Dobrá škola v obci Oldza a okolí

lumakla
12. máj 2015

Kto byva v obci Oldza? Staviame v tejto dedine dom, moj velky problem je najst skolu pre 8 rocnu dceru! Je tu niekto kto mi poradi dobru skolu kde by aj mali miesto pre deti ktore nepatria pod adresu skoly?

lili777
21. júl 2015

Tak blízko sú Lehnice, ale neviem zhodnotiť úroveň tejto školy. HOvorí sa všeličo. My bývame kúsok od Lehníc, ale deti idú do Šamorína.

marianna_peskova
19. aug 2015

@lili777 Ahoj. Mohla by byť konkrétnejšia? Uvažujeme práve nad touto školou v Lehniciach, lebo v blízkom okolí nášho domova nie je žiadna iná slovenská alternatíva. A na internete som nenašla ani pozitívne, ani negatívne hodnotenia.

lili777
19. aug 2015

@marianna_peskova stretneš tam pomerne veľa počernejších spoluobčanov. Známa mi spomínala, že nejaké dievča tam už zo tri razy prepadlo, nakoniec otehotnelo v 14-tich. Tiež mi spomínala, ako sa "predierala" pomedzi pubertiakov cez dymovú clonu, riaditeľka si tam vraj robí "biznis" s nejakými čokoládkami a horalkami, ktoré núka deťom na predaj, počula som tiež, že je vraj alkoholička. A úroveň výuky je asi taká, že jednotkári prejdú na strednú a stanú sa z nich štvorkári. Jedno dievča z obce chodilo tam, druhé do Šamorína. Čo sa učili na angličtine v Lehniciach v devine, v Šamoríne vraj niekde v siedmej triede. Podotýkam, že všetko sú to veci, ktoré som počula od iných, nemám žiadnu overenú informáciu...ale z našej obce tam nechodia už žiadne deti myslím. A školská problematika je tiež pomerne zložitá, neviem, či ti vôbec dieťa z Oľdze vezme riaditeľka do Šamorína. S akou školkou má vaša obec zmluvu? Lebo nás paradoxne zachraňuje to, že naša so Šamorínom, ináč by nám tam deti riaditeľka nevzala, tak majú plno. Teraz vraj otvárajú nejakých 5 prvých tried, dokonca som počula, že 6.