Bitie dieťaťa v škole - problémové dieťa
Ahojte, zaujíma ma, ako sa v školach/triedach vašich detí rieši ak je tam dieťatko ktoré bije ostatné deti, myslim tak 7-8 rocne deti. Chcem si porovnať náš prípad. Ďakujem
U nás to nebola bitka, ale skôr také vydieranie
Spolužiačka robila dcére zle,triedna sa snažila ako vedela,ale raz ma tak to dievča nahnevalo, tak som si ju počkala aj s mamou pred školou a povedala si co bolo treba a bol pokoj
@simona20201309 pravdaze, triedny o tom už vie. Je toho každý deň svedkom. Zatiaľ sa snazi to vyriešiť veľmi mierovo, vysvetľuje. Ale teda bez efektu. Chlapec, ktovie ci vedome (ma aj nejaky zdravotny dovod) ubližuje, väčšinou keď ho niekto/niečo nahnevá. Používa nadávky, hovorí deťom že sú hlúpe...
A teda zaujíma ma, aký je postup v ostatných školách, či je bežné cakat.
Rieši sa to s triednou a potom riaditeľ...no ako sa poznám ja by som si to dieťa počkala pred školou a povedala mu svoje
Chlapec má zjavne diagnózu....ak ju má potvrdenú, mal by mať asistenta....škola v podstate nezmôže nič....dnes sa integrujú všetky deti včetne tých čo majú poruchy autistického spektra, či psychiatrické diagnózy.....
Tak toto by ma veľmi stvalo. Asi by som navrhla mimoriadne rodičovské a opýtala sa ako to mienia riešiť.
Pripadne.... možno ma tu teraz ukamenuju, ale skúsil mu tvoj syn vrátiť? Nepomohlo by toho chalana uzemnit? Zjavne majú z neho strach a práve to sa mu páči.
@glorikarebeka A keď nefunguje učiteľkina snaha a rodič dieťaťa si ťa vypočuje akože doma porieši a pokračujú veci ďalej? Čo potom robiť?
@laurikalalinka tak potom riešiť s riaditeľom
No sú prípady, že si nevedeli pomôcť tak rodičia svoje dieťa preradili do inej školy, triedy....aj keď je to smutné, že vlastne musí odísť dieťa ktoré nič nespravilo,ale ja by som svoje dieťa v takej triede nenechala....

7-8r už nie je dieťatko 🤔
Treba to riešiť s triednym. Od mala vediem deti k tomu, aby sa vedeli aj samé brániť. Určite riešiť najprv s triednym