Dáte 17. novembra deti do školy/škôlky?
Keďže sa sviatok zrušil, ale veľa firiem čerpá dovolenky...Ak máte možnosť ostať doma, necháte doma aj deti?
Ak pojdu do skoly,tak pojdu ak dostanu volno budu doma.Ja tak isto idem do prace,hoci mame v kalendari napisane volno,sviatok.Ale robit sa bude,kedze prac.volno zrusili,ale som zvedava ako daju priplatky,kedze toto zakon nepozna,neupravili zakonnik prace.Tak som zvedava,na toto si dajte pozor,hovorili to v spravach.
@anonym_a9d2d6 nedajú vám žiadne príplatky, nič. Nebojte, hranol a jeho ľudia zrušia všetko
@kikusenka1 ja sa nehadam, to možno robíš ty.. ja normálne diskutujem..
@anonym_d91695 nie nenechám, dokonca predpokladám že ani budúci rok nenechám 17.11. - pretože veľmi dúfam, že budúci rok uz nebude treba protestovať a dávať najavo svoj politický postoj, pretože dúfam, že budúci rok už naše proeurópske smerovanie nebude ohrozené..
@jana_eyre_2 budúci rok bude ešte stále kralovat fico s jeho banda , takže budeme ešte vo väčšej..., než sne teraz. Ale kiež by ste mali pravdu, že by nejakým zázrakom išli už do preč.
U nás dali riaditeľske voľno . Ale ak by nedali, ide do školy
@anonym_autor áno nechám doma
@jana_eyre_2 budúci rok bude ešte stále kralovat fico s jeho banda , takže budeme ešte vo väčšej..., než sne teraz. Ale kiež by ste mali pravdu, že by nejakým zázrakom išli už do preč.
@lauricka áno, vyzerá to tak.. ale nádej zomiera posledná a možno sa tam tak neuveriteľne pohádajú že sa rozpadne vláda.. ja viem že som naivná, ale ešte ma ta predstava ako tak drží v pozitivite.. 😅
(a asi musíme padnúť na úplné dno, aby volby nevyhrali zase)
Uchadza mi pointa...zato ze ja som doma nemam dat ani dieta do skoly? To akoze na nejaky protest ci ako preco?
Uchadza mi pointa...zato ze ja som doma nemam dat ani dieta do skoly? To akoze na nejaky protest ci ako preco?
@deniiisia nikto ti to nekaze, autorka sa normálne pýta.. a áno, ja to zvažujem ako formu protestu, ale nerozhodla som sa ešte..
majú mať očkovanie, tak ten dátum možno využijem na to ak bude doktorka ordinovať..
@anonym_c92092 toto fakt? Kolko mas rokov? 70?
@natalka13 áno , toto fakt.
@anonym_autor u nas maju riaditelske volno, ale ano ak by sa ucili, ide do skoly
Naši majú riaditeľske voľno, ale ak by nebolo tak do školy samozrejme idu min.rok bol sviatok tak boli doma ale teraz je to riadny pracovný deň tak nie je čo riešiť. Ani 1.9. nezostali doma. Dcéra má riadne tréning s pôjde naň.
@anonym_autor naše deti budú mať riaditeľske voľno. Obidvaja iná ZŠ
Keďže pracujeme s manželom tak pôjdu do MŠ aj ZŠ.
Nemôže mať voľno každý. Nás rovno upozornili že 17.11 nieje sviatok a dovolenka nebude schválená. Takže sa ide do práce.
@bosorkabb ako nebude schválená? A keď si si pred 6m naplánovala a zaplatila predĺžený víkend?
@tetapetra nie. Ak nebola už schválená. Čo logicky nebola nikomu pretože to bol predtým sviatok.
Je možné sa v individuálnych prípadoch na to pozrieť ale november - december je pre nás silný mesiac. A všetci to vedia.
Už muža v práci si voľno neberie nikto tak či tak vedia že bude málo roboty lebo v ČR voľno je. A načo si dovolenku ničiť. A to je korporat.
