Dieťa v škole nechtiac poškodilo učiteľke notebook
Bezkonfliktné, skôr tiché dieťa sa potke v škole o kábel a stiahne učiteľke notebook, nechtiac.Ako postupovať? Poistku nemáme a ona ho chce opraviť.
@tortelinka prosim ta k comu je dobre aby decka natacalo filmy? Aby ste ich zaujali? Prepac ale neviete to inak?
@nika898, tuto otázku, dúfam, nemyslíš vážne. Snáď s výnimkou roboty pri páse a upratovaciek potrebuješ všade znalosť práce s počítačom a médiami, k tomu patrí aj základná schopnosť pracovať s videozáznamom. To je rovnako choré ako pýtať sa, načo ma decko čítať Troch musketierov, keď chce študovať astrofyziku. No, lebo to patrí k základu a bežnému prehľadu. A na ten by škola mala slúžiť.
@lenocka12345 nie ze ich nemam rada len podla mna uz ucitel nie je "ucitel" cest vynimkam ktore viem ze existuju. Pisala som to aj vyssie. Tak ako je to chyba rodicov tak aj ucitelov ze ich nevedia zaujat inak ako elektronikov. Namiesto chodenia do galerii a na vystavy sa robia v skolach filmy. To je to co mi vadi. Tak ako rodicia tak aj ucitelia si zlahcuju svoju pracu a potom su deti nevychovane a drze. Ved dakedy v triedach neboli ziadne notebooku aj ked na trhu ich bolo uz kopec aj za rozumne ceny s dobrymi parametrami a nikto sa nestazoval. Neviem co je na tom zle ked napisem nazor ze sa mi nepaci ze na ZS sa pouziva notebook v ramci vyucovania. A to mam muza programatora, ja sa tiez ucim programovat, doma mame 3 notebooku, servery a velky pocitac takze proti modernym technologiam nemam nic a samozrejme ulahcuju dnesny zivot ale podla mna by deti mali vyrastat s co najmensim kontaktom s takymito vecami. To je vsetko. A je smutne ze to niekto nedokaze akceptovat nazor a dookola pise o tom ako je notebook v triede potrebny.
@nika898 rovnako je smutne, ze Ty nevies prestat pisat, ze notebook je nepotrebny v triede-to je presne to iste, len z opacnej strany😉
@vroni ach jaj posledny krat. Dieta ma mat dectvo a nie stravit ho plnenim uloch za pocitacom. Moj nazor. A este ked ste sa tu uz do mna tak pustili co ak rodina nema notebook, PC, televizor alebo ani internet???? Tak je potom asi riadne v keli lebo si nema ako robit ulohy. Poznam take rodiny a nie su to rodiny ktore by mali problem s peniazmi. Proste to doma nechcu a vedia preco. Mi s muzom sme tiez zvazovali nekupit TV. Co sa tyka znalosti pracovat s PC maju nato dost casu na SS a ked ich to bude bavit vedia sa dalej v tomto smere vzdelavat aj sami. Proste pre mna je dieta na ZS naozaj DIETA. Nepoviem ked skola ponuka kruzok informatiky tam nech sa paci ano nech sa deti ucia. Ale dejepis ci co to bolo. Paneboze mi sme sa na dejepise ani do knizky nemuseli pozriet lebo ucitelka tak dokonale dokazala podat ucivo a zaujat ze nam stacili poznamky.
@nika898 a slovencinu ste mali aku?
@nika898u na mojej skoly boli zas časté na odbornych predmetoch projektory. A to je to iste ako notebook. A chodit do muzeii, galérií mozu ddto chodit s rodicmi. Nie zo skoly, kde to ovplyvni cely vyučovací den a ucivo musia doháňať.
Tebe nevadia nahodou počítače preto, ze tam travi muz cele dni a noci a preto mas averziu na techniku?
