icon

Domáce úlohy v Edupage

24. sep 2022

Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti

maciatkolulu
25. sep 2022

Napíšu si naši druháci, HÜ, tam kde majú domácu úlohu, na rodičovskom vyslovene povedala, že sa tým učia zodpovednosti za svoju prácu, ved dokedy sa ma deťom značiť, že si ma niečo urobiť. Ja to nevidím ako problém, snáď už druhák vie opísať a sústrediť sa na to, čo ma, ak nie, tak treba riešiť. Ja som vyrastla bez school fox a som tu. Moji rodičia akurát tak zrútili nad mojou nezodpovednosťou, keď som nevedela. Ale nie nad tým, či ucitelka raci oznámiť rodičovi, kde a aké úlohy majú, lebo ich Ferko , Anička, Betka sú asi neschopni si zapísať sami.... Nerozumiem tomu ak má dieťa nejaký problém, tak ôk, po dohode s učiteľkou, by som asi chcela nech posiela, ale aj tak by som nechávala na dieťa, či to dokáže, či nie, ak nie, dohivarala by som, ale ôk, pomáhala, ale zdravé dieťa v druhom ročníku si nie je schopné zaznacit úlohu? To snáď nie. Keď sa stane, že nie, tak si napíšu rodičia, stane sa, jasne. Ale zase zurit nad tým? Ze učiteľka nenapíše? Do ktorého ročníka by si si autorka predstavovala, že ma ucotelka písať, do univerzity?

daren1
25. sep 2022

@loliki ale sa bavíme o deťoch ktoré suv skole

loliki
25. sep 2022

@kaktusik007 Nemiešam. Len učiteľke je oveľa jednoduchšie kliknúť dú všetkým žiakom, ako vyklikávať na 10 jednotlivcov, ktorí napr v chrípkovom období chýbajú - čo je povinná.

btus
25. sep 2022

@alienkami keď má ADHD a Aspargerov je to úplne iný level. Nezávidím a v tomto prípade je super, že existuje edupage. A je super, že je v normálnej triede. Mali sme suseda, čo má Aspargerov. Jeho rodičia boli vďační, že bol normálnej škole - aj keď niekedy boli prolémy, ale pre to dieťa je to super. držím palce pri zvládaní školy.

maciatkolulu
25. sep 2022

@loliki waw povinná? Nie sú rodičia ti povinní? Ja neviem, ale u nás taka povinnosť nie je. Bud zdvihne rodič rit naide po materiál do školy, alebo my máme program, kde sú nahraté úlohy a posielame cez to aj naspäť spravené, ale povinnosť to nie je.

loliki
25. sep 2022

@daren1 Jasné. A ztých detí, čo sú v škole sú 2 dysgrafici, 2 nemajú zošit, 2 sú roztržití a nestihnú, 2 sú akurát na WC. Proste tie deti sú deti aj v škole. Pre mňa to problém nie je. A neviem, prečo je to problém pre iných.
@maciatkolulu Zo zákona, ktorý tu bol už spomenutý, povinný je učiteľ. Treba čítať s porozumením.

kaktusik007
25. sep 2022

@loliki a co ked to ucitelka cielene chce poslat iba chorym? prave preto, ze ti, co su v skole, si mali poznacit. Bodka.

btus
25. sep 2022

@loliki no ver tomu, že učiteľka nie je POVINNÁ písať deťom čo chýbajú v škole čo je na domácu úlohu. Je to POVINNOSŤ rodičov zistiť si, čo deti v škole preberali a čo majú na domácu úlohu, ak ich dieťa je na PN alebo z nejakého iného dôvodu chýbalo v škole.

kaktusik007
25. sep 2022

@maciatkolulu zmenili legislativu - ale prioritne tym cielili k tomu aby to ucitelia robili ked bola distancna vyuka, pretoze ano, bol to des vtedy. No ako pisem, z mojho pohladu ide o dve diametralne odlisne situacie.

loliki
25. sep 2022

@monee Ak u nás vydajú VZN, že jazdiť sa môže v obci 90 km/h , to neznamená, že je to v poriadku a môžem tak jazdiť, keď Zákon či Vyhláška nariaďuje niečo iné. Neznalosť zákona neospravedlňuje. A keď poznám zákon a nedodržiavam ho, spácham priestupok či trestný čin. Ak určujem si vlastné pravidlá, tak k čomu v tej škole vychovávam deti? K nedodržiavaniu stanovených pravidiel.

loliki
25. sep 2022

@btus Na základe čoho mi to tvrdíš. Nebudem tomu veriť. Na to musíš dať dôkaz. Podlož to niečim.

annaanna
25. sep 2022

Skúste sa pozrieť, či nie je chýba v deťoch, úlohu si musia zapísať, zapamätať... nie na učiteľku hádzať vinu.

