Dieťa v škole nechtiac poškodilo učiteľke notebook
Bezkonfliktné, skôr tiché dieťa sa potke v škole o kábel a stiahne učiteľke notebook, nechtiac.Ako postupovať? Poistku nemáme a ona ho chce opraviť.
a estste vo vseobecnosti- niektori riaditelia skol su tak vychcani, ze tento naklad na opravu vymozu od sprosteho rodica, ktoreho vydieraju a zastrasuju z pozicie moci, daju opravit, a nechaju si zaplatit z poistky skoly....viem o com hovorim, a ked sa rodic prieci, odnesie si to dieta , pomstia sa mu....zazili sme si svoje s tymito hrdinkami v skolstve......
@ave17 ja sa vzdy ucitelov zastavam, sama ucim, takze si myslim, ze o mne sotva niekto moze povedat, ze ucitelom krivdim. Ale ak je pravda, ze tam bol kabel vo vyske20-30 cm, tak za pad notebooku je jasne zodpovedna ucitelka, tam nie je o com diskutovat a vobec to nie je o zastavani sa dietata za kazdu cenu.
@ceresnovci ona chce opraviť notebook a nie kabel🙂, najlacnejší notebook stojí od cca, 350 euro...
@ave17 ty si aj matka alebo len dotknutá učiteľka? Tak ako nerozumiem príspevkom že za všetko môžu učiteľky nerozumiem ani takýmto zatrpknutym učiteľským prispevkom:( asi by si v školstve nemala byť ak máš takýto názor na deti a rodicov:( ja robím napr. V službách a teda mala som česť už s inými typkami, ale nebudem tu vypisovať ako mi je z klientov blivno a co si o sebe myslia... Ty spolu s rodičmi máš vytvárať osobnosť dieťaťa - hlavne v tom krehkom veku na prvom stupni a nie sa takto vyjadrovať.... Môj syn bude mať 8 a ma učiteľku anjela - dcéra má 11 a také šťastie žiaľ nemá - teraz mam kvôli dcére a skúsenosti z jej triedy kde som fakt narazila na total arogantnu v puberte zaostalu zatrpknutu deti nenávidiacu osobu, nadávať na všetkých učiteľov? Synova učiteľka je mladá žaba, ktorú by som vystavila na piedestál, dala jej plat aspoň 10k mesačne a nechala všetky tie zatrpknute sa od nej učiť, ako vyučovať, formovať deti, motivovať, komunikovať s rodičmi.... V triede mame rôzne deti a aj typ matiek aké sú tu popisované - zbožňujeme ju ale všetky.... Takže veľa je aj o učiteľoch, nielen o blbych rodičoch...
Neviem kto tu písal o tom chlapcovi co hádzal papucu - ale tu už dávno mala byť PRO aktivita zo strany škola - pozvánka na rozhovor s rodičmi, pravidlá, absencie - školský poriadok je jasný a dáva veľa práv aj učiteľom - len to by si ho aj sami museli prečítať a následne sa podľa neho správať. Tak ako nemá dieťa a rodič len práva ale aj povinnosti, tak isto ich ma aj učiteľ.... V tomto prípade učiteľ porušil svoju povinnosť.
@dai som matka a nie, nie som učiteľka, chvalabohu, lebo by ma určite porazilo, ani nie z detí, ako z rodičov, čo tu čítam, tiez robím v službách, v bankovníctve, a všelijakých magorov som mala česť stretnúť aj tam, ale s tými nie som nútená komunikovať, keď sa niektorej strane nepáči, môžme spoluprácu ukončiť, ale učiteľka to musí trpieť....
@dai presne, aj moja dcera mala vzdy stastie na ucitelky. Paradoxne, tie mladsie vedeli vytvorit taku atmosferu na rodickach aj v triede, ze rodicia aj deti sa pri nej citili uplne super. Syn mal zasa stastie na arogantne a vyhorete ucitelky, zial arogantne aj na rodicov. Tam sa aj rodic na rodicovskom zdruzeni citil ako soplave decko.
Cize je obrovsky rozdiel medzi ucitelmi, tak isto aj rodicia su vselijaki, ale treba vzdy hladat spravodlivost pri akejkolvek krivde. Ale citat tu tieto ukrivdene vseobecne obvinenia na arogantnych rodicov a nevychovane detiska, toto uz nie je v poriadku, toto uz zavana zaujatostou prameniacou z obrovskej vyhoretosti.
