Doma mám piataka, tretiaka a prváka - dištančné učenie
Ahojte maminky, chcem sa spýtať ako zvládate dištančné učenie. Ja mám pocit, že to nezvládam vôbec. Ja ako matka. Som z toho dosť v strese, cítim za školu mojich detí veľkú zodpovednosť, veď keď som bola ja školáčka, zabudnutá úloha nehrozila, mala som zodpovednosť za školu, úlohy, učenie. Moje deti si robia úlohu, no piatak pri tomto kvante rôznych správ, ktoré chodia na eduPage, parkrát zabudol niečo poslať naspäť pani učiteľke,( dva predmety online vôbec nemajú, len im pani učiteľky posielajú power point a úlohy), stane sa aj mne, že strácam prehľad!! A ja mám ešte dvoch ďalších školákov, s ktorými sa treba učiť.
Moje deti od začiatku šk.roku sú doma veľmi často,z dvoch mesiacov viac ako 3 týždne boli doma hlavne v preventívnej karanténe. Zamýšľam sa nad tým,ako idú zvládnuť tento ročník.
Hlavne či z tohoto celého budú vôbec niečo vedieť. Môj syn (piatak) je dieťa, ktoré v škole nemá problém, no pri tomto samovzdelávaní mu chýba výklad učiva, on si najviac pamätá z hodiny, potom si len doma urobil úlohy, prípadne pred písomkou pár kontrolnými otázkami sme ho preskúšali a bolo to ok. Teraz mu to chýba a neviem mu to nahradiť, kedže nemám pedagogické vzdelanie a ja som už aj sama kopu vecí zabudla, takže mu to neviem dôkladne vysvetliť. Okrem toho tretiak a prvák (prvák potrebuje veľa pozornosti, lebo sa učíme nové písmenká a učíme sa čítať), no je to veľmi náročné.... tak len, ako to zvládate v mnohodetných rodinách VY?
Ja to zvládam veľmi ťažko 🙂
Dievčatá, sme v tom adi všetci rodičia aj deti spoločne! Bože držme sa, aby sme to my rodičia v psychickom zdraví prežili. Mimochodom vyvolali sme stretnutie s riaditeľom školy, kde bude pár rodičov, riaditeľ a zástupcovia učiteľov. Možno sa niečo zmení a budeme spolu viac komunikovať a spolupracovať, hlavne rodičia a učitelia. Dne matikarka(nemáme online hodiny, napísala synovi, že jej môže aj častejšie posielať úlohy, že niektorí posielajú každý deň. Len pri úlohách nikdy nie je napísané, že poslať úlohy na kontrolu 🤯🤯🤯 my ani deti nemajú vybudovaný žiadny vzťah, lebo piataci začínajú na 2.stupni, a z dvoch mesiacov poli každý druhý týždeň v preventív.karanténe. My rodičia ani učiteľov nepoznáme 😞

@sweetjanka ahoj veď skús napísať priamo riaditeľovi, na edupage sú kontakty aj na nich, priamo správu, poprípade napíš zástupkyni , aby Vám dala kontakt na riaditeľa...... To nie je možné, žeby to tak malo byť. My sa fakt snažíme ... a iné deti - ich mamy - ani v prdeli: odovzdávanie úloh, testy, cvičenia, vypracované prac. listy, projekty, prezentácie, sfotené spravené výrobky z techniky, či výkresy , v rôznych programoch spravené dú z informatiky, dokonca aj napísané poznámky z látky a čo ja viem čo všetko ..... a tak isto sa s nimi stretnú v škole na druhý rok .... lebo iba majú výhovorky: nemajú PC, nefungoval internet ... blá - blá ....
A vieš, čo toto je najhoršie, že učiteľov to netrápi, nezáleží im na tom - iba chcú výsledky, aby mali spravenú normu / či ako sa tomu hovorí.../ Tie testy - no coment, koľkokrát sa stal chybný, čo som sfotila a poslala učiteľke - že ona respektíve zadania možností v odpovediach, a my sme mali správne., ale pc to nevie - nesprávna odpoveď - stratené percentá. proste -majú zaškrtnutý deň odpracovania.
Joj už mám nervy! Deti som pobudila ráno a nemajú online hmmmh to neráčia napísať! jasne, veď prečo by aj mali? Ako majú aj tak stávať a robiť ale predsa len keby si pospali 40 min. viac dobre by im padlo.
Tak sa drž a myslí na to , že keby učitelia nejako urgovali, ohľadne odovzdávania úloh.... tak sa ich pekne opýtaj - a to už všetky deti odovzdali??
Ja mám veľký problém so staršou - dotlačiť k učeniu - a to má veľmi vyčerpáva! Ona na všetko má čas .... ale veď aj ja chcem mať trošku čas pre seba, aspoň 20 min. ako píšeš - mám taký pocit, že iba všetko sa točí okolo školy no z domu.... Som sa zase rozpísala, idem pracovať, lebo keď pridajú dú učitelia tak aby som mohla pomôcť mojím poprípade vysvetliť...... Drž sa!!