icon

Existuje zákaz vstupu do školy s kočiarom?

potvorka
17. apr 2015

Že ich máme nechavat vo vstupnom vestibule. Sedí tam informatorka, ale nedá sa spoľahnúť ze tam bude stále.

Strana
z5
libka1
17. apr 2015

@vevesh to sa mi nastastie este nestalo, pre mna fakt nie je riesenie nechavat dieta stat niekde v kociku pred obchodom alebo skolou, to by som nikam radsej nesla... to nemoze od teba predsa ziadat nikto v dnesnej dobe. ako ja nevravim, skola ma pravo urcit si pravidla, ale maju byt rozumne...

natalym
17. apr 2015

@vika35 Moja tam bola ulička aj na dva kočíky. Lenivá predavačka umývať zem bola.
No alebo ľudia kradli do kočíka môžbyť. To som počula aj v obuvi, že strkajú do kočíka.

syssu
17. apr 2015

Nečítala som všetky príspevky, ale ani u nás sa nesmie s kočíkom.. tiež celkom nechápem prečo, ale bolo mi povedané, že niektoré mamky s tým kočom chodili po celej škole, v jedálni až k okienku spolu s dieťaťom, ktoré bolo aj tak v družine.. Tak vraj to kvôli takým spravili..

vevesh
17. apr 2015

@libka1 ani ja nenecham kocik a toboz s dietatom pred dverami, lebo xy to pozaduje... A Naozaj to Ludia na sk pozaduju, som si pripadala ako spadla z oblakov... A co sa skol tyka - tak bud maju pristup vsetci (aj mamicky s kocikami, pokial nemusia zdolavat s tym kociarom mount Everest,) alebo nikto... Nieze moze ist ktokolvek okrem kociara, a v idealnom pripade by si ho tam mala nechat so spiacim dietatom a to samozrejme este na vlastnu zodpovednost... 🙄 🙄

sardinka333
17. apr 2015

@zuzin78 ak mi telefonuje rodič a žiada ma aby som jeho dieťa pustila na to parkovisko tak snad tu cestu už nerata, že ja mám zodpovednosť za jeho dieťa - to dá rozum nie? Všetko je to o dohode s konkrétnym rodičom, ktorý sám rozohoduje o sposobe ako jeho dieťa odíde. Ja nemám právo a ani dovod ak mi niekto volá na mobil resp. nie niekto ale rodič lebo po hlase ho poznám aby som jeho dieťa nepustila. Je to už na samotnom rodičovi ako chce svoje dieťa vybrať z škd. Učitelka je za dieťa zodpovedná len v priestoroch školy nie na chodníku pred školou ani cestou na parkovisko. Zase nemožeš to brať tak zákonnícky - s tými deťmi a rodičmi sme denne, s detmi sme viac ako samotní rodičia často....takže uz zhruba vieme odhadnuť ktoré decko je aké, ktorému možem veriť a spolahnuť sa na neho a ktorému neverím ani nos medzi očami.

@yidaky rodiča poznám po hlase, nemá kto cudzí dieťa zobrať. My nemožeme chodiť osobne každé dieťa odovzdávať dole ku vrátnici ked sme v triede na poschodí, čo tie deti tam budu same? Kto na nich dozrie za ten čas? Za 5 minut sa može udiať kade čo. Sme škola o 800 žiakoch...
@vika35 učitelka asi nebola ochotná riešiť situáciu - ak som si neni istá sposobom vyberu alebo mi niečo nesedí tak volám rodičovi. Na začiatku roka každé dieťa odovzdáva papier ,,spôsob výberu,, a s kedy a ako chodí na kružky. Takže o všetkom je prehlad. Zase nie sme tam na to aby sme to rodičom komplikovali. Vychádzame v ustrety nakolko je to možné.

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzankasm
24. apr 2015

@stvura Prehanas...,maximalne. Zakaz je zakaz,a ma platit pre kazdeho. Nemiesaj barle s kociarom. Diskriminacia???

stvura
Odpoveď bola odstránená
cecil36
24. apr 2015

5 a 6 ročné sa ti nevedia same obliect? Ako sorry, ale trocha samostatnosti by im nezaskodilo....
@stvura

stvura
Odpoveď bola odstránená
cecil36
24. apr 2015

@stvura no mas uvedene, ze maju iny vek, tak kde je pravda? ja necitam kazdy koment....tolko casu nazvys nemam...

stvura
Odpoveď bola odstránená
mima595
24. apr 2015

ale zase neprehanajte...po dieta v skolke musi ist mama...ci je sikovne, ci nie....možno mu treba zaviazať šnúrku, možno obliecť oteplováky, možno uviazať šál....ucitelka ho sameho nesmie pustit....

ide skor o to, ze kazda skola ma ine pravidla...ked nemozu dnu rodicia, nemozu ani kociare...ale ked mozu rodicia chodit po skolach, tak v kociar by sa nemal zakazat...pochybujem, ze nejaka matka bude "trepať" dieta s kocikom cez 350 schodov

sniezka
28. apr 2015

@vroni konecne normalny komentar a presne vystihnutie situacie, ktora bola vlastne na zaciatku tejto diskusie nastolena ako otazka. Tak ako aj nasa skola, kde si poobede musime chodit po deti az do triedy, skola je prakticky uplne bezbarierova (3 schody pred hlavnym vchodom) a ja som sa musela s riaditelkou "vyhadat", ze preco si nemozem brat kocik, ked idem pre syna. Podotykam, ze vo vestibule ziadna sluzba nie je, iba nahodne sa tam sem-tam vyskytuje upratovacka. Takze som sa pani riaditelky pytala, ci ruci za dieta, kocik a vsetky veci v nom. Samozrejme ze nie, ale aj tak vstup s kocikom nepovolila. Vitajme vo vyspelom a tolerantom svete. 😵

lucinkaboz
30. apr 2015

Niekedy sme chodili domov sami,pešo aj busom,pochopim prvačika,ale vyvažat deti do školy autom,pokial to nemá naozaj daleko nie je prišli prinosne pre deti. Velmi ich niekedy izoluju matky od života,postarať sa o seba pomaly postupne.Dnes asi nevidite zeby nejake dieta bolo v obchode a nakupilo drobnosti,zpár veci,čo ho mama pošle.Starši vyzdvihovali mladších z školky a nikomu sa nič nestalo....

vevesh
30. apr 2015

@lucinkaboz scasti suhlasim, ALE v minulosti nebolo tolko pedofilov a obchod s detskou prostituciou neprekvital, takisto ta susedia a znami nehlasili hned na socialke, ze nechavas dieta same, alebo ho nedajboze "vykoristujes " domacimi pracami, takisto si Ludia celkovo viac pomahali, cize ked sa nieco dietatu stalo /nevedelo si dat rady, okolo iduci pomohli, dnes sa zmozu akurat na hundranie typu "kde ma to dieta rodicov... " a dalo by sa pokracovat... Bohuzial urcite veci musis prisposobit dobe, a nie opacne...

lucinkaboz
30. apr 2015

suhlas, aj to je pravda

Strana
z5