Gymnázium Teplická
Neviem sa rozhodnut. Mam tam syna dat? Mate niekto skusenosti alebo postrehy? Dakujem za kazdu reakciu.
@sonao Ahoj, pises o Teplickej v BA? Ja by som tam chcela dat dceru od 3. triedy.
Stahujeme sa do blizskosti tejto skoly. Momentalne je druhacka a tiez mam pocit, ze sa v skole nudi. Robili ste tam nejake specialne testy? Tam je aj gymnazium? To som nevedela. Je to osemrocne? alebo klasika 4-rocne?
Sonao, dakujem velmi pekne za reakciu. Znie optimisticky. 🙂 Napises mi este na akej urovni je na tejto skole informatika?
Ahojte, ano hanaja pisala som o Teplickej, aby bola dcerka prijata, je potrebne urobit testy (najlepsie je ozvat sa telefonicky p. psychologicke a ona ju objedna na testy - IQ testy a vedomostne z prebrateho uciva. Je tam hranica, aku minimalnu vysku IQ/mieru intelekt.nadania musi dieta splnat, aby bolo prijate, cca je to od IQ 130). My sme boli na testoch este pred nastupom do ZS - kedze syn vedel velmi skoro citat a pisat, ratat.., Centre pedagog., psycholog. poradenstva a prevencie (PPP - statna poradna), kde bol posudeny ako nadpriemerne nadany a tieto testy akceptovali aj na Teplickej, i ked cast zopakovali. Gymnazium je na Skalickej (kusok odtial), dieta tam prechadza z Teplickej od 5. rocnika, no gymnazistom sa stane az v 6- roc. Je to osemrocne gymn. prisposobene potrebam nadanych deti. Tiez sa robia skusky, po 4. roc. aj po 5. roc. deti ich ale po priprave na Teplickej zvladaju, prechadzaju v zasade vsