icon

Dieťa urobilo test pripravenosti na školu, no napriek tomu sa mu v škole nedarí

darja12
15. jan 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať na skúsenosti.. Stalo sa Vám, že Vaše dieťa urobilo testy pripravenosti do školy.. Do školy aj nastúpilo, no oľutovali ste to, lebo sa mu nedarí a je buď nespokojné, lebo sa trápi alebo má zlé známky? Ďakujem

evkamotka
15. jan 2021

Pripnem sa

staleja
15. jan 2021

Dobrý deň. Mám skúsenosť so synovým spolužiakom. Je februároví čiže ani vek nebol problém, cez testy školskej zrelosti prešiel, v škôlke patril medzi živšie skôr roztržité deti. No v škole má bobek problémy, triedna navrhla aj vrátenie chlapčeka do škôlky, prechádzať prechádza, len je to dosť boj aj neho, aj učiteľku aj rodičov.

darja12
autor
15. jan 2021

@staleja fu, chuda. tak asi dačo na testoch nepodchytili..

veronikavaneska
Autor odpoveď zmazal
jankaovecka
16. jan 2021

@darja12 v com konkretne sa mu nedari?

lujza123
17. jan 2021

@darja12 vela záleží aj od učiteľky. Keď ma dobrú škola ho baví, keď schytal nejakú neuroticku knedľu co mala byť už dávno na dôchodku tak je škola potom trápenie.
Ak ide o prvacika dala by som tomu čas, dieťa môže byť aj šikovné, aj zrelé na učenie ale môže trvat kým si zvykne.

Moja išla skôr do skoly, ale neľutujeme. Je síce najmladšia aj najmenšia z triedy (ten rok menej sa prejavil trochu na telesnej, aj keď je sikovna tak nebezi tak rýchlo ako niektoré väčšie deti)

staleja
18. jan 2021

Práve, oni majú fakt super učiteľku, syn na ňu nedá dopustiť. Chlapec má problém napr. deti otvorte si na str. 10 cv. 2 zelený rámik, všetky deti to nájdu a on to tam proste nedokáže nájsť. Učiteľka chcela aj asistenta, no to otec berie ako útok :( Keď má v triede 20 detí nieje to ľahké.

simca06022011
18. jan 2021

To zalezi od skoly, to ze je pripraveny niekto na skolu, neznamena predsta ze nebude mat problem... su skoly kde sa tvrdo znamkuju uz prvaci, nikto k nim nepristupuje "tutuli-mutuli" systemom a su take kde su k detom citlivejsi, ziadne znamky, velka kritika...a pre kazde dieta je skola zmena, velky kolektiv, povinnosti, ucenie sa... z toho su deti aj znechutene. Poznam dvoch surodenovi, obaja rovnaka skola, prisna, jeden zvladol raz dva adamtaciu, druhy mal problem a nervy a place, zurenie nad ulohami.. preco neviem.. dlhsie mu tro trvalo, nebol zvyknuty sa prisposobovat inym - viac-menej od malicka sa skakalo ako chcel.
Este teraz je aj tento korona cas, opatrenia, somariny vsade.. este viac to deti stresuje.. ucit sa z domu ked by si mali zvykat na rezim v skole a kolektiv... nemozu aninikam ist, podla mna nechodili deti za pol rok nikde, ziadne divadlo, kino, kniznica (podla mojej vraviv, co kazdy mesiac niekam chodia aj 2-3x, neveim ci vsade).
Ako u nas bol velky problem s ulohami, mala bola demotivovana, lebo je introvertnejsia a ked ju niekto nevyvoval, nekontrolovala ju ucitelka, nepochvalila, mala nervy preco to vobec robit (?), kolko krat letel pracovny zosit izbou a zurilo sa... Dlhsie mi trvalo odhalit, co je vo veci, az ked ostala doma chora, dorabali sme cele pracaky,knihy.. naucila som ju vsetko, dorobila s nou co v skole nemala, zvykla si ucit sa za tyzden-dva a nastupia do skoly a zase bola v tom istom (priebezne na taketo veci ja casu tolko nemam, plus mali pravidla do korony, ze vobec nenosili domov knihy, ak nebola nejaka uloha nahodou, ja som knihy ani nevidela... zobrala som ich vzdy iba ak bola chora,raz za rok u nas). Fakt niektori ucitelia nedokazu deti motivovat a vsetci su flustrovani z toho od deti az po rodicov. Este aj kolektiv sa nemusi stretnut podla predstav dietata (to tiez som musela torchu doma vysvetlovat)... nemusi hned za tym byt nejaky problem v psychike dietata... vsetky tie situacie su nove...

lubiss
18. jan 2021

@darja12 ano presne tak to to mame..ale ukazalo sa to az v nejakej 3-4 triede a ucitelka hned povedala ze on sa mal este rok hrat v skolke..znamky ma horsie aj ked sa ucim s nim poctivo a dost..bohuzial uz len cakame kedy konecne vylezie zakladku