septembra nastupuje do prvej triedy. Objednala som mu skolsky batoh (zn.Backmann)- bolo uvedene, ze je vhodny pre 1.-3.rocnik), teraz vsak rozmyslam, ci som nemala kupit radsej aktovku - myslim tasku s pevnym tvarom ako su napr.Topgal, lebo tento batoh ma taky prisposobivy tvar - a neviem, ci to bude pre syna ok? Bude v nom mat taky dobry prehlad ako v aktovke? Mate niekto skusenost co by ste skor odporucili? V com su ne/vyhody tasky s pevnym tvarom oproti batohu?
A ESTE JEDNA OTAZKA - tento batoh ma objem 19l, tie topgaly okolo 21l co som pozerala. Nie je to velky rozdiel, ale predsa mam trochu obavy, ci sa mu tam zmesti vsetko potrebne. Ked vidim deti s tymi obrovskymi taskami, rozmyslam, co vsetko tam nosia.
Este doplnim - syn je dost vysoky - 124cm.
Vdaka za vase skusenosti.
Dcera rovnako nastupuje do 1. Triedy, skolsku tasku dostala na narodeniny. Vyhral Beckmann Max. Ma 2 vnutrorne priehradky, zvlast priestor na flasku, kluce a ine drobnosti.
Kedze je chuda a vyssia (121 cm), ta klasicka taska mi prisla mala, Air Flex a ani ta novinka od nich jej nesedeli. Rovnako ani Topgal, bol pre nu prilis siroky.
Aktovku som ani nezvazovala, odporucania na skolske tasky som sledovala dlhsie, vytipovala som si par znaciek a potom sme sli do obchodu skusat.
Môj syn má Beckmann - Air Flex a je super. Je prvák, úplne mu postačuje a na krúžky má menší ruksak, ktorý sa dá pripnúť na batoh.
Topgal sme zamietli, za mňa bol ťažký, nespratný a ak sa zohol, tak sa mu šmýkal na hlavu. Posunuli sme ho.
Ahoj (mam dizleksiu tak prepáč za gramatiku)
K veci mam druhačku a ľutujem kúpu aktovky podľa mňa je dobra iba prvakovi. Teras ju ešte ma ale do 3.ročnika jej musím kúpiť inú vetčiu. Ako píšeš aktovka sitce drží tvar ale teras druhacke sa ledva zmestí všetko čo potrebuje(len na matematiku majú učebnicu pracovní plus špecialni pracovní na geometriu +2zositi),a zakaždým keď si majú niečo navyše doniesť do školy nosí si to osobitne v tašticke trebars aj na vytvarnu ked nieco navyše treba . Proste aktovku nenatiahnes a v našej dobe aj klasiske školske tašky (nie aktovky) su uš robene ze držia pekne chrbat maju vistuzehe chrbatiky , v tomto sa doba pohla v pret. Podľa mňa si urobila správne.

Ja som obidvom dcéram kupovala batoh značky still. Veď batohy sú tiež tvarované na chrbte majú popruhy a tak. Batoh hlavne kvôli praniu a aj sa mi viac páčia. Neviem koľko majú litrov. A staršia batoh nosí už 3 rok a nič sa s ním nedeje - vyzerá ako nový.