icon

Gymnázium Teplická

beazpk
17. okt 2014

Neviem sa rozhodnut. Mam tam syna dat? Mate niekto skusenosti alebo postrehy? Dakujem za kazdu reakciu.

sonao
17. okt 2014

Ahoj, mam tam syna, uz je piatak (chodi teda na Gymn. Skalicka), odporucam tuto skolu, ak mas intelektovo nadane dieta. My sme chceli syna integrovat do beznej ZS, chodil na nu 2 roky, mali sme aj ustretovu p. ucitelku..no napriek jej snahe sa v skole tie 2 roky prenudil a nenapredoval.. Od 3. rocnika presiel na Teplicku a jeho pocity voci skole, ako aj vedomosti, sli vyrazne nahor 🙂 Takisto je velkou vyhodou, ze system v tejto skole je nastaveny na potreby tychto deti (ucitelia s nimi casto diskutuju, davaju im priestor na otazky, reakcie, ucivo je podavane zaujimavou formou, robia projekty viac ako klasicke domace ulohy...). Takisto SKD je tam vyborne, skvele p. vychovavatelky a vychovavatelia 🙂 Zaujimave kruzky.. Decka sa vzajomne inspiruju..a nie su zasa az taki "mimoni" - par sa ich tam najde, samozrejme..ale vzajomne to beru ako normalku, kym v beznej skole sa niekedy citia ako z inej planety 🙂

hanaja
17. okt 2014

@sonao Ahoj, pises o Teplickej v BA? Ja by som tam chcela dat dceru od 3. triedy.
Stahujeme sa do blizskosti tejto skoly. Momentalne je druhacka a tiez mam pocit, ze sa v skole nudi. Robili ste tam nejake specialne testy? Tam je aj gymnazium? To som nevedela. Je to osemrocne? alebo klasika 4-rocne?

beazpk
autor
17. okt 2014

Sonao, dakujem velmi pekne za reakciu. Znie optimisticky. 🙂 Napises mi este na akej urovni je na tejto skole informatika?

sonao
21. okt 2014

Ahojte, ano hanaja pisala som o Teplickej, aby bola dcerka prijata, je potrebne urobit testy (najlepsie je ozvat sa telefonicky p. psychologicke a ona ju objedna na testy - IQ testy a vedomostne z prebrateho uciva. Je tam hranica, aku minimalnu vysku IQ/mieru intelekt.nadania musi dieta splnat, aby bolo prijate, cca je to od IQ 130). My sme boli na testoch este pred nastupom do ZS - kedze syn vedel velmi skoro citat a pisat, ratat.., Centre pedagog., psycholog. poradenstva a prevencie (PPP - statna poradna), kde bol posudeny ako nadpriemerne nadany a tieto testy akceptovali aj na Teplickej, i ked cast zopakovali. Gymnazium je na Skalickej (kusok odtial), dieta tam prechadza z Teplickej od 5. rocnika, no gymnazistom sa stane az v 6- roc. Je to osemrocne gymn. prisposobene potrebam nadanych deti. Tiez sa robia skusky, po 4. roc. aj po 5. roc. deti ich ale po priprave na Teplickej zvladaju, prechadzaju v zasade vsetci. PRE bezpk: informatika je podla mna na dobrej urovni, mozem porovnat s beznou ZS - na Teplickej lepsie, zavisi ale od ucitela. Je to najoblubenejsi predmet mojho syna - teraz na Skalickej este viac ako na Teplickej. Este je fajn, ze deti su rozdelene napr. na matematike do skupin podla vykonnosti. A skvely je aj nizsi pocet deti v triedach oproti beznej ZS. Nevyhodou je napr. aj to, ze nemaju take pekne pisane pismo a upravu zosita, ako bezne deti v ZS 🙂, takisto nie su zvyknuti vela sa doma ucit, kedze vyucba nie je postavena na memorovani.. Vela sa naucia v skole. Doma robia napr. rocnikovu pracu, ktoru maju v kazdom rocniku - temu si vyberaju sami - a prezentuju ju potom v triede..su v tom uz v 1.-2. rocniku fakt dobri, prezentacie su pre nich normalne, su zvyknuti na publikum a nemaju tremu 🙂

hanaja
24. okt 2014

@sonao Dakujem za info. Pls. kolko deti je cca v triede?

sonao
24. okt 2014

15-18, aj menej. pozri web skoly, najdes tam aj zoznamy ziakov v triedach.. www.smnd.sk 😉