@ave17 uprimne, som v skolstve vyse 20 rokov a poznam ucitelov aj dobrych, aj horsich a aj takych, s ktorymi som rada, ze s nimi v podstate okrem pozdravu nemusim nic riesit. Vsade, v kazdom povolani sa najdu ludia rozni, aj rodicia su rozni a moja skusenost je taka, ze na studentov najviac nadavaju taki, ktori medzi tych dobrych vobec nepatria.
@michelle567 nie, skolsky
@luxus10 asi tak ako ste pisala
@blondyblond Vyjadrim sa iba k veci. Urcite by som vyjadrenie p.ucitelky, deti a skoly spisala a osobne dorucila este raz a pisomne riaditelovi s navrhom riesenia. Skola zvykne mat skolsky majetok poisteny, takze nerozumiem, preco pri tak nejednoznacnej sk.udalosti automaticky pozaduju nahradu skody od rodica a este v plnej vyske. Moje dieta hodi papucu hoc aj neumyselne do okna a to sa rozbije, moze za to dieta a platim ja, ale ked sa dieta potkne cez natiahnuty kabel a rozbije pri tom hoc aj dekoracnu vazicku, chyba asi nebude len v mojom dietati, ktore stratilo rovnovahu. Nepaci sa mi pristup skoly najma v neochote riesit to s rodicom a automaticky preniest financnu zodpovednost len na rodica. Rozumiem, ze pri tichom dietati je este aj obava z moznej "pomsty" od ucitelky, ale "kupovat si" jej priazen a neozvat sa, ked si v prave, mi pride take slovenske..len, aby dobre bolo. So stoickym pokojom a slusne by som to odkomunikovala, tak sa lahsie najde riesenie. A tiez by som si za tych par eur poistila dieta v skole..
@ollynka @dai očividne ste mimo reality možností a financovania štátneho slovenského školstva.
1) drvivá väčšina škôl prešla na elektronickú žiacku knižku. Z tohto dôvodu učitelia potrebujú nejaké elektronické zariadenie na hodine, aby mohli doň zapisovať info z vyučovania - chýbajúcich, známky atď. Nehovoriac o IKT, na kt. sa kladie dôraz.
2) pre bežného učiteľa je praktickejší notebook ako tablet, kvôli pamäti, púšťaniu CD/DVD či pri prezentáciách žiakov či učiteľa, nehovoriac o písaní rôznych plánov v tabuľkovej podobe
3) existujú učitelia, ktorí si do školy nosia vlastný PC a vlastné pomôcky, pretože im ich škola nedokáže zabezpečiť
Môj názor je taký, že učitelia by nemali vrážať ani cent z vlastných peňazí do výroby či kupovania pomôcok či iných učebných materiálov. Ani používať na vyučovaní vlastné PC, tablety či mobily. Ak niekto od nich chce, aby učili moderne, tak nech im zabezpečí aj primerané moderné podmienky. Tak ako kuchárka v školskej jedálni si nenosí do práce vlastné hrnce a nože a to nehovoriac o vlastnom mäse či zelenine, aby pripravila pre žiakov obed, tak učitelia by si mali dupnúť a prestať zo svojich platov podporovať výučbu žiakov vo svojej triede.
Mňa osobne viac než nízke mzdové ohodnotenie v porovnaní s ostatnými absolventmi VŠ - samozrejme bavme sa o miestach, kde tá VŠ bola vždy potrebná, nie tam kde sa umelo vytvoril dopyt - zdravotné sestry, úradníčky,... - hnevá to biedne materiálne vybavenie na výučbu. Cirkevné a súkromné školy sú o inom, lebo dostávajú peniaze aj od štátu aj od svojho zriaďovateľa na rozdiel od štátnych, ktoré sú financované len štátom.
