icon

Čo s problémovou učiteľkou?

katecameron
22. apr 2012

Baby ja uz som na nervy mame problem zo synovou triednou ucitelkou. Pani ucitelka ma ocividne problem zo svojim spravaním a ovladaním sa 😖 kedze moj synator 7rocny je hyper senzitívny to jest extremne citlivy ma z nej traumu place ze chce radsej inu ucitelku trapi sa koli nej ona nielen moje dieta aj ine druhe deti verejne ponizuje, uraza, vrieska po nich atd. Naposledy na priviedla do zurivosti ked povedala mojemu dietatu je ze sa sprava ako TELA co natom ze to vrieskala na celu triedu zhodila ju pred 25deckami ktore sa rehotali na tom ako jej nadava. Chceme sa stazovat no niektore osoby ma od toho odhovaraju ze to aj tak k nicomu nevedie ze ublízim len svojim detom.Podotykam nieje mozne ich prelozit do inej triedy nakolko su len jedna trieda. Ja neviem co robit baby mate skusenosti zo stazovaním sa na ucitela? Malo to nejaky vyznam alebo poskodene ostalo potom dieta ? Inak co poznam ludí co sa na uvedenu ucitelku stazovali museli prelozit deti na inu skolu co v nasom prípade je takmer nemozne kedze nechcem aby deti dochadzali takmer 10km autobusom blizsie skolu nemame ☹

simca06022011
13. máj 2013

@kacickah ved ale co moze robit zle? Aj keby neviem co mala 🙂) Povedala nieco konktretne, co ine deti nerobia? 🙂))

yukki
13. máj 2013

@kacickah uf až ma dvíha zo stoličky.....uf, neporadím, ale držím palce, aby bola malá pochopená aj zo strany učiteľov, školy.

kacickah
13. máj 2013

@simca06022011 vyrušuje,lieta po škole,vela rozpráva.je neposedná naposledy bila deti no to som si snou doma vybavila rázne od vtedy pokoj..je prdva že malá dosť klame nikto jej nič neverí ale ona nerozmýšla ona povie a nerozmýšla nakolko má diagnozu ADHD s poruchou pozornosti..učíme ju vravieť pravdu ale nie vždy sa nám to darí...a ked sa má priznať konec ani bohoví..

simca06022011
13. máj 2013

@kacickah 🙂 no neviem, vravis ze ju za trest nechava sediet pri triede tak ako m oze lietat, ked sa maju ucit, ako moze bit deti.. atd.. ja vravim, nie je zle dieta, ale zly ucitel co nezaujme deti a neda im dost prace asi ano...

kacickah
13. máj 2013

@yukki ved ja jej to zajtra už patrične vysvetlím

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kacickah
13. máj 2013

@simca06022011 ona ju dáva sedieť preto aby nebehala po triede cez prestavku a popritom ju má zamestnať má to aj na papieri.mala ju presadiť ona ju ešte posadila do kúta..malá sa stále hlási a ona jej povedala že ked ju vyvolá tak potom nech rozpráva..vraj ona má 14 detí v triede nemôže sa venvat malej ešte aj cez prestávky malá ked sa nudí tak špekuluje dosť

simca06022011
13. máj 2013

@kacickah inak presne ako hovori matkamirko, ja mam takeho brata... cely prvy stupen si odtrapil na takej uzasnej skole a zrazu ked ho prelozili uz nebol problemovy... a to z neho mama skoro urobila pripad do pomocnej skoly ;) ale proste teraz su deti ine, maju kopec podnetov, nie len to co im niekto pri tabuli rozprava, maju kopec informacii co pani ucitelky v ich veku ani nechyrovali, a iba ucitel co si to uvedomi sa vie do ich koze vzit, ze sa nebudu pozerat ako im nieco nezazivne diktuje, ale treba ich intenzivne zapajat inak sa zabavaju a smskuju a robia zle 🙂

simca06022011
13. máj 2013

@kacickah 🙂)) 14 deti..... 🙂))) nas bolo 30 a ucitel nas vsetkych zvladal :P A co robi mala cez prestavky? Cez hodinu je v poriadku?

