Ahojte aké sú vaše skúsenosti? Ako to tam chodí ? Je takáto škola vhodná pre dieťa,ktoré nebolo od narodenia vedené k viere ale rodičia chcú aby dieťa nadobudlo zdravé hodnoty,ktoré v tomto svete chýbajú. Taktiež čo sa týka prostredia ,kolektívu a počtu žiakov je táto škola iná ako štátne školy, čo je pre nás sympatickejsie.
Určite choďte do toho. Mne osobne škola tohto typu dala veľa.
za nas ano....vsetky tri tam chodia, je to uplne ine ako na statnej...
Dieta maju vychovat rodičia, škola je na to aby ho vzdelavala. Hodnoty a spravanie ziskava od rodičov. A rozdiel je v tom, že na cirkevnej škole si nemožeš vybrat medzi naboženstvom a etikou, plus na svoatky idu do kostola.
A preco im "zdrave hodnoty" nevstepujete doma?
@nelca84 kde to píšem , že to nerobím? Alebo si myslíte ,že z deti vychovavam nemoralnych ľudí ? Trochu divná otázka na matku od matky ...
Ja aj moje 3 sestry sme chodili na základnú cirkevnú. Ocitli sme sa tam náhodou, lebo mama poslala na zápis so mnou najstaršou otca. A ten vošiel tam,kde bola bližšie bránka-školy boli oproti sebe na rovnakej ulici. Rodina sme síce kresťanská, no dovtedy chodenie do kostola "nehrozilo". Ako dieťa som to brala potom ako samozrejmú vec, že celá škola ide do kostola v sviatok, alebo sa modlí pred a po vyučovaní, ako teenagerke mi to liezlo trochu na nervy, no aj tak som si aj strednú školu vybrala cirkevnú. Za mojich čias (mám 35) viem, že decká zo školy oproti boli teda niektorí riadne "kvietka" a som rada, že som chodila na cirkevné školy, ak keď momentálne si o cirkvi myslím svoje...ale ako baby píšu hore, presne toto som počula, že rodičia dúfajú že cirkevná škola deti prevychová. No výchova je na rodičoch, nie na učiteľoch
K ostatným komentárom chcem povedať toľko , že som sa pýtala na skúsenosti tých čo takú školu navštevovali alebo ich deti. Resp sú veriaci.
Moje dieťa nepotrebuje žiadnu prevýchovu a nie ani žiadny výkvet . Práve naopak je dosť citlivé a vnímavé a rozumovo vyspelejšie ako jeho rovesníci . Nemá rád agresiu a bitkárov práveže.
Ako škola má výborné hodnotenie, je druhá najlepšia po súkromnej.
Vsak to pises v uvodnom prispevku, ze dufas, ze deti nadobudnu zdrave hodnoty ( v cirkevnej skole).
A nie, cirkev nie je ani zdaleka stelesnenim zdravych hodnot. A navyse nie ste ani veriaci, takze je to z vasej strany dost pokrytecke...
Moje deti chodia na cirkevnú, hoci ich nevedieme k viere, nechodíme do kostola, nemodlíme sa. Ale ako škola je to výborná. Malý kolektív, fungujú ako jedna veľká rodina. Raz týždenne chodia do kostola na omše, to decká prežijú, pred vyučovaním sa pomodlia - to doma nevidia, slávia sviatky, ale zasa nie prehnane. Nikto ich nenúti chodiť v nedeľu do kostola, dokonca dcéra ani pokrstená nie je a to ide do druhej triedy. Škola organizuje každý mesiac výlet pre deti, rôzne púte - na ktoré vôbec nemusia ísť, majú krásne priestory v budove školy, okolie školy je tiež krásne upravené, detské ihrisko, dopravné ihrisko, pestujú si niečo... Nikto ich netlačí do viery, iba sa o tom rozprávajú a to deťom neublíži. Pedagógovia sú veľmi ústretoví, môjmu synovi sa všeličo prepieklo, ten je už teraz na strednej škole, ale na cirkevnú základnú chodil od tretieho ročníka. Vtedy som sa rozhodovala medzi tromi školami v našom meste - dve klasické a jedna cirkevná. Po referenciách a osobnej návšteve školy vyhrala cirkevná a neľutujem. Aj tretie dieťa pôjde tam.
Tak neváhaj.
