icon

Deti do školy s rúškami

pohodickasrandicka
15. aug 2020

Môžem požiadať detskú dr. Aby ospravedlnila moje dieťa prvé dva týždne v škole? Nesúhlasím z dusením v rúšku.

baumka
16. aug 2020

@tatiana1329 len od 2.stupňa vyššie, tvoje dieťa nie

marianeta
16. aug 2020

@janette321 ja viem,len či to budú v škole rešpektovať,keď nerešpektujú vôbec jeho IVvP ..aj toho sa obávam.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
sara07
16. aug 2020

@janette321 to neurobia lebo nemusia a je taka nezamestnanost že ludi na jedno miesto aj 15 ti sa tlačia, načo by dvihali platy to sa robí vtedy ked nevedia nikoho nájst
štát ide odmenovat ? z čoho ? z toho čo vytiahne zo sukromných firiem a ludi

sara07
16. aug 2020

@mogaa ja s vyučbou doma som nemala problém, išli sme ako sme potrebovali , uprimne bola by som radšej keby mi ani uč nič neposielala a nekafrala do toho, stačilo by mi tento tyžden do tejto strany prebrat a na konci pošle test tyždna
to by bolo ideálne
za mna to nemá logiku lebo aj tak pri obedoch si daju dole ruška a tesne sa minaju s 1 stupnom lebo jedalen maličká doslova, možno ked budu obedy platené bude tam menej deti tak sa to lahšie zvladne

sara07
16. aug 2020

@marianeta ak nerešpektuju dg ,ivp alebo to ruško že nemusí mat písomna stažnost riaditelovi, potom cppš, potom školska inšepkcia alebo ombusman pre ztp
ona škola ked vidi že môže si dovolit čokolvek tak to vyzerá , a niekto povie neexistuje aby nerešpektovali ivp, no existuje a riadne reálne

sara07
16. aug 2020

@hettinka to máš pravdu ale všetko toto čo píšeš má vyznam ale jeden háčik štát by to stál neskutočné prachy a kraj by láskavo musel niečo urobit
takto rodičia kupia, ruška, donesu papierové utierky a mydlo + poplatok na dezinfekciu - ano my nosíme a dáme detom ruška a vybavené
no čo môžete byt radi že deti láskovo chodia do školy /škôlky asi
tak ruška u deti štát nič nestojí
uprimne ako vychovy , etiku, naboženstvo okrem telesnej by ako fakt mohli vyhodit deti poslat skorej domov a radšej im napr dat ulohy na doma na zopakovanie/ dohnanie učiva , napr u nás ja som dobrala učivo do konca ale ak by sme mali ist podla zadania uč tak nemame dobrane

janette321
16. aug 2020

@sara07 tak ja som napriklad ZA . Teda len pre tych , co pre nas ostatnych riskovali ( lebo vsak vieme ako sa aj tie zdravotne sestry niektore zachovali , a niektore ucitelky v juni ani nehovorim - plus cez koronu niektore s ,, vyucovanim ,, ) . Vsetci by sme sa im aspon takto mohli podakovat . Ale je mi luto ze napriklad tie predavacky a kurieri a ini , nemaju od svojich zamestnavatelov tiez nejake ,, podakovanie ,, .

hettinka
Autor odpoveď zmazal
sara07
16. aug 2020

@hettinka zatial len v škôlke nosili sa papierové utierky a mydlo a poplatok za hyg, upratovacie prostriedky v škôlke platíme každy rok nejak 4€ to vyjde cca
čakám kolko to bude teraz a osobne mi aj vadí riaditelsky poplatok na začiatku roka
tu školu dik za info zase budem za vyryvačku ale ide o princíp
u nás soc. slabší - zhodou okolností biele deti - tak nám vysvetlili že to uhradi za nich kraj z eu fondov ale overit si to neviem
a v podstate min. školstva posielal v juni prachy na dezinfekciu no len ako mi uč povedala na škôlku dostali jednu bandasku to tak vyšlo jedna flaša 2 dcl na triedu ak si poctivo dá každy rodič to je na kolko na mesiac maximalne možno

sara07
16. aug 2020

@janette321 tak u nás celé ambulacie zatvorili, poodhlasovali termíny atd
tak ako týmto neviem za čo, ked už pustia takuto infošku tak nech upresnia komu a presne
ja ti poviem predavačky išli do práce s tým že ak nenastupia tak nech rataju že ak sa bude prepuštat tak čo ostali doma jedno či očr s dietatom tak bude medzi prvymi a cez leto nedostatnu ani den dovolenky - takže asi takto vyzerá podakovanie vo firmách, možno sa nájde aj férovost ale nejak na okoli bol tento scenar ,

janette321
16. aug 2020

@sara07 nieee . Taki nedostanu . Ta odmena nieje pre vsetkych . Teda nie kazda zdravotna sestra a kazdy policajt ... dostane odmenu . Len ti co ozaj pre nas riskovali . Ja si pamatam ze este na zaciatku korony toto aj spominali . Ze sa pokusia nejako ich za to ze ako riskuju odmenit . Uz vtedy sa ukazoval charakter ludi . Takze vlastne plnia co slubili . A tych 300 eur pre tych ludi za to co pre nas urobili sa mi zda este aj malo ...