Nerozumiem, nielen Vám tu diskutujúcim, ale všetkým, ktorí chcú 17.novembra ostať doma a nechať doma aj deti, veď pamätný deň si každý môže uctiť aj popri tom, že ide do práce a deti do školy. Predsa ani na svoje narodeniny a meniny neostávate doma a ani Vaši rodinní príslušníci. Alebo si 17.november uctievate nejakým špecifickým spôsobom, pre ktorý nemôžete ísť do práce, školy? Ak áno, napíšte akým.
Nerozumiem, nielen Vám tu diskutujúcim, ale všetkým, ktorí chcú 17.novembra ostať doma a nechať doma aj deti, veď pamätný deň si každý môže uctiť aj popri tom, že ide do práce a deti do školy. Predsa ani na svoje narodeniny a meniny neostávate doma a ani Vaši rodinní príslušníci. Alebo si 17.november uctievate nejakým špecifickým spôsobom, pre ktorý nemôžete ísť do práce, školy? Ak áno, napíšte akým.
@daseng niektori ostavaju v dnesnych casom aj na narodeniny, meniny :DD by si neverila... co je horsie, robi sa okolo 17.11. rodeo ALE nikto drviva vacsina tento sviatok nijak neslavila, nijak. Spomenulo sa v telke,radiu a dost, proste len volno mali ludia.. par rokov do zadu lamentovali vsade, aj tu sa najdu diskusie, kolko mame VELA sviatkov. Nejake zrusia a uz sa v dobe, kde proste kazdemu vadi vsetko = priam z principu, robi rodeo. A uz len ten trapas, ako sa vsetci obhajuju, ze musia mat otvorene a ospravedlnuju sa = trapne. Neskutocne. len si proste chcu robit reklamu, medzi zakaznikmi a to je vsetko. Vzdy ale vzdy protestovali a dnesne praviove strany ak neratam KDH uplne bezne, proti obmedzeniam "kedy sa smie/nesmie pracovat" a zrazu cirkus, lebo sa zrusili sviatky :D
@daseng my sme dostali v praci volno, tak preco by som nemala ostat doma? 🤷🏼♀️ a ano ja si bravam dovolenku aj na svoje narodeniny a spravim si den pre seba 🙂
@anonym_autor moj ma na zs riaditelske volno
@anonym_autor Máme zatvorenú školu aj škôlku,takže ani nemáme na výber. Obe deti majú riaditeľské voľno a ja teda budem čerpať dovolenku.
Stojí za to zamyslieť sa pri niektorých komentároch, či potreba mať dňa 17.11. voľno, je z vlastnej hlavy alebo je tá potreba vyvolaná manipuláciou 🤔
@daseng tu ide skôr o to,že sú decká, ktoré ide do školy a také, ktoré majú riaditeľke voľno. Zároveň sú tu pracujúci, ktorí majú voľno od firmy,potom pracujúci, ktorí musia ísť do práce,nakoľko sa zrušil štátny sviatok a potom takí, ktorí si musia vziať dovolenku,lebo si pred časom naplánovali predĺžený víkend. Máme tu nejakú manipuláciu? Som si nevšimla
Vždy to bol sviatok. Dcéru nedám do škôlky. Ostane doma každý rok.
Kym ho nezrusili ledva ste vedeli co to je za den a vedeli ste len ze je volno. Zrusia ho tak zrazu protesty...preco neostanete radsej doma na narodeniny deti a neurobote z toho si svoj sviatok? Lebo ten nezrusila vlada a nebol by z toho akoze prostest?
@petracandle a vidis, potom sme tu aj take, co sa tesia na kazde prazdniny a volne dni, aby sme mohli byt vsetci spolu. Nie kazdy si robil deti, aby lamentoval co s nimi…
@anonym_310490 neviem o čom meles,ale veď prázdnin a víkendov je viac než dosť,väčšina priocetnych rodín sa vie dať dohromady nejaký deň a nemusí sa preto prsit,že niečo urobí ,lebo sa to patr,lebo davová psychózaí a pritom niektoré ani riadne netušia,či sa dialo v ten deň.
