Dcérke sa v škole posmievajú
Moja dcéra sa každý den sťažuje na spolužiakov v škole, že sa jej posmievajú, že dom nej hádžu papiere, všetko zvalujú na ňu, ohovárajú ju, a má len jednu kamarátku. prosím poradte mi, ako to mám riešiť? ☹
Aj mne sa posmievali chlapci aj starsie dievcata na ZS lebo som bola rovna ako lata uplne decko oproti spoluziackam. A teda vo veku 13-14r to cloveka dost boli. Aj som kolkokrat doma revala ako tur,ze do skoly uz nejdem. A na strednej uz som si otvorila usta ked niekto nieco a prestali s tym. Hlavne spoluziacky z mesta boli trapne,ze som z dediny sliepka a hlupe reci. Ale ako jedina som maturovala na ciste 1 a to vsetky drzali usta asi to necakali. Ked mojho syna budu niekedy sikanovat-a je dost mozne,ze budu nakolko je bojko a dost citlivy tak to budem riesit s ucitelkami aj rodicmi tych deti. Take nieco zanecha na cloveku stopy a poznacit ho to moze na cely zivot
@ninusik2103 ahoj.. síce staršia téma ale ako to prebieha momentálne,,? Ďakujem
@doloresmk toto som presne zažila aj ja, šikanovali ma hlavne od 2 stupňa ZŠ a bohužiaľ aj celú strednú - pretože sa na rovnakú strednú školu, dokonca do mojej triedy dostala jedna z mojich
ZŠ spolužiačok a tá to rozbehla nanovo - nechápem čo mala za problém doteraz, nikdy som jej nič neurobila ani nikomu z nich, psychická šikana je často horšia ako fyzická, nedá sa skoro vôbec dokázať. Nikto to neriešil, ani moji rodičia, ani učitelia a vedeli o tom. Na ZŠ sme dostali v 5. ročníku triednu - mladú učiteľku, čo sa pridala na stranu deciek, čo ma šikanovali, bolo to otrasné. Kedže mnohí vedeli, že som šikanovaná, navážali sa do mňa potom aj iný učitelia, ktorý ma nemuseli a aj niektoré "milé" decká z iných tried. Tí, čo ma nechceli šikanovať, boli zastrašovaní skupinou spolužiakov, čo to všetko viedli, že ich tiež vylúčia z kolektívu ak si ma budú všímať, alebo sa so mnou baviť, alebo ich zmlátia. Z tých stresov a psychického tlaku, som bývala často chorá, aj známky som mala nič moc. Na strednej môj jediný kamarát, to nahlásil triednej, nič sa nevyriešilo, ešte viac sa zhoršila situácia, ja som už bola tak psychicky tak zdeptaná, že som to radšej neriešila, aj som sa bála. Tí, čo ma šikanovali nahovorili triednej, že je to moja vina...hej moja som introvert, nepotrebovala som ohovárať ostatných, rozprávať sa o móde a aký krvák videli v tv naposledy, piť alkohol a fajčiť a navážať sa do ostatných, stačil mi jeden dvaja kamaráti nepotrebovala som byť stádová ovca. Plus moje zdravotné problémy, ale ja som bola na vine - lebo som bola iná...následky na psychike to zanechá, nikto nezosilnie- možno len naoko, ale po psychickej stránke práve naopak :(. Držím palce rodičom, učiteľom, ktorí sa to snažia riešiť a pomôcť šikanovaním deťom, je to veľmi potrebné. Škoda, že mne nikto nepomohol a ako dieťa/teenager som nemala silu brániť sa.

@janinamojka bozinku