icon

Domácí úkoly

irriss
16. sep 2012

Zakladam novou Diskusi na zaklade hledani a poskytnuti "POMOCI".
Casto se stava, ze si nevime rady s banalnimi vecmi.
Obcas se stydime rici si o pomoc, abychom se nedostali na stranu "neschopnych, hloupych..."
Ja se dnes (ne)citim hloupa 😉 a nestydim se to zakricet a proto jsem tu a prosim Vas o pomoc... 😎
Doufam, ze"zitra" bude "kricet" zas nekdo jiny a nikdo znas nebude kritizovan.. 😉 🙂
Muj dnesni problem je domaci ukol z matematiky..zapletli jsme se do zavorek a nevime, jak ven z nich.. ☹
Dekuju predem vsem,- kteri se zucastni - budou hledat pomoc a kteri pomohou... 🙂

Strana
z3
cakemama
16. sep 2012

Neviem,ci to pomoze, Je to pomocka na urcenie poradia:
BEDMAS (Brackets, Exponents, Divide, Multiply, Add, Subtract)

lucisa
16. sep 2012

@irriss aha, tak už jsem to našla. Nedočítám všechno, ale pokud si pamatuju, tak přednost má násobení a dělení před sčítáním a odčítáním. Taky mají přednost závorky, začínám jakoby zevnitř, od těch nejjednodušších, ve vašem případě kulatá, tu pak násobím nebo sčítám s číslicí předtím apod., a postupuju ke složitějším závorkám, až všechny odstraním a spočítám se zbytkem před, příp. za závorkami.
Zapotila jsem se dost, ale spočítala první, druhý a třetí, ten poslední mi to tam neštymuje v jedné závorce, protože mi to vychází do mínusu a je to nějaké divné........ 😒

A mé výsledky - první příklad 10, druhý 5, třetí 2 a čtvrtý jsem nedala...

aduskatt
16. sep 2012

NO, dievcata, vidim, ze ste sa posnazili, kym som prisla z navstevy, tak ja si v klude vypijem kaficu🙂) ci treba este nieco poratat?

aduskatt
16. sep 2012

ja mozem pomoct s matikou, chemiou, fyzikou, biolou, genetikou a podobnymi lahodkami🙂

strapco13
16. sep 2012

@irriss @emjee ten 4. priklad vyjde naozaj 16 ..nie je chyba v zadani
odburavaju sa najprv vnutorne úrovnake/ zatvorky ale aj v nich plati ze "krat" a "deleno" ma prednost pred "plus" a minus"
rozúpisem po krokoch ..ak najdem tolko zatvoriek na pc 😀 ale pouzijem "!" miesto nejakej
!20 +3x4x /21x2-(15+3x7)/ -5 x10! :(13x4-15x3)+10
!20 + 12x /42 -(15+21)/ -50 !: (52-45)+10
!20 + 12x /42-36/ -50 ! : 7 +10
!20 + 12x6 -50! :7 +10
!20 + 72 -50! :7 +10
42 :7 + 10
6 +10 =16

strapco13
16. sep 2012

super ..az ked som nahodila prispevok som si vsimla ze existuju dalsie stranky ...som myslela ze je len prva stale :D

Strana
z3