Kym ho nezrusili ledva ste vedeli co to je za den a vedeli ste len ze je volno. Zrusia ho tak zrazu protesty...preco neostanete radsej doma na narodeniny deti a neurobote z toho si svoj sviatok? Lebo ten nezrusila vlada a nebol by z toho akoze prostest?
@deniiisia to že si ty predtým nevedela aký je to deň neznamená, že to tak mal každý.. 🤪
okrem toho, nikto tu nerobí teatro kvôli jednému zrušenému dnu, mne je jeden voľný den hore dole úplne ukradnuty.. mne ide o to, čo ten deň predstavoval, čo symbolizoval.. a len preto ho zrušili, pretože pre túto vládu nebol ani za mak dolezity..
a predstav si, že každý rok sme sa tej teme u nás doma venovali a bavili sa o Tom a našimi deťmi.. ľudia si nejdú brať voľno aby si ho užili, berú si voľno preto, aby dali najavo svoj postoj k tomu čo sa u nás deje.. je mi jasné že nie každý má rovnaky názor a maj si aky chces.. ale si uvedom, že symbolocky len vďaka tomuto dňu (lebo reálne to nie je jeden deň, bolo to súvisle protestovanie odvážnych ľudí čo sa postavili zlovoli tvrdého rezimu) si môžeme písať na tejto stránke čo si myslíme.. vďaka týmto udalostiam môžeme kupovať v zahraničných obchodoch, vďaka tým udalostiam môžeme ísť na dovolenku kamkoľvek bez toho aby sme museli niekoho uplácať alebo sa báť že nás zastrelia pri hraniciach.. vďaka tým udalostiam môžeme žiť kdekoľvek sa nám chce.. vďaka tým udalostiam máme vlastné majetky, môžeme hovoriť čo chceme a nemusíme sa (zatiaľ) báť o svojich blízkych že skončia vo väzení za to, že sused narozprava vyfabulovane veci bezpečnosti lebo závidí napríklad nové auto..
@anonym_310490 neviem o čom meles,ale veď prázdnin a víkendov je viac než dosť,väčšina priocetnych rodín sa vie dať dohromady nejaký deň a nemusí sa preto prsit,že niečo urobí ,lebo sa to patr,lebo davová psychózaí a pritom niektoré ani riadne netušia,či sa dialo v ten deň.
@maciatkolulu dobre 😄
Do skolky . A do skoly. Robi sa okolo toho sviatku veľké haló, no ľudia evidentne zabudli ze kedysi to bol bežný pracovný den. 20 rokov dozadu bežný den ako kazdy iny
@kikusenka1 kedysi, keď to bol bežný deň na hraniciach stali ozbrojení vojaci so psami. Boli to československí vlčiaci. Určení na vyhľadávanie a zabíjanie ľudí, ktorí sa pokúsili prekročiť štátnu hranicu s NSR. 17.november by ste mali mať voľno a dovzdelať sa, aký bol život ľudí v tomto režime, kňazi, priviazaní o radiátor a ubití k smrti. Zoznam odvlečených ľudí do ruských gulagov. Proces s buržoáznymi nacionalistami a 11 trestov smrti. (Slánsky) Milada Horaková, Helidor Pyka. Hrdinovia a bojovníci proti nacizmu popravení komunistami. Nuž, preto sme oslavovali 17.november, pretože tento režim popravoval nevinných, väznil čestnych, okrádal chudobných a kradol slobodu, nádej aj súkromné vlastníctvo.

@jana_eyre_2 je v poriadku ak cítiš, že tebe tento deň niečo dal. Veľa ľudí si to nemyslí a je to tiež v poriadku.
@anonym_c92092 toto fakt? Kolko mas rokov? 70?