icon

Druháčik a výtvarná výchova

alika11
31. mar 2016

Ahojte mamičky, viem, že to, čo tu budem riešiť nie je žiadny veľký problém, no trápi ma to a chcem sa vás opýtať na názor. Môj syn má tento polrok dve známky z výtvarnej výchovy a sú to dvojky. V prvom prípade išlo o to že postavy ktoré nakreslil, neboli, podľa názoru pani učiteľky dostatočne veľké, tváre im vymaľoval hnedou farbou, nie telovou, ako si to p.uč.predstavovala, a nakreslil tam aj slnko, ktoré tam p.uč.nechcela, no povedala to,až keď tam to slnko už bolo.Keď prišiel domov tak povedal, že sa pozrel ako to deti kreslili a nabudúce nakresli tie postavy väčšie a telovou farbou. Ja som mu len povedala, že ak to nabudúce bude cítiť, že tie postavy chce zelené, tak nech to tak nakreslí ako si to predstavuje, pokiaľ p.uč. nepovie že postavy chce inou farbou. Dnes kreslili prírodu a ľudí, syn tam opäť namaľoval slnko, čo mu p.uč.vytkla, a jednej postave nakreslil z úst bublinu a dal tam nejaký text niečo ako uf, to je teplo. Pýtala som sa syna, či si naozaj dal záležať na obrázku a urobil to čo najlepšie vedel. Viem, že to nie je žiadna tragédia, no bolo by mi ľúto, keby mal na konci roka jednu dvojku a to práve z výtvarnej. Inak kreslí veľmi rád , chodí na výtvarnú aj na ZUŠ, sám si ten krúžok vybral. Rozmýšľala som že pôjdem za p.uč. a opýtam sa jej, ako hodnotí práce detí, či im dá na hodine presné zadanie, ktoré musia dodržať, ale neviem čo by som vyriešila, či by ju to nenahnevalo, čo sa ja starám do toho ako známkuje. Ďakujem za vaše názory.

Strana
z5
kenzom
28. apr 2016

@perdiem lenže to je život~ nie na všetko sú veličiny. ..naozaj dvojky a trojky z vv sú prevažne kvôli lenivosti a ak je to inak~ skrátka treba ísť za učiteľkou a normálne sa opýtať. ..mňa zas rozčuľuje že všetci chcú jednotku automaticky. ...a keď je to príšerne a bez snahy~ nevidím dôvod to nepriznat. ..nemá to vplyv na nič. ..ale tie deti/ktorým iné veci nejdú a vo vychovach sú šikovne~ im to pomôže~ ale to sa fakt opakujem. ..

perdiem
28. apr 2016

@kenzom Každá si melieme to svoje a tak to aj bude. Poznám tiež veľa detí, ktoré majú zhoršené známky a z lenivosti to nie je. Ok, sú aj také, ktoré si to zaslúžia, ale tých je pár. O tomto sa tu mamičky snažíme hovoriť. Jedna hodnotí snahu, jedna výsledok, tých, čo nehodnotia prácu, je fakt neskutočné množstvo. Ale každá máme svoj názor.

fajciarkakokotov
Odpoveď bola odstránená
janapalko
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5