Dieťa v škole nechtiac poškodilo učiteľke notebook
Bezkonfliktné, skôr tiché dieťa sa potke v škole o kábel a stiahne učiteľke notebook, nechtiac.Ako postupovať? Poistku nemáme a ona ho chce opraviť.
@blondyblond
Pani učiteľka si môže žiadať úhradu škody cez súd, a veľké šance na úspech nemá, keďže škodu spôsobilo dieťa a neúmyselne
Iné je keď ste ochotní prispieť na opravu, treba sa dohodnúť.
Ja by som ešte vynadala učiteľke ze ma kabel roztahany po zemi tam kde chodia deti a je to pre ne nebezpečné, čo ak by sa tvojmu dieťaťu pri páde niečo stalo? Určite by som jej neplatila žiadnu opravu...
a ako sa to stalo, nahanalo sa dieta, alebo islo k tabuli a potklo sa....
@blondyblond myslim si ze je ucitelkyn problem. Neviem kde mala ucitelka notebook ale do triedy rozhodne nepatri. A ked ho potrebovala ako ucebnu pomocku mala si ho zabezpecit. Neviem ako to je teraz ale ja ked som bola na skole tak zasuvky boli priamo pod ucitelskym stolom pripadne tak aby kable nesli cez triedu.
@blondyblond ak sa to stalo cez hodinu, tak smola, nedávala pozor na deti. Cez prestávku nemá čo trčať kábel aby sa deti potkli.. Nerozumiem tomu celému.. To akože ona si prinesie svoj notebook na vyučovanie vanie, nabíja si ho a nech deti nech behajú a preskakuje jej kábel, ktorý tam nemá čo robiť? Nabíjať ho mohla v kabinete.. Inak kábel ani nemusí používať.. No.. Nahnevalo by ma to, ale ako sa poznám, zaplatila by som opravu, s tým ze by som jej povedala svoje.
Kde mala kábel , má fotky nemá poistku robí medzi deťmi .
V škole má byť zaistená bezpečnosť. P. učiteľka môže byť rada, že sa tvojmu dieťaťu nič neostalo, inak by ťažko vysvetľovala, prečo sa jej elektrické káble váľajú po zemi.
okrem spomenutého vyššie, aj je to školský notebook tak by ho učitelia mali mať poistený,aspoň u nás to tak majú.
@nika898
@dankanka notebook nepatri do triedy?......no tak poviem vam novinku, u nas ma kazdy ucitel svoj/skolsky notebook...lebo triedne knihy su uz len elektronicke, cize musim ho pouzit na kazdej hodine, okrem ineho, vela pouzivam na interaktivne prezentacie, hry a pod. .....nechpaem teda dodatku, ze na hodine notebook nema co robit...
je fakt, ze ja moc kabel nepouzivam, snazim sa ho amt nabity,a le proste ak idete 7 hodin vkuse, tak ten kabel proste potrebujete....a poviem vam, ze takato anhoda sa moez stat velmi jednoducho, aj ked mam kabel pri sebe aj zasuvku, dieta ide tade, akde nema, aj napriek pokynom a bum stane sa....jasne, idealne je vsetko hodit na ucitela...ako inak....
v prvom rade, treba zistit, ci ide o skolsky notebook, ako ho ma skola poisteny a podla toho postupovat....
@blondyblond ak to majú učebnú pomôcku okej, ak nie nemala by ho mať, treba sa na to opýtať riaditeľky škôlky... a dohodnite sa ako budete postupovať, že jej prispejete na opravu alebo čo 🙂 zase aj školkar vie už dávať trošku pozor 🙂
Ty kokso. Aká antisympatie voči učiteľkám cítiť z vašich slov. Moja rada znie - zisti si, ako sa to stalo a prečo tam mala notebook. A podľa toho postupuj. Lebo ak sa dieťa napr naháňalo a tak ho stiahlo, porušilo školský poriadok. No aj keď sa to stalo počas hodiny a ono išlo k tabuli, tak ten kábel malo vidieť, ak nemá problémy so zrakom. (Tak ako vidí aj spolužiakovu tašku položenú na zemi) Ja by som niečo uhradila, trápne by mi bolo nechať to tak. Veď notebooky sú drahé a ak má aj pani učiteľka rodinu, má kde dávať peniažky.
v ZRPS by malo bit aj poistenie,skus sa nato spýtať,a ako pisu vyššie,mala davat pozor,a kabel dat tak aby nezavadzal
@sorciera24 ja som napisala ak jo pouzival ako ucebnu pomoct ok ale ma ho mat zabezpeceny. Svokra jeucitelka a aj ona ma skolsky notebook a pouziva ho aj v triede ale proste kabel tam nema co robit. Co by robila pani ucitelka keby sa dieta o kabel potklo rozbilo si hlavu a malo otras mozgu???? Nehadzem hnet vsetko naucitela ale je to dospely clovek a ma mysliet dopredu co sa moze stat. Ked to uz inak nejde staci kabel prelepit lepiacov paskou. Ci to uz nie je in ako pred 20 rokmi????
juj, ale su tu mudre nazory.... vsetci vieme ako by to malo byt, ale snad vsetci aj vieme, ze tie ucitelky casto musia robit v inych podmienkach ako by si priali....