veronka523
25. sep 2022

Wau, brutálna diskusia o jednej hovadine, pričom to ale nie je hovadina - je to odraz tejto spoločnosti... Ako veľmi sme naše deti rozmaznali... Dcéru som 3x upozornila, aby si dala veci do tašky. Vykašľala sa na to, nedala si tam peračník. Do školy išla bez neho, dala som jej ho až v šatni s upozornením, že je to naposledy, nabudúce pôjde BEZ. Mamina mi na to povedala, že som tvrdá a ona by ešte aj desiatu utekala do školy zaniesť, keby som si zabudla... Bohužiaľ, je to možno tvrdé, ale ja mám 3 deti a štvrte na ceste a nebudem hádam baliť 4 tašky do deviatej triedy... Som za naučenie zodpovednosti, v živote sa zíde... Či chceme za tie deti robiť všetko a potom budeme šokovaní, akí sú nezodpovední?

maciatkolulu
25. sep 2022

@kaktusik007 však samozrejme, že ide o absolútne odlišné situácie, tak rodič ma choré decko a učiteľ ma naháňať rodiča, aby.... To je pre mňa waw. Učiteľ ma tomu decku ešte do ktorej triedy zapisovať? Ja sa nečudujem, že to vyzerá s deckami ako vyzerá. My sa musíme sami starať, čo je fajn, lebo deti sa učia zodpovednosti. A nie, že ZAKON a poďme sa sťažovať, že ťa suka lenivá nič. Ideal to treba natlačiť deťom do hlaviciek už od prvej triedy. Nie, že zlatý Janík, esko, karilko, keď si jezapisem, nebudeš mať, ja ti zisťovať nebudem, budeš mat problém ty zajtra v škole. To nieeeeee. Preboha, tým sa poruší detská duša. Sebavedomie, všetko. To treba do drbat učiteľku, ist za riaditeľom 🤣🤣🤣👍no, nemám slov.
@loliki veľa zdaru pri výchove detí želám.

evkaor
25. sep 2022

Vy si uvedomujete, že sa tu bavíte o 6rocnych deťoch, kt nastúpia do školy zo škôlky potom čo v tej škôlke kvôli covidu ani moc nesedeli? Naraz od nich chcete, aby boli zodpovedne... To je taky problém, aby p.uc pre kontrolovala deti v triede, či tu úlohu majú poznacenu? Rodičom cez edupage pomohla deti tiež prekontrolovať. A keď to bude fungovať postupne preniest zodpovednosť na deti. Však rodicia pracujú s deťmi doma a ak nemajú informácie,, ako majú s deťmi pracovať? Chcete od tých detí naraz moc, myslím si, že učiteľ by mal byť predovšetkým ľudský...

kaktusik007
25. sep 2022

@evkaor bavime sa mi nimalne o 7 rocnych detoch, ak nie 8 rocnych kvoli odkladom.... To co pises ty je OK v prvej triede. V druhej uz nie, to uz naozaj 7 rocne dieta musi zvladat - ak nie, chyba je v rodicoch.

podmostom
25. sep 2022

@evkaor ja mam druhacku ako autorka, oni vlani uz fungovali normalne, to uz nie su tie deti co sedeli doma na online hodinach v prvej triede. Rovnako terajsi prvaci mali vlani normalne skolku uz.

silvike
25. sep 2022

Este na margo tejto diskusie spomeniem, ze mna ako rodica ovela menej zatazuje, ked si tie deti ( momentalne 4roc. a 5roc.) zapisuju ulohy same do zositov. Neviem ako ini rodicia, ale mne by sa veru nechcelo kazdy den obom kukat a vypisovat ( fotit, tlacit...) ulohy z edpg. Mne toto stacilo uplne cez distancne. A este k tomu, ze druhacik si moze zle opisat cislo, stranu pismeno...ano, moze. Ale kolkokrat ( ak teda nema nejaku poruchu) sa tak realne aj stane ? Par krat snad. A vtedy, ked sa to stalo nasim tak som skratka zavolala ucitelke ze co a ako. Ale, parkrat sa stalo ze aj ucitel napise ulohy do edpg s nejakou chybou a potom zas treba vyvolavat co a ako. Cize nie len na strane ziacika ale aj ucitelky moze nastat chyba, nejednoznacnost v zadani. Takze tak ci tak treba pozistovat ako to ma byt. Ale v kazdom pripade, ja mam menej roboty, ked si ulohy znacia a zapisuju sami.