Čo sa týka pripojenia PC, kábel bol nad zemou možno preto, lebo tam bola možno jediná normálne/fungujúca zásuvka. Pripojený bol možno preto, lebo mnohé staršie/staré PC majú slabú baterku a sú také "funkčné", že pokiaľ sa odpoja od siete- tak sa automaticky vypnú. Predlžovačka - ak má škola na jej kúpu vôbec peniaze - žiak sa môže potknúť aj o ňu. Nebudem sa vyjadrovať k situácii, lebo mám málo informácii a aj tie čo sú, sú len z jednej strany. Došlo tam k pochybeniu aj zo strany učiteľky.
Mnohí odborníci už bijú na poplach, že dnešné deti sú nemotorné, "čaptavé" a majú kvôli vysedávaniu za TV, PC motoriku na biednej úrovni. Jasné, že niekedy ide o nešťastnú náhodu, ale k mnohým úrazom by nedošlo, keby deti boli obratnejšie, "vybehané", "vyhrané pri pohybe" a keby napr. mali aj vhodnú obuv.
@fialka2612 no, a prave kvoli tomu, aby sa predislo tym nestastnym nahodam, je vhodne, aby ziadne kable neboli v dosahu deti. Lebo tak, ako sa rozbil notebook, tak si tam niekto mohol vybit zuby, rozbit hlavu atd. Takze si sice napisala hotove litanie, ale ak to bolo naozaj tak, ako to popisala zakladatelka temy, pochybila v prvom rade ucitelka.
Ak ja, moje dieta, manzel....nieco poskodime a to je jedno, ci v skole, na ulici, na navsteve, tak je normalne to nahradit. Preto mame poistky.....
@nika898 to ma pobavilo, že notebook nepatrí do triedy....bola si v škole v tomto storočí?
@tortelinka nie ja som z minuleho storocia. Kedy sme sedeli v laviciach, ucili sa z knich a respektovali a pocuvali ucitelov.
Dohodnite sa na nejakej spoluúčasti a ao nemáte peniaze, tak na splátkovom kalendári napríklad
@nika898 tak ja si teda neviem predstaviť školu bez použitia notebooku
Ah to co zasa za “ucitelku.... “
@tortelinka a pritom kedysi v skolach ziadne notebooky neboli, lebo neboli a veru sa uplne normalne vyucovalo, dokonca vysledky boli lepsie😉
@dskjhfdlkdjhl áno , kedysi písali na tabuľky grífľom..takže ideme sa vrátiť?
@tortelinka ja netvrdim, ze sa mame vratit, ja len reagujem na to, ze si nevies skolu bez notasu predstavit a pritom nie tak davno nic take v skolach nebolo a ucilo sa.
@dskjhfdlkdjhl doba ide dopredu a neviem si to dnes predstaviť bez techniky
@tortelinka a teda rozhodne nemam dojem, ze notebooky nejako prispievaju k zlepseniu kvality vyuky, ta zavisi od niecoho ineho.
@dskjhfdlkdjhl určite prispievajú ak sú správne využité
@dskjhfdlkdjhl aj deti neboli stále za PC a na mobiloch a boli múdrejšie, a aj dosť čítali. Dokonca bežne chodievali po škole samé von a hrali sa vonku a rodičia nerozvážali po krúžkoch... Aj väčšina rodičov bola múdrejšia ako v súčasnosti 😉 Nesnažili sa za svoje deti dýchať a boli objektívnejší.
Trendy nezastavíš, tak ako dnešné bežné dieťa už málokedy zaujme obyčajná kniha či bežná rozprávka bez efektov, česť výnimkám.
@tortelinka asi stale nechapes-ja netvrdim, ze sa nemaju pouzivat, ja len pisem, ze to islo aj bez nich. Takze to, ze si to nevies predstavit, to neznamena, ze to nie je mozne. Ale rozhodne nie som proti vyuzivaniu techniky vo vyuke, na druhej strane viem, ze ta technika tu vyuku nespasi.
@dskjhfdlkdjhl ja nepíšem že to nešlo bez nich, aj my sme chodili do školy bez techniky, a nehovorím že spasí výuku, ja hovorím, že dobre využitý výrazne zlepšuje
@tortelinka znovu a naposledy-reagovala som na to, ze si bez notasu nevies skolu predstavit a to je uz trochu ine, ako pises teraz. Vyuku zlepsi hlavne dobry ucitel, ak ten nie je dobry, tak moze pouzit cokolvek, vsetko je to nanic.

@luxus10 Keď myslíš 🙂