Co sa tyka mojej rady - urcite by som odporucala komunkovat.... pani ucitelka predpokladam nemala notebook kvoli rolovaniu facebooku, ale na ucenie.... no a kabel asi tiez netahala naschval krizom cez triedu....
Na druhej strane o kabel nie je takze zakopnut..... staci ze napr. dieta bolo vyvolane pred tabulu a ono v strese kabel prehliadlo....
Keby sa toto stalo nasmu dietatu (mam uz dvoch skolakov), tak by som si urcite vinu priznala a minimalne nejaku cast opravy hradila ak nie je mozne plnenie poistovne.... A ano cez prestavku by kabel mal byt stiahnuty ak ide cez hlavnu ulicku kade chodia deti... ale napr. nasa pani ucitelka ho ma tak, ze keby decka stiahli kabel, tak to znamena ze sa tlacili tade kade nemali.... je tam vela faktorov, ktore "vinu" posuvaju na jednu alebo druhu stranu....
@nika898 ved ano, ale aj ekd ho zabezpecis, tak moze dieta porusit sk. poriadok a ist tam, kde nema, ako som pisala,a k ucim 6-7 hodin vkuse, kabel potrebujem, lebo notebook sa mi vybije.....mozem ho mat pri sebe, zabezpeceny a aj tak sa moze stat...ako hocico, kdekolvek....my mame v triedach okrem notebookov, dataprojektory ( s kablami), repraky (s kablami), atd....proste je to bezne v kazdej triede...a ziaci vedia, ze sa okolo nemaju tmolit, nedotykat sa.....ked to spravia, porusili sk. poriadok (je to tak osetrene)....
cize nevidim dovod mat teraz vsetko zabezpecene len pre toto....dieta sa vobec nemusi podknut o kabel, staci ked sa potkne o lavicu a rozbije si hlavu....a?.....vies kolko takych situacii denne je?...toto nie je o kabli....priznajme....
ak by som mala kazdy den mysliet, co sa ziakom vsetko moze stat (a to moze), tak nevyjdem z domu..... v prvom rade by som zistovala ako sa to stalo a ako to je osetrene, nez riesit kable, ci notebooky, ci maju alebo nemaju byt v triedach....
Stáva sa všeličo, ja by som to riešila tak, že by som učiteľke na tú opravu prispela napr. polovicou, aj deti si majú všímať kábly, aj učiteľka to má mať zabezpečené bezpečnejšie, aby napr. nedošlo k úrazu.
Ja si pamatam, ze sme povinne vsetci platili zaciatkom roka vzdy poistne. V skole je krehkych predmetov vela a stat sa moze hocico. V tomto pripade by som komunikovala s ucitelkou. Ak to neporkyje skolska poistka, malo by to byt v poisteni domacnosti (rodicov). A "dokonali" sa najdu tak medzi rodicmi ako medzi ucitelmi, zavery by som nerobila ziadne.
Ak bol notebook školský, možno je poistený. Ak mala vlastný, poistený byť nemusí. ja mám tiež v škole aj vlastný notebook, tablet, rádio, drahé knihy a pochybujem, že by sa mi na to vzťahovala nejaká školská poistka.
Na jednej strane, mali by ste jej škodu nahradiť, ak jej počítač dieťa zničilo. Nie plnú cenu, ale nejakú časť, podľa veku toho počítača. Ale na druhej strane, určite si ho mala lepšie zabezpečiť, mohlo sa dieťa aj potknúť a zraniť. Nemala tam mať natiahnuté káble.
Bolo to cez hodinu alebo cez prestávku?
Učím s MŠ a keby nemám notebook z domu nemáme si v najmenšej triede ako vôbec pustiť hudbu. Ako odpoveď sme dostali, že robte s tým čo tu máme... USB port v telke čo tam je neprehrá USB a CD prehrávač nefunguje :D a 3 roční fičia na videách fíha tralala, zahrajka a spievankova čím sme sa veľa naučili a spievali, inak by sme sa asi len hrali s legom :D na margo toho že musím nosíť svoj sukromny ntb...
Ani tlačiareň nefunguje a s platom 517€ nemám šancu chystať a tlačiť pomocky doma
@sorciera24 pardon, tak sa ospravedlňujem.. V každom prípade, by určite nemal byt kábel tak aby sa on dalo potknut.. Bezpečnosť.. Ale chápem, zase výhovorky ako nie sú peniaze na prerabku triedy, aby bola zástrčka dakde inde.. My v práci nemôžeme prekracovat káble..
učiteľka je zodpovedná za bezpečnosť v triede....neplatila by som ani e....mňa by mohla dať aj na súd, nech sa páči...
samozrejme moje deti sú žiaci na ZŠ a ale aj za tou katedrou je už jeden....

A nemáš náhodou poistený byt a v tej poistke pripoistenie škôd?