maciatkolulu
25. sep 2022

@evkaor ja neviem, bavíme sa o sedem a viac ročných deťoch a k zodpovednosti, aj keď by decká boli málo v škole, či sa mi nezdá až také, žeby neboli ako druhý stupeň a stredoškoláci, tak sa akože neviedli doma k zodpovednosti? Dokedy treba ofukovat deti a hľadať dôvody prečo sa nedá? Môj je druhák a teda nič nedostáva napísané, iba to co si zaznačí. Bolo to tak aj prvý ročník a? Už bol prvák anjie škôlkar. Jasne, ze keď by sa stalo, tak nedostane 5 a pod. Ale minimálne blbý pocit, takže nabudúce sa snažiť bude a aj sa tak stalo tento rok už. Predstav si traumu nemá, akurát ma všetko zapísané odvtedy. Domáce úlohy si robí sám, stačí povedať, to si vybavis v škole s pani učiteľkou ty a nie ja. Tvoja práca to je, nie moja. A? Nie sú to bábätká. A ani prváci už nie sú bábätká. Nikto nevraví, že ich majú učitelia za to zle hodnotiť, doma rodičia bit. Ale majú si vedieť svoju prácu sami robiť. Rodičia vedia, myslím, že väčšine to dopali, keď je dieta choré, si zistiť úlohy, alebo majú kontakt na niekoho, keď si nie sú istý domácimi. Zato netreba zúri na eduoage, schoolfox atď. Stačí si učiť dieťa zodpovednosti. Aj kebyže mam 100x napísané na school, nechám dieťa robiť ako to ma zaznacene. To je to iste ako keď rodičia robia úlohy, projekty, prd to decku pomôže. Môže mať jednotku, ale inak je proste neschopné. A v živote, v škole sa to ukáže.

fridakahlo123
25. sep 2022

Prosím, naučte si deti poznačit si úlohu do slovníka, zošita, pracaku a mate po starosti. Ako cvičiť s učiteľkou, či má písať alebo nie. Je to o zodpovednosti, ani učiteľ ani rodič nemajú byť zalozna pamäť žiaka. Žiak to ma zvládnuť sam, hlavne keď je už v škole vyššie ako v prvom ročníku.

jazzy03
25. sep 2022

Vsetkym pani ucitelkam, co tu prispeli: mate moj obdiv, ze to stale nevzdavate. Je doba, kde sa silno hrotia ludske individuality. Myslim, ze preto sa objavila empatia v slovnikoch v min storoci, prisiel cas, aby sme objavili v sebe nieco viac.
Autorke prajem, aby zacala s empatiou s triednou ucitelkou, prv ako zacne budovat velke slovenske skolstvo. Nepisala, ze by ucitelka nezvladala svoje povolanie, ani ze porusuje nariadenie… len neplni jej ocakavania… ak je iny problem, odporucam konzultaciu, skor ako urobite triedny najazd do riaditelne.

fridakahlo123
25. sep 2022

@jazzy03 hlavne rodičia majú na svoje deti menej času a chápem, keď si sadaju, že urobia ulohy a nevedia ani aké a este v casovej tiesni, rozumiem frustracii. Len si ju netreba vybijat na učiteľovi, ani na dieťati samozrejme. Deti sa majú pripravovať do skoly aj bez ulohy, zadania od ucitela, ved to je úplne normálne, zbehnúť si text alebo poznámky, upevniť si učivo, ved sa učia pre seba, svoje poznanie, nie pre známky a učiteľku.

dadulkaf
25. sep 2022

U nás píše úlohy učiteľka na Edupage len, ak mám dieťa choré a požiadam ju o to. Alebo ak je viac detí naraz doma chorých. Inak si deti úlohy značia pastelkou, tam kde je treba vypracovať domácu úlohu urobia červenú guličku. Fungujeme takto od prvého ročníka.

marianeta
25. sep 2022

Ja neverím čo tu čítam..Druhak už vie hádam čítať aj písať..To chcete naozaj poniektoré deťom všetko podsúvať bez práce? Keď som mala staršieho prváka, tak ani EP nebol a úlohy písala triedna na takú malú nástenku na dvere triedy, a iba prvé 3 týždne!! Potom už museli sami. Teraz mám prváka a učiteľka síce posiela, ale deti si aj musia značiť.. Ja mu však neotváram a neukazujem čo má na DÚ, chcem aby mi ukázal a povedal sám. Takýmto spôsobom by som mu akurát ukázala, že nemusí dávať pozor, však učiteľka alebo mama mi pripomenie, povie, čo mám robiť. Ide aj o to, že vo vyšších ročníkoch, kým je rodič ešte v práci aj do 18:00 si dieťa vie spraviť úlohy samo, a nie čakať kým príde mama domov, alebo mu bude každý deň volať a diktovať, čo má na DÚ. Iné je to samozrejme pri integrovaných deťoch. Dávať im stále takéto barlicky ich teda k samostatnosti moc nedovedie. Iste, je každej vec ako si dieťa v tomto vedie, ale radšej ho naučiť nech si značí samo ako potom keď učiteľka( napríklad aj z technických príčin) neposle zadanie mať nervy z toho kde to zohnať.. A áno stane sa že zaznaci možno zle , ale tak pre to svet nespadne a nebude to každý deň.

tamichloe
25. sep 2022

Moja je šiestacka ,úlohy im píšu na edupage.....a hneď na hodine to tam zapisuje

autor
25. sep 2022

@tamichloe dakujem

autor
25. sep 2022

@dadulkaf dakujem

autor
25. sep 2022

@evkaor dakujem pekne

autor
25. sep 2022
autor