@nika898 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-workoholik-2/ a sme doma. Toto ti vadi na ppcitacoch, vsak? Preto mas averziu? Lebo muz programator je workoholik
Plus di este raz precitaj tuto svoju diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/v-kazdej-diskusii-je-kritika-odcudzovanie-a-zavist/
@nika898 zena, ty si tak frustrovana, z ucitelov, skoly, manzela, vztahu......srsi to z teba tak ocividne, ze nema cenu sa obhajovat.....je mi luto, co v zivote zazivas,a le nadavat uz aj na notebooky v skole tvoj zivot nespasi.....
@nika898, áno, taka rodina je v keli. Presne v takom istom, v akom by boli, ak by nemali doma papier, pero alebo knihy. Škola dáva dieťaťu všeobecný prehľad a k tomu patria aj počítače. Detstvo nemizne počítačom v ruke, detstvo mizne, keď počítač v ruke nahrádza rodičov. Skola to neovplyvní.
@nika898 prepáč ale na tvoje hlúposti už reagovať nejdem, ak si myslíš že natočiť film je zlahcovanie roboty tak nevieš o učení nič a nevyjadruj sa už, ani ja nebudem kecať do medicíny, keď o nej nič neviem
@nika898 tak prepáč ze že žiakov zaujimem tak že cez hodinu nepíšu poznámky, aby sme mohli diskutovať a poznámky si nájdu na našom serveri, bohužiaľ poštové holuby nemám 😁
@nika898 lebo si mimo , nie je to o tom , ze neviem co na hodine tak im pustim film , ale skor o tom , ze notebook POTREBUJES napr k interaktivnej tabuli , na ktorej sa daju robit take srandy ze tebe sa ani nesniva , ucitel je ucitel , aj ked nie ako pred rokmi
Ano , som ucitelka , zaroven som matka , kamaratka , sestra , poskok , boxovaci mech , sluzka , pre rodicov hlupana, upratovacka a neviem co vsetko . Tak to je , aj vdaka takym ludom ako si ty 🙂 ale mne to nevadi , lebo ty nemas ani ponatie o com to je ,si tak obmedzena , ze ani nema zmysel to vysvetlovat ,
A technika nie je na to aby deti zaujala , toto sa robi v skolke a v prvych rocnikoch , starsie deti ucitel nema co zaujat , to dieta ma vediet preco sa uci a to je jeho motivacia , tolko z mojej strany
@lenocka12345 ok. Hlavne ze ty vies aky som clovek ☺
@nika898 necitas s porozumenim , nikde nepisem o tvojich charakterovych vlastnostiach , nemas rada ucitelov , mas voci nim vyhrady , komentujes ich pracu , hoci nevies co to je lebo to nerobis , to nie ze viem , ale staci mi citat tvoje komentare , takze to co si myslim- pisem , je len vdaka tomu ako sa ty sama prezentujes
@lenocka12345 ja som ani raz nenapisala ze nemam rada ucitelov len ze niektorych ucitelov nepovazujem za ucitelov. Svokru, svagrinu a byvalu svagrinu mam ucitelky a z casti viem co ich praca obnasa. Ja si len proste myslim a zial stojim si za tym ze notebook nema co na vyucovani robit. Dobre mate interaktivne tabule viem ze bez notebooku su prd platne ale podla mna to nie je spravne..
@nika898 z toho mi vychadza pravy opak toho co pises , nie ze niektorych nepovazujes za ucitelov , ale ze iba niektorych povazujes za ucitelov ,
" nie ze ich nemam rada len podla mna uz ucitel nie je "ucitel" cest vynimkam ktore viem ze existuju."
@blondyblond zaujímalo by ma ako si dopadla,..zaplatili ste?
No treba slušne zarábať.

je dosť veľmi pravdepodobné, že poistenie dlhodobého majetku rieši zriaďovateľ školy, t. j. vedenie školy by sa muselo trošku posnažiť a zistiť, ako je riešená poistka u nich. Najviac kompetentná by mala byť hospodárka školy, ona obvykle štvrťročne nahlasuje nákup nového dlhodobého majetku zriaďovateľovi. Netvrdím, že to tak musí byť na každej škole, treba zistiť. Resp. by takáto škoda mohla ísť cez poistenie domácnosti, ak máte uzatvorené.