Domácí úkoly
Zakladam novou Diskusi na zaklade hledani a poskytnuti "POMOCI".
Casto se stava, ze si nevime rady s banalnimi vecmi.
Obcas se stydime rici si o pomoc, abychom se nedostali na stranu "neschopnych, hloupych..."
Ja se dnes (ne)citim hloupa 😉 a nestydim se to zakricet a proto jsem tu a prosim Vas o pomoc... 😎
Doufam, ze"zitra" bude "kricet" zas nekdo jiny a nikdo znas nebude kritizovan.. 😉 🙂
Muj dnesni problem je domaci ukol z matematiky..zapletli jsme se do zavorek a nevime, jak ven z nich.. ☹
Dekuju predem vsem,- kteri se zucastni - budou hledat pomoc a kteri pomohou... 🙂
Tak už to tu je 🙂
No neviem baby, ale nás v škole učili, že zátvorky majú určitú postupnosť - tzn. hranaté sa počítajú ako prvé, potom sú na rade tie divne skrivené a nakoniec klasické zátvorky - tieto ( ). Samozrejme ak je klasická zátvorka vrámci hranatej, ako napr. v tom prvom príklade, tak sa musí vypočítať, aby sme dostali výsledok tej hranatej. Čo sa týka počtov, tak ako prvé sa rátajú delene a krát a potom nastupuje plus a mínus.
Ale možno sa mýlim, teda neviem, no viem určite, že na VŠ som robila matiku až na dekanské termíny, takže asi ma neberte vážne 😀. Držím palce 😀 .
Jeste mame par stranek cirkevnictvi, kdo se hlasi?????????... 😀 😀 😀
kdepak, 😎 to musi byt nazpamet..s tim si musi moje devcata poradit sama.. 😉 🙂
Jeste jednou MOC dekujeme, doufam, ze tu okenko nikdo nezavre a poslouzi... 😉
Prejeme krasny zbytek nedele...my se jdeme prichystat- preci jen 1.skolni den musi byt bez nehod 😉
@irriss super tema ,ako vidim pomohli ti-mna matika tiež bavila,ale skor geometria a slovne ulohy-zatvorky su riadne potvory a neznasala som rovnice kde boli zlomky a zložené zlomky plus zatvorky.... 😝 ,no ak bude mat niekto problem s chemickými sem sa!!!! 😀
@titkovamiriam
chemie se tu neuci.. 😀 😀 😀
@irriss a to už ako???? 😲 😀
@titkovamiriam
asi italove chemiky nepotrebuji...delaji to za ne3.zeme...v cele s China 😀 😀 😀
@irriss no ved aj u nas nik chemikov nepotrebuje 😠 😠 😠 😠 veda a vyskum v rozklade 😠 😠 😠 China robí všetko!
Devcata- preji krasny zbytek vecera.. 😉
U nas je zitra zacatek skolniho roku a vzrusta napetie 😀 .. 😉

@irriss ok, tak napisem ti postup k tej stvrtej a nech si to ucitelka sama vypocita 😀 / oprava, vypadla mi jedna cislica)
= ( 20 + 12* (42 - (15 +21) ) - 50) / (52 - 45) + 10 =
= (20 + 12 * (42 -36) - 50) / 7 +10 =
= (20 + 12 * 6 - 50) / 7 + 10 =
= (20 + 72 - 50) / 7 +10 =
= 42 /7 + 10 =
= 6 +10 = 16