leuchtturm
16. aug 2020

Tak moj syn musi absolvovat vyucbu v maske, je to sice neprijemne, ale nic co by nezvladol. Tak isto je to aj u jeho spoluziakov.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
yanni
16. aug 2020

@hettinka nie je tam Diktatura. Chod, uvidis. Popravde, zije sa tam lepsie ako na asi. Akkurat tam Nemas socialne istoty. Ale ked robit, mas sa fajn. A Teraz co idete robit? Uzakonili ruska, nepaci sa Van, Tak sa vzopritw, s trajkujte, nenoste, Zaplatte Pokutu, dajte sa zaviest do Basy. Ved je Demokratie. A v Demokracii nie su ziadne pravidla. Clovek si moze robit, co chce. Saudi zavreli Kraniche podobne ako Slovenského ci ine krajiny. Nic viac, nic menej. Zaviedli preventivne optrenia ako Inde na svete. robite zo vsetkeho taku dramu. V De zaviedli ruska a aj zvysok opatreni sice dost neskoro, len su disciplinovani. Deti chodila do skol uz od maja a nosia ruska. Aj ti najmensi Ziaci. A nik betonieren z toho taku dramu ako tu. Ked boli skoly/skolky zavreta, nadavali ste, Teraz skoly konecne otvorene a zase len nadavate. Presne ako tu uz bissig kedna kočka napisala-to je take Slovenske.

alexandra523
16. aug 2020

@janette321 pomoc mala ísť živnostníkom, firmám, ktoré boli nútené prepúšťať, všetkým ľuďom, ktorý museli ostať doma, alebo prišli o prácu! Koľko ľudí skončilo na dlažbe a ešte koľko ich tak skončí? Cez ten vymyslený, veľmi prefíkaný smrteľný vírus likvidujú národ. A ako som už vyššie pisala, toto je len začiatok.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
martinastaj
16. aug 2020

Poniektoré tu píšete, že rozmaznané decká nevedia vydržať ........môj má poruchu sluchu, nosí načúvacie aparáty, keď niekto rozpráva cez rúško alebo štít nerozumie nič, alebo len čiastočne. Áno mám veľký rešpekt pred chorobou, ale ani si nevieme predstaviť my zdraví, aké to je ťažké, ak skoro nič nepočujete sústrediť sa na vyučovanie, ja sa toho strašne obávam, lebo viem, že môj syn bude nešťastný a bude sa cítiť hrozne a to ja nechcem😣

sara07
16. aug 2020

@yanni nemôžeš porovnávat nemecko, v nemecku si si podala žiadost ako firma do 3 dni si mala € na učte a podarilo sa ti prežit, tu to nemaju stále ešte niektoré alebo dostatneš taku sumu že ti je na nič
takže ano nečudujem sa že v DE to šlape tak ako to šlape, lebo štát sa inak stara a chova

hettinka
16. aug 2020

@martinastaj presne, sú to deti. Ak s tým majú problém, skôr ich ich poľutovať a vysvetlit im to nejako, a nie z nich robiť rozmaznancov, ktorí nevedia vydržať.

hettinka
16. aug 2020

@sara07 inak, kamoska robí v škôlke v DE, presne urobili, co som písala. Zmenšili skupiny, zvýšili hygienicky štandard. A deti ruska nemali, len učiteľky dostali štíty.

janette321
16. aug 2020

@alexandra523 to co popisujete - vsak kazdy dostava pomoc . ci zivnostnici , ci zamestnanci . firmy ktore su nutene prepustat ? aj jeden z mojich synov prave dostal prvu podporu . celu koronu pracoval . minuly mesiac dostal plat a dvojmesacne odstupne . kde je problem ? ani jediny raz nezafrflal . ma pol roka na to najst si pracu . keby chcel najde si aj teraz . prace je dost ...

jajka257
16. aug 2020

@hettinka a ako chceš zabezpečiť vyucbu? Kde zoberieš ucitelov? A skolu nenafuknes.
Ak je presný počet tried a ziadna voľná trieda. Co potom? Napr.u nás, osmakov bude 50. Sú to dve triedy. Ako ich rozdelís? V akom režime by fungovali? Toto je dosť k9mplikovane.
🤔🤔🤔

hettinka
16. aug 2020

@janette321 kde je prace dosť? Asi závisí aj od odboru...
Mimochodom, podpora pre živnostníkov bola smiešna, absolútne nekompenzovala naklady a ušlý zisk. Živnostníci zili zo svojich úspor.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
janette321
16. aug 2020

@hettinka vyratali im to tak ako aj ostatnym . podla ich prijmov , uslych ziskov . podla toho ako realne zarabali . preco by mali dostat viac za nic ...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
janette321
16. aug 2020

@hettinka preco od odboru ? to sa mi vzdy paci ako niekto vypisuje ze jeho deti nemaju co jest . ale on predsa hocikam robit nepojde ... :D

janette321
16. aug 2020

@hettinka no predstavte si ze nasi maju dve prevadzky . a hadam si nemyslite ze cely cas ako mali tie prevadzky zatvorene tak sedeli vsetci doma na riti a stazovali sa ze nemaju na chleba . prace bolo stale dost . dookola sa tu tu rozoberalo . len komu sa chcelo robit ?

hettinka
Autor odpoveď zmazal