icon

Dieťa s ADHD - odmietanie učiť sa a chodiť do školy

8. aug 2023

Dobrý deň rodičia.
Už sa blíži koniec prázdnin a ja zase chytám paniku. Malý nechce chodiť nikam, učiť sa ani za nič... navštevujeme všetkých odborníkov. Radim sa ako postupovať ale je to už od škôlky, on proste nechce ... Ja už neviem ako to riešiť.
Teraz má ísť do 1.rocnika...mal uz odklad...predstava čo bude má ubíja
Má aj poruchu porozumenia (NKS) a opozičného vzdoru.
Máte niekto niečo podobné ako to riešiť. Kde ho dám, alebo kde ho dajú ak sa nepodvoli. ??

Strana
z2
autor
9. aug 2023

@h2so4 jasné robili, sledovaný je od 3 rokov, pas vylúčený aj na rediagnostike. No uvidíme čo nám ešte budúcnosť prinesie.

ankare
10. aug 2023

Skoda. V našej škole majú deti asistentov.

autor
3. apr 2025

Tak sa hlásim...v škole po vyše pol roku katastrofa...nevydrží ani 2 hodiny každú deň...znížili sme na každý druhý deň ..ani to už nedáva...nebavia ho písmená, ale naučil sa...matika pohoda ale pojkotuje aj tú...učíme sa doma takmer všetko...keď je v škole tých pár krát aj to robí zle, dostal už aj napomenutie triednym učiteľom. Riaditeľ sa vyhráža 2 z chovania...neobsedí, robí neschváli provokuje...keď je najhoršie je aj agresívny...má lieky od psychiatra...doma si ho upracem, vidím zlepšenie, ale ty školu nedáva, či je to tým že veľa detí (18)... asistentku má, je zlatá, ale on ju odmieta...ako aj v škôlke, tak aj teraz...je to o hubu .. do druhého ročníka asi ostane úplne na domácom vzdelávaní. Len čo bude ďalej....

monikaluky
21. sep 2025
@anonym_autor

@h2so4 ďakujem áno v tomto je aj môj podobný...ale nepomôže ani prosím.sadni si a ďakujem...ja ho k tomu musím priviesť doslova obklukami aby spravil.to čo od neho žiadam...vsetko trva neskutočne dlho, ale mne to už nevadí, ja som si zvykla, okolie to samozrejme.nerespektuje
Chodíl na neurofeedback, bol 18x a dosť , už ho tam nikto nedonúti sedieť a sústrediť sa na hru...môže sa tam tá psychologička aj na hlavu postaviť...
Naslubujem mu hory doly, nič...nechce nepôjde
Samozrejme nič zo sľubeneho potom nedostane...jemu to nevadí...pojeduje sa a ide si svoje niečo ine

S asistentkou si nesadol to je pravda o to horšie to bolo
Chodíl na neurofeedback ale už sa zaťal a nechce po 18x bolo fajn aj napredoval a teraz si

@anonym_autor Mozem sa spytat, ako je na tom Vaš syn dnes, chodí do školy? Moj syn bude mat o mesiac a pol 6 rokov, chodi do školky doobedu s asistentkou, od troch rokov ma potvrdene adhd a najprv aspergera potom mu to zmenila pedopsychiatricka na atypicky autizmus, normointelekt, v 4 rokoch zmerane IQ 92, uz treti rok s nim chodim na terapie, ale zlepšenie nevidím ziadne, stale len pobehuje, pri nicom nevydrzi dlhsie ako 5 minut, k nicomu ho neviem motivovat ani ja ani terapeutky, ani asistentka v školke, som z toho zufala, bojim sa, ze skolu nezvladne a ja si neviem predstavit, ako by som ho prinutila ucit sa doma

Strana
z2