koniarova
13. máj 2013

@kacickah Neuvažuješ o nejakom inom riešení? Špeciálnej škole či asistentovi? Teda, neviem, či je to s touto diagnózou možné, ale informovala by som sa.

kacickah
13. máj 2013

@matkamirko ja rozmýšlam že ju dám do druhej triedy je mi stoho až do plaču.bojím sa však že malej to ubliži...pani učitelka sa somnou baví pekne ja tiež poviem donesiem jej papiere čo nemá robiť atd a ona nič no viete ale malá je taká a robí zle vulgarne sa vyjadrila pred detmi ok v poriadku to beriem to hned riešim snou vysvetlím jej všetko ale pero,plastelína atd..deti ju odstrčili stále nanu nadávaju ja už neviem kde je chyba či v malej alebo vnás alebo v učitelke..je integrovaná a nič bere ju ako rovnocenú ale ona neni ako iné deti

kacickah
13. máj 2013

@simca06022011 cez hodinu je dobrá sem tam jej prepne inak je dobrá..behá lieta skáče sem tam provokovala to som snou riešila..

kacickah
13. máj 2013

@koniarova asi iná škola neviem zajtra ideme do centra tak sa popýtam čo dalej lebo už neviem

koniarova
13. máj 2013

@kacickah Pýtaj sa na toho asistenta. To by jej veľmi prospelo.

kacickah
13. máj 2013

@koniarova skúsim sa opýtať

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kacickah
13. máj 2013

@matkamirko ako ja tomu nechápe ved ked ide niekto robiť učitela tak musí mať rád deti a musi sa vedieť od osobnostiť a nie si riešiť svoje kompexi v škole.ju aj tak teraz riešia lebo dal jednemu 4 facku lebo ju tituloval nevhodne

grettka
13. máj 2013

zial, mnohi ucitelia nedokazu pochopit diagnozu ADHD. Neuvedomuju si, ze to je beh na dlziznu trat. Uznavam, ze mat take dieta v triede s dalsimi 20 detmi je narocne. Ale zial, ADHD nie je len o vychove. Zabudanie je pri tychto detoch uplne normalne, treba ich neustale napominat a sledovat, ci maju vsetky veci v taske, ktore maju mat. A trpezlivost za vagon. Pani ucitelka by potrebovala poriadne preskolenie v ped-psych. poradni! 😠 😠 😠
Pre zaciatok by stacilo, keby prestala tvoju malu ponizovat. Mladi ucitelia, teda ti ktori nemaju smer specialny pedagog, nemaju velmi prehlad o poruchach sprava a ucenia u deti.
Synovec toto zaziva od svojej ucitelky, len uz ma 11 rokov, ADHD, tiez zabuda, len nie je cert, jediny problem, ze neobsedi v triede.

Tiez nevidim inu moznost, len malu preradit na inu skolu. Drzim palce.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kacickah
13. máj 2013

@grettka ako ja mám tiež čo robiť doma všetko jej pripomínať stále ju strážiť atd...ked sme bývali inde tam som problémy snou nemala pani učitelka mala v triede 27 žiakov a venovala sa jej naplno tu nič všetci ju vyradili s kolektívu

kacickah
13. máj 2013

@matkamirko ona by mi ukazala tak prd naljepšie je hádzať vinnu na iného..ved ale viete ona je taká a taká...to je jej odpoved na všetko..ak nepomáhaju tresty bite ju to mi povie učitelka na mna to zaberalo ked som doma dostala bitku..no povedz mi či je to normálne bite ju ako žito to pomôže

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kacickah
13. máj 2013

@matkamirko zajtra tam pôjdem a otrieskam to učke o hlavu

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kacickah
13. máj 2013

@matkamirko hej budem sa riadiť jej radou ale biť budem ju

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
grettka
13. máj 2013

kacickah, prosim? co povedala? dobre citam? ze ju mas bit? tak na to mam jedinu odpoved, povedz pani "ucitelke" nech ide vratit diplom, da vypoved v skole a nech ide prasit koberce, tie moze bit kolko chce.

