icon

Dieťa v cudzojazyčnom prostredí

mirka93
20. sep 2015

Ahojte. O mesiac sa stahujeme za manzelom do zahranicia. Syn bude mat vtedy uz 6 rokov. U nas by mal ist od buduceho septembra do skoly. V Japonsku sa skola zacina od aprila. Takze tam pojde do skoly vtedy. Nas problem je, ze po japonsky nikto z nas nerozprava. Syna chceme dat do skolky v priebehu novembra, aby si aspon trosku zvykol. Aj tak to bude prenho ale tazke. Za 5 mesiacov nieco pochyti, ale na skolu to asi este nebude. Ak ste boli v podobnej situacii, napiste mi, prosim. Dakujem.

Strana
z2
mirka93
autor
22. feb 2016

Ahojte. Vsetkym vam dakujem za prispevky. Momentalne sme uz 4. mesiac v Japonsku, chlapci chodia do Japonskej skolky 3. mesiac. Su maximalne spokojni. Od uplneho zaciatku nemali problem s tym, ze nerozumia japonsky. Po tych 3 mesiacoch vedia pozdravit, podakovat, vypytat sa na zachod, popriat dobru chut,.... viac menej zaklady. Ale tiez vedia hrat "kamen, papier, noznice," dohodnut sa s kamosom na nahanacke, navsteve po skolke, ....
Doma som ich ucila nieco po angliky, od malicka a tu to ciastocne vyuzili. Vedia len par pesniciek a zakladnu slovnu zasobu. Niektore slovicka, ani neviem, ako sa naucili, ale tu sa im to hodili.
Starsi zacina od aprila skolu. O odklade sme neuvazovali. Este mesiac v skolke co to pochyti a v skole bude mat po vyucovani extra hodiny japonciny.
Ja som tiez zacala kurz japonciny, tak snad nieco budem vediet pomoct. 6 rocne deti uz bezne poznaju hiraganu (jedno z japonskych pisiem), tak sme uz aj my zacali, aby nebol az v takej nevyhode. Mame rozne pomocky - puzzle, kocky, omalovavanky.
Ludia su tu uzasni a nesmierne napomocni. Neviem presne posudit, ci su taky vsetci, alebo len my mame na dobrych ludi stastie.
Ak stoji niekto pred podobnym rozhodnutim, chcem vas podporit. Nie sme tu sice este dlho, ale od zaciatku mame s manzelom pocit, ze nam a hlavne detom tato skusenost dava nesmierne vela.
がんばって (Ganbatte) = Vela stastia

hena6
22. feb 2016
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

super 🙂 len tak dalej, drzte sa!

roboas
30. dec 2016

Podla mna sa jazyk naučí raz dva malé deti sa učia jazyk z okolitého prostredia neskutočne rýchlo. Existuje aj metóda výučby jazykov Imitum : www.anglictina-bez-biflovania.sk/video-princip-... založená na rovnakom princípe. Proste jazyk sa dá naučiť aj obyčajným načúvaním a obklopením sa cudzím jazykom ako takým.

mirka93
autor
20. jan 2017

dakujem
@roboas, skusame podobny sposob na anglictinu. len to chce velke usilie a vytrvalost zo strany rodicov. u nas to nebude mat taky efekt, lebo ja som polavila uz pri prvom synovi. ale ciastocne pokracujeme. povodny zamer bol, ze ak uz telka, tak po anglicky. som si ista, ze je mozne tak dieta jazyk naucit, avsak, ako som uz pisala, nepolavit, nepodlahnut tlaku okolia ci samotnym detom, ako sa to stalo u nas. ale nieco sa na nich predsa len nalepilo.
a co sa tyka japonciny, tak vcera sme boli na testovani a podla vysledkov, dosiahol nas najstarsi syn po 14 mesiacoch uroven priemerneho japonskeho dietata. sme nanho nesmierne hrdi.

mirka93
autor
26. apr 2017

Nas pobyt v Japonsku sa blizi ku koncu. ak by ale niekto potreboval poradit nieco, ak sa tiez stahujete do Japonska s detmi, nebojte sa ma skontaktovat. rada vam odpoviem. おねがいします😉

Strana
z2