Batoh verzus aktovka pre prváčku

patina0369
8. jún 2021

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť čo je lepšie kúpiť pre prváčku - školský batoh, alebo aktovku?

falin
8. jún 2021

my sme mali Topgal a spokojnosť. Sú síce drahšie, ale dcérke vydržala celý prvý stupeň. Hlavne aby bol pevný a vypolstrovaný chrbát. A pozor na váhu, niektoré sú dosť ťažké.

terezka1947
8. jún 2021

Ja osobne som za batoh...a nemusi byt velky. Lebo co som si vsimla,uz na prvom stupni maju deti obrovske bstohy.
My mame uz 3r.bagmaster.
A chysta sa ju zdedit od septembra mladsi syn.
Ma vela priehradok,je lahucka.
Rozhodne odporucam realne skusat...
My sme boli rozhodnuti kupit Topgal.....no vsetky boli synovi velke. Cize sme skusali Bagmaster a tie boli lahsie,aj mensie.

simkids
8. jún 2021

my sme chceli batoh, ale pri jej vyske a vahe sme nakoniec skoncili pri aktovke, vsetko jej bolo velke

rozovykon
8. jún 2021

@patina0369 topgal je top, my sme vybrali batoh, využije aj v ďalších ročníkoch, aktovku maximálne 1,2 ročník potom im to už príde asi trápne 🙂

zuzanaete
8. jún 2021

Odporucam vyberat podla velkosti dietata. Inu treba vybrat pre chude dieta a inu pre dieta, co je postavou vacsie.

jeemima
8. jún 2021

plne suhlasim so @zuzanaete kazde dieta je ine tomu treba vyber prisposobit. My sme kupovali po mnohych odporucaniach topgal a pre nas to nebola dobra volna. Kvalita aj dizajn sice super ale boli velke a tazke pre nasich chudunkych chlapcov. Ked ju mali niest nalozenu az ich chrbty krky boleli. Po 3 mesiacoch sme vymenili za jednoduchy batoh a jemnym polstrovanim na chrbte a viac sme sa k topgal nevratili. skusili sme teraz v 3 rocniku ale uz aj mne vadil te rozdiel vo velkosti ( po zvyknuti na batoh)

patka06
8. jún 2021

Dcéra mala aktovku Still a bola úžasná, ľahká, pevná, priestranná, dobre delená vo vnútri, ľahko sa do nej vedela zbaliť, zapínanie na jednu sponu - žiadne zdržiavanie sa zipsami. Využila ju dva ročníky a bola ako nová, ešte predali sme za polovicu ceny.
Do tretej triedy sme kúpili batoh, tiež Stil.

slavkadi
8. jún 2021

@patina0369 mali sme Topgal prvacku tašku na zipsy, tri priehradky, vystužená, vo vnútri bola kovová vystuz! Nosil ju polroka a potom sme kúpili ľahší batoh, lebo s Topgal vyzeral ako keby nosil skriňu 😁. Odporúčam vyskúšať, čo bude pasovať, a čo sa dieťaťu bude aj páčiť.

gazpalm
8. jún 2021

@patina0369 my topgal,syn ju mal 2 a pol roka,ale je to nicitel a dcera zatial prvy a vyzera ako nova 😊

ninah1486
15. júl 2022

nas mal ako prvak a druhak krasnu aktovku z baagl ale v tretom si postavil hlavu ze on chce ruksak, tak bol ruksak

beahavala
19. júl 2022

aj u nas sa zacala takto vymyslat, tiez dostali potom ruksaky

paulinam99
3. aug 2022

Pre prváčikov by som vybrala aktovku (otvorí poklop a má to tam všetko "pod jednou strechou" = nemusí nič hľadať po jednotlivých zazipsovaných komorách batohu). Navyše mnohé aktovky už majú magnetické zapínanie (napr. Fidlock), t.j. stačí do poklopu len drcnúť prstom a on sa sám zavrie. Kukni vo vyhľadávači "aktovky Fidlock".

Obdobne to platí pre peračníky. Tzv. jednoposchodový/jednozipsový je pre orientáciu prváčika ideálny (odzipsuje a všetko má ako "na tácke" = nemusí nič hľadať.