Anglické školstvo
ahojte, zaujimali by ma vsetky postrehy a skusenosti na tuto temu, ale hlavne skusenosti rodicov starsich deti co uz si tu nejaku tu dobu skoly odkrutili. O co menej sa tu deti naucia oproti slovensku? Je vobec nejaka realna nadej ze dieta skolene tu by sa dostalo na slovensku VS a zvladlo ju? Co si myslite o slovenskych vikendovych skolach? Ma to zmysel, alebo je to zbytocna zataz pre dieta - predsa len – cely tyzden skola a potom zas skola... dakujem za akekolvek prispevky
@waneska231 inak ma napadlo, ze keby aj na tie skusky nechodila, tak ak raz prideme na SK tak co, mi ju nezoberu do skoly, ci co? ved aj tak by ju museli zobrat, ci sa mylim? naco su vlastne tie skusky? ja nemam sancu jej tu slovencinu udrzat na takej urovni, najma pisomnu formu a nevidim dovod, preco by sa inak skolopovinne dieta malo ucit do 2 skol 😠 , ved to je taka blbost.
@waneska231 ved prave, ze je to viac ako divne
@aliza zevraj tie rozdielove skusky su na to,aby mohla potom pokracovat v studiu na strednej skole na slovensku.....anglicku zakladku neuznavaju ci co......no ja tiez dufam,ze sa nebudeme musiet vratit ,lebo si to neviem predstavit,ako svojho syna naucim zmeskane 4 roky na sk plus predmety co sa tam ucia..... 😲
@waneska231 teraz pozeram, ze ty si z B'hamu, my tiez 😉. Kde byvate? Ak nechces verejne, mozes aj do IP
@aliza konečne som mala čas pozrieť si ten link čo si mi tu dala: http://www.bbc.co.uk/news/education-20498356
len ma dosť prekvapilo, že podľa väčšiny diskutujúcich to až také skvelé so systémom v UK nie je, a teda väčšina z nich je dosť prekvapená, že sa v tabuľke umiestnili tak vysoko. Ak budeš mať času tak si pozri tie vyjadrenia, niektoré sú celkom zaujímavé.
Prajem pekny den. Potrebovala by som poradit, ako to funguje so skolstvom v uk kedze planujeme presun. Este neviem presne kam v uk. Zijeme v kuwaite a maly ma 4 chodi do privatnej anglickej skoly , od septembra mal nastupit do recept. A kedze stahujeme chcela by som sa zorientovat ako je to uk statne skolstvo privatne. Mam obavy kedze teraz chodi do jednej z naj. skol nechcela by som v uk aby skoncil v nejakej tretotriednej skole plnej soc. prip. Ake doklady treba kedy a ci je problem so zaps som a miestom. Dakujem
@roxi, @hanuliq, @aliza, @waneska231, Prajem pekny den. Potrebovala by som poradit, ako to funguje so skolstvom v uk kedze planujeme presun. Este neviem presne kam v uk. Zijeme v kuwaite a maly ma 4 chodi do privatnej anglickej skoly , od septembra mal nastupit do recept. A kedze stahujeme chcela by som sa zorientovat ako je to uk statne skolstvo privatne. Mam obavy kedze teraz chodi do jednej z naj. skol nechcela by som v uk aby skoncil v nejakej tretotriednej skole plnej soc. prip. Ake doklady treba kedy a ci je problem so zaps som a miestom. Dakujem
@tina55 ahojcek. No ono vela zalezi od toho, ze kam sa prestahujete. Je rozdiel vidiek a velkomesto, vramci miest su dobre stvrte a zle stvrte....uroven statnych skol si mozes overit na stranke:
http://www.ofsted.gov.uk/inspection-reports/fin...
tam by mali byt vsetky skoly a ich inspekcne spravy. Tu dieta ide do skoly podla stvrti, v ktorej byvate, cize ak chcete dobru statnu skolu, treba si vybrat dobre miesto na byvanie, ale zaroven treba ratat, ze na tie dobre skoly je poradovnik a moze trvat rok-dva, kym dostanete miesto. Aspon tak to je u nas v meste, kde je velky naval deti.
Co sa tyka sukromnych skol, tie su super, ale aj super drahe. Ja mam dceru v sukromnej a to prave preto, ze statna skola, do ktorej chodila, bola plna azylantov a pristahovalcov bez jazyka, zakladnych hygienickych navykov a pod., kde sa nemohli extra venovat sikovnym detom lebo vacsina zaostavala a tak sa viac zamerali na tych slabych, aby ich potiahli a skola mala lepsi 'report'. Takze take su moje skusenosti.
Z dokladov treba rodny list.
Mna by tato tema velmi zaujimala, nakolko moja dcera nastupila teraz ako slovenka do anglickej skoly, prvy rocnik mam zasebou na slovensku a tu nastupila do tretieho.Chodi do skoly prvy mesiac a velmi som prekvapena ako vsetko zvlada,system ucenia sa mi velmi paci lebo je omnoho jednoduchsi ako na sk.Mala nevie po anglicky ale do skoly ide kazde rano rada,uvitala by som hociake podibne skusenosti ako mame my a ak by sa nasla nejaka mamicka ktora by si rada na tuto temu popisala by ma potesila 🙂 dakujem
Ahojte, prispievam do diskusie uz s dost vatsim odstupom casu 🙂 pretoze ma zaujala tato tema. Chcela by som sa spytat, kedze urcite sa za poslednych niekolko rokov situacia v UK zmenila, ako to funguje pri detoch, ktore pridu do UK zo Slovenska (vek 7/10 rokov) a zapisom do skoly. Je mozne ich zapisat do skoly, kde su ine zahranicne deti, kedze ich anglictina je dost slaba, skoro ziadna? Su taketo skoly v kazdom meste? Ake su teraz podmienky pre nas Slovakov, ze deti vezmu do skoly v UK? Dakujem 🙂

kazda skola na Sk ma ine pravidla ci co?Cele je to divne