icon

Druhák a škola v prírode

dorotka202
23. mar 2016

Syn je druhak.nikdy nebol nikde sam,okrem troch dni v nemocnici minule leto a na prazdninach u babky.ale tam je vlastne ako doma.v maji maju moznost ist na tyzden v skole v prirode.on je nadseny.tyzden bez mamy a mladsieho brata.povedal ze to bude supeeeer.ja vsak neviem.bojim sa ako to tam sam zvladne.doma je zvyknuty,ze mama sa o neho postara.a tam nebude mat kto.tak rozmyslam.ci sa bude vediet dostatocne teplo obliect,aby neprechladol,ci nebude behat v morych ponozkach napriklad,ci sa bude vediet sam osprchovat,doma ho vacsinou kupem.co ked chyti kliesta,urcite ho s repelentom nikto striekat nebude.no proste som hrozna.asi nakoniec pojde.ved musi skusit.ale ja sa tu asi zblaznim za ten tyzden.v akom veku boli vase deti prvykrat v tabore,v skole v prirode a ako to zvladli?ako ste to zvladli vy?dakujem za vase odpovede a skusenosti.

Strana
z2
cecil36
23. mar 2016

@dominika6 po dlhych urgenciach ho vzala spät, ale boli to roky dotahovania sa. No hold nie vsetky komacovske vyrobky boli kvalitne a tato firma predavala partiovy tovar jak luxusne zbozi 😀 a este sa tvarila prekvapene ked som reklamovala 😀

sissy27
23. mar 2016

@dorotka202 druháka sprchuješ? A zadok si utiera sám?? Ufff... Teba mama dokedy sprchovala?
Nič v zlom, ale aspoň tvoj syn má ešte rozum, že nepotrebuje byť na tebe nacucnutý, skús mu to nepokaziť... Prinajhoršom si týždeň nevymení oblečenie, ale tak určite nebude jediný...
Rozmýšľam, kde sa toto v dnešných ženách berie, že robia z detí totálne nesamostatných jedincov... 7-8 ročné zdravé dieťa si zvládne nachystať veci do školy, pripraviť desiatu, drobný nákup spraviť aj nejaké domáce práce a nie aby sa nevedelo samé osprchovať... Len ho k tomu treba trošku viesť...

dorotka202
autor
24. mar 2016

Do skoly v prirode urcite pojde.ked chce ist.a nepochybujem o tom ze to tam aj dobre zvladne.nieje zas az taky nesamostatny.a hlavne on sam chce skusit a ja ho v tom podporujem.ide skor o mna.je to podla mna pre kazdu matku ktora mala svoje deti pod kontrolou nova situacia a skusenost.ked maju ist a byt niekde same a odkazane na seba.tak ako som si nevedela predstavit ze budu cely den v skolke odkazani na seba a pani ucitelky.ani jeden vsak nemal problem.vediem ich k samostatnosti.a ano,obcas mu aj zadok utriem.ale je pre mna dolezite ze si ho vie utriet aj sam ked treba.a tak je to so vsetkym.chcela som len vediet,ako sa ostatne mamicky vyrovnali a stym strachom ked nemali deti pri sebe.ja sa o nich velmi bojim.ale podporujem ich.lebo chcem aby boli odvazni a sebavedomi.a v akom veku ich deti uz bez problemov zvladli takyto vylet.urcite to zvladneme aj my a ja si asi musim zvykat ze deti rastu a ja sa konecne mozem venovat aj niecomu inemu ako im😃

jana_eyre
24. mar 2016

Ja, silny introvert, zavesena na mame, v skole s jednou kamaratkou som isla prvy krat takto do skoly v prirode ako druhacka.. AZ na jeden konflikt so spoluziackou a zabudnute banany v kufri na to spominam rada, ani smutno mi prilis nebolo a zvladla som vsetko.. Deti castokrat zvladnu viac ako rodicia 😊

lennytka84
24. mar 2016

@dorotka202
Ahoj neboj všetko zvládne ako má, aj.moj syn bol v škole v prírode ako 8r a vôbec som mu nechýbala 😀 A to som tiež stresovala ako to tam zvládne atď.. Najkrajšie sú tie zážitky ktoré porozpráva keď príde domov 😉

emilia25
24. mar 2016

No keby mám taku možnosť isto by som svoje dieťa pustila.ved su tam pani učiteľky co davaju pozor a nie su to zatial žiadny pubertaci tak by nemal byt s nimi taký problem.moj najstarší bol msx na plaveckom co chodili zo skolky.teraz zo školy by mali ist do zoo.a tiez uz nám spomínal akýsi tábor z evanjelickeho kostola ale este oficiálne nic nevieme.ale co vieme ze ho pustíme ved to su zážitky na celý zivot.tiež ich to utuzi ako kolektív v škole.ja som take možnosti nemala aj ked boli a práve preto to nebudem deťom odopierst.

maickamf
24. mar 2016

@dorotka202 synovec bol minuly rok ako prvak na tyzden a teraz idu zas, ucitelky dozru na vsetko, neboj sa, prinajhorsom ho mozte vziat domov

salamistka
24. mar 2016

dcéra bola ako druháčka, bolo tam o nich dobre postarané, mali výlety, súťaže, opekačku, diskotéku, dcéra najprv nechcela ísť, potom som ju presvedčila, aby aj ona zažila školský výlet bez rodičov, so spolužiakmi a učiteľmi...ale musím priznať, že mi srdce pukalo celý týždeň, až mi ho išlo roztrhnúť od bolesti, nedala som to však najavo nikomu, len som urobila chybu, že som večer v prvý deň zatelefonovala (mali sme tú možnosť každý večer v určitú hodinu) a vtedy sa dcéra rozplakala, že prečo jej volám, ona sa so mnou nechcela vôbec baviť...tak som jej už dala pokoj, aj si tam poplakala trochu...o dva roky išla znova, ani vtedy sa jej veľmi nechcelo, ale už bolo bez plaču, aj mne bolo už trochu lepšie...aspoň sme zistili obidve, ako sme na tom jedna bez druhej

alusha
24. mar 2016

ja mam tiez druhaka, od piatich rokov chodi do taborov kazde leto... prve leto napriklad nenasiel ponozky, mal ich v bocnom vrecku kufra, do ktoreho sa nepozrel... aj som mu volala, ale nespytal sa na ne ani raz 😀 😀 tak prve tri dni, kym boli pouzitelne chodil v tych co prisiel a potom naboso heheh, a prezil to.... teraz sa na tom uz len bavime... a to tam bol s bratrancom o 5 rokov starsim, ktoremu nenapadlo mu pozicat alebo mu pohladat.... deti proste drobnosti neriesia, su aj tak stastne a spokojne, hlavne ze je zabava.... sprchuje sa davno sam, umyva si vlasy sam, doma nema problem pozmyvat podlahy, treba ich ucit samostatnosti, ono sa nam to vrati vsetko... budeme mat samostatne deti, ktore nas od mnoheho odbremenia...

bodka70
24. mar 2016

Ja neviem, čo je toto, že si poniektoré mamy robia až "kult dieťaťa". Čím viac sa o dieťa bojíš a obskakuješ ho, , tak tým si akože lepšia a starostlivejšia mama, a tá čo po nociach si hryzie nechty, že má dieťa na chvíľu preč, je už pomaly matka roka 😀 . Ako jasné, každý sa občas o deti bojí, aj sa o ne snaží čo najlepšie postarať, chladný odchov tiež nie je to pravé orechové, proste zlatá stredná cesta, to každému dieťaťu najlepšie prospeje 🙂.

Strana
z2