@nelca84 áno čakám že škola ich bude viesť k správnym morálnym hodnotám. To ale neznamená že ja svoje deti nevychovavam.a to že sme dieťa neviedli k viere neznamená že nie sme veriaci. Keby nie sme tak s takou škôlkou nepočítame. Pozri aj más svoj názor na cirkev a je opačný ako ten môj tak potom neviem čo robíš v tejto diskusii. Mne predtým dieťa chodilo na štátnu školu kde nebol absolútne žiadny záujem o jedinca zo strany učiteľov, pred sikanov zatvárali oči alebo situáciu zlahcovali. A áno škola má vzdelávať ale aj vychovávať. Dieťa tam trávi väčšinou času z dna a taktiez s p.ucitelkou ťa by mala dieťa nie len učiť ale dbať nato aby sa tie deti vedeli slušne správať jeden k druhému .
Ak môžem Tak pridám svoj názor z dvoch rôznych pohľadov. Ja som veriaca, čo asi čiastočne ovplyvnilo moje rozhodnutia. Prvý pohľad je moja osobná skúsenosť ako študenta, keďže som chodila na cirkevné gymnázium. Pre mňa to bola najlepšia voľba. Škola má doteraz výborne hodnotenia a patrí medzi tie lepšie v krajskom meste. Takže úroveň školy super. Mala som šťastie, stretla som tam tých najúžasnejších ľudí, doteraz majú špeciálne miesto v mojom srdci Ja som nemala problém s omšami, alebo inými akciami, ktoré sme robili buď my pre ostatných alebo duchovné cvičenia pre nás. Mala som aj spolužiakov, čo neboli veriaci, tak si to tam odsedeli, no nemyslím, že by s tým mali problém. Druhý pohľad mám teraz ako rodič, syna som dala na cirkevnú ZŠ. U nás v obci sú 3 školy a z toho je jedna cirkevná kde sú v triedach max. 17 deti, po 1 triede v ročníku. Syn ide teraz do 5. a v triede ich je 12. V škole majú len náboženstvo, etiku nie. Osobne sa poznám s vychovávateľkami, učiteľkami a ak je problém tak je s nimi perfektná komunikácia. Pre mňa je pridaná hodnota že sú vedené deti v inom duchu, aspoň ja to tak vnímam. Malý má medzi spolužiakmi aj takých, čo veľmi do kostola nechodia, ale nikto nerobí medzi deťmi rozdiel. Osobne nevidím dôvod, prečo by nemohli chodiť do takej školy deti, ktoré neboli vedené ku viere od mala. Akurát treba rátať s možnosťou, že začnú otázky, prečo v nedeľu nechodíte do kostola
Nasa chodi na cirkevnu a nemenila by ju za nic na svete. Ucia sa v nej cnosti,hodnoty,a hoci sa snazim nasu vychovavat poriadne,jedno som ju neucila,a to, aby som nejako trvalaa silou mocou na tom, aby sa mi,keda nieco urobi ospravedlnila. Ale ona hned od prvej triedy,ked nieco spravila,tak sa ospravedlnila,a to len tak sama od seba,proste prisla,objala ma, poboskala a ospravedlnila sa mi. A ked mali zacat prazdniny,plakala,ze ona ziadne prazdniny nechce. Takze ja si myslim ,ze som urobila velmi dobre ,ked som ju tam dala.
A ako si sa nakoniec rozhodla? Mam rovnaku dilemu a rovnaky typ dietata ako si pisala ty. Kludne aj do spravy mozes
@lilinecka
Ahoj chodi do tej skoly ,a co by si chcela vediet?
@zdenickaopavska pisala som spravu
Nemyslim si, ze je ti vhodne davat dieta na cirkevnu skolu, len aby sa mu tam vstepili dobre hodnoty. Od toho su rodicia a blizka rodina, vychova. To je MOJ nazor. Ja som neveriaca a chodila som na cirkevny gympel, vybrala som si ho kvoli kvalite, nie kvoli tomu, ze bol cirkevny. Nemyslim si, ze ma nejako ovplyvnilo to, ze bol cirkevny. Som dobre vychovana, so vsetkou skromnostou. Obcas mi liezlo na nervy modlenie a omse, bola to z mojej strany pretvarka. Preto si nemyslim, ze je vhodne toto robit uz mensim detom.. okrem toho si nemyslim, ze viera poskytuje iba zdrave hodnoty.