Druhák nosí poznámky
Mám taký problém, a neviem ktorým smerom sa uberať. Syn je druhák. Je to šikovné dieťa, netreba sa s ním nejako extra učiť, všetko si porobí sám, a nosí domov jednotky. V škôlke chodil na súťaže aj recitačné, učiteľky - obe si ho veľmi vychvaľovali a naozaj nikdy s ním problém nebol.
Nastúpil do prvého ročníka, zopár krát doniesol domov poznámku, ale nič čo by sa vymykalo normálu.
Tento školský rok však máme problém, nosí každý týždeň domov poznámky, že porušuje školský poriadok, a že nerešpektuje pokyny učiteľa, atď. Všetko sú to také všeobecné poznámky, a ja naozaj neviem čo za nimi stojí. Raz som už volala pani učiteľke, že čo je vo veci. Na druhý deň dostal syn zasa poznámku, a dala mu ju s poznámkou: "Dúfam, že tvoja matka mi zasa bude vyvolávať".
Už toto som predýchavala ťažko, pretože komu mám volať ak nie jej ak v niečom nemám jasno? A to jej ja nevyvolávam, to som jej volala prvýkrát. Rodičovské ešte nemali vôbec odkedy chodia do školy - končia druhý ročník. Ani online nebolo, ani raz.
Poslednou dobou syn, čoraz častejšie spomína, že by chcel chodiť do inej školy, lebo má zlú učiteľku. Dohováram mu, že musí v škole poslúchať, ináč nech sa nečuduje, že je pani učiteľka na neho potom nahnevaná.
Poznámky nosí naďalej. On tvrdí, že ju dostal aj za to, že sa zohol pre gumu, ktorá mu spadla na hodine na zem :/ Neviem naozaj čomu veriť a ako toto riešiť. Poznám svojho syna, viem že taký zlý nie je, aby nosil 3-krát týždenne domov poznámky, ale viem aj, že veľakrát je roztržitý a ani si neuvedomí za čo tie poznámky dostane. Nie som ten typ rodiča, že teraz budem hovoriť, že môj syn je cukríček, a najlepší. Ak má učiteľka dôvod, áno nech mu tú poznámku dá. Ale rada by som vedela dôvod tej poznámky. Evidentne s ňou toto nevyriešim, keďže mobil nedvíha keď jej volám, a cez messenger toto riešiť nemienim.
Včera mi syn povedal, že učiteľka každého volá pekne krstným menom, iba jemu hovorí priezviskom. A že ona hovorila, že si deti nemajú hovoriť medzi sebou priezviskom, ale menom a ona mu hovorí priezviskom, ako keby bol najhorší a vôbec tam nepatril.
Pýtala som sa, že či nie len vtedy mu tak povie, keď neposlúcha, a vraj mu to hovorí stále, aj keď príde ráno hneď do školy.
Pýtala som sa spolužiakovej mamy, či sa nevie povyzvedať od syna, a potvrdil, že je to naozaj tak, a že ho zvykne dávať za trest sedávať dozadu ....
Dnes ráno som synovi povedala, že ak ho učiteľka osloví priezviskom, nech sa jej opýta, prečo ho tak volá. ....
Zajtra by som chcela ísť za riaditeľom rovno :/ Či to mám riešiť najprv s učiteľkou?
Daj vediet aka bola odovzva, ak by mi raz neodpisala, skusila by som este raz a isla do skoly.
@evamarek77 Veď len nech prekrúti očami, v tom momente moje kroky budú putovať do riaditeľne za riaditeľom.
Len mne sa stalo to, že riaditelka objahovala učiteľku 😶, že moje dieta sa nevie spravat, do toho zavolali aj ďalsiu učitelku z vedlajšej triedy ... A už som ja bola za ťapu.. popravde už syn aj robil zle, aj znamky aj spravanie.. odišli sme z tej školy.
@monkasponka presne tak, riaditeľ nespravi nič, málo učiteľov a kto bude učiť. Keď sme sa boli pýtať v novej škole či zoberú dieťa v priebehu roka a vysvetlili sme čo je vo veci, tak nam zastupkyňa hovorí viete ono nie vždy si učiteľka s dieťatom sadne, ona može byt dobra uciteľka, ale....... . Ani dospelý si nie vždy sadnú, preto radšej dieťa dať preč ako sa dlhodobo trápit.
Bože môj keď čítam váš príspevok akoby som to písala pred 3rokmi ja !!!! Je toto vôbec možné že takych učiteľov je viac ? Och je mi vás ľúto nás to dohnalo do sikany a to bolo strašné sme preč zo školy a je pokoj
@monkasponka presne to isté aj my sme mali ....kamky ucky sa podporovali a riaditeľka si ich chválila že ona je s nimi spokojná vysokodobrne učiteľky och nočná mora a dieťa skončilo na psychiatrii
@scila aj naša po poznámkach na druhý deň na deti : No čo mama sa potešila, riadne som jej napísala ! Alebo dúfam že ste dostali bitku! Dúfam že máte trest a zmeníte sa ! Dúfam že som sa ti postarala o program na víkend tak ti treba ! A učí do dnes stále a tieto taktiky jej rodičia musia akceptovať aby neurobila deťom peklo .
Ako ste nakoniec dopadli?
@yvanielka my sme si zvykli , učiteľka tiež a my rodičia sme upustili od záujmu a riešenia a nejak to ide samospádom ....keď si učiteľka chce dokázať svoju dôležitosť tak vlastne zlyhanie rieši poznámkami , tie už majú deti úplne na háku a rodičia mavnu rukou ....

A to potom taketo individua ucitelske chcu este ktomu zvysovat plat ...a za co?...za to ze maju v pazi rodicovske a rodicov duplom 🤦