Toto naozaj treba riesit cez vedenie skoly, a aj cez ped-psych poradnu, do ktorej skola patri. Inak, do skoly by mal dochadzat psycholog, aspon raz do tyzdna. Takze by tam mal mat prehlad o diani. Ale zrejme tu teda nema.

monickapetkova
28. máj 2013

ahojte,prosim poradte nam☹,nase dieta je tretiacka a mame problem s ucitelkou anglictiny.teraz si doraba nejaky kurz aby mohla ucit anglinu,uci iba nadane deti a teda polku nasich deti.krici po detoch,boja sa jej,da im naucit sa 40 slovicok po anglicky za dva dni a to aj ako sa to pise,boli sme osobne za nou,isli sme tam s tym,ze sa porozpravame najdeme riesenie spolocne,nech nam vysvetli metodiku jej vyucby.mysleli sme si ze veci sa vyriesia,pri rozhovore bola arogantna,nepocuvala nas,obvinovala nas ze klameme a aj nase deti deti klamu,citili sme sa ako handry😢,pani ucitelka takmer stale chyba,ked som jej to povedala,tak mi argumentovala tym ze nase dieta malo byt na anglictine a nie u psychologicky,pisomne prace boli na nejakych zdrapoch papiera,nechcela nam ich ukazat,az neskor nam ich ukazala,povedala nam ze dieta z anglicitny nemusi vediet vyslovnost,musi ovladat slovicka a ako sa pisu,ale ako sa ma tretiacka naucit 40 slovicok za dva dni aj ako sa pisu ked ani rodic sa to nevie naucit.nas rozhovor dopadol tak ze sme sa otocili na pate a odisli sme prec.teraz sa bojime co bude s nasimi detmi....prosim o radu,ci napisat staznost.triedna ucitelka ma tiez taky nazor ako my rodicia,ale povedala nam ze ona je malym panom na to aby to vyriesila,pytali sme sa aj inych anglictinarov apovedali nam ze deti sa postupne ucia podla obrazkov a dialogov slovicka ako sa vyslovuju vyznam slova a az potom sa ich ucia pisat.

eliska3
28. máj 2013

@monickapetkova ahoj, ja mám syna tiež tretiaka a tiež má prísneho angličtinára, čo si myslím, že je na jednej strane dobre. Ale myslím, že až takýto extrém nie je, že si až tak nedokazuje na deťoch svoju autoritu. Ja keď spomínam na svoje časy na ZŠ aj na 1. stupni, učitelia boli oveľa prísnejší ako dnes. Vaša angličtinárka je buď mladá baba, ktorá vyšla zo školy a nevie s deťmi robiť alebo stará s komplexmi. Myslím, že je dobre, že ste sa chceli s ňou porozprávať, aspoň vidíte, že nevie vychádzať nielen s deťmi ale aj s rodičmi. Asi by som to riešila s riaditeľkou, povedala jej, že učiteľka nie je ochotná s vami spolupracovať a keď ani to nie, žiadala by som inú učiteľku pre dcéru, v krajnom prípade výmenu školy.

saschenka
28. máj 2013

@monickapetkova jednoznačne riešiť s riaditeľom školy...toto nie je normálne správanie jedného učiteľa...akonáhle by som zistila,že sa moja dcéra bojí učiteľky,hneď by som to riešila...napísala nejakú petíciu...ak by som nepochodila u riaditeľa zašla by som na mestský úrad....ale určite by som to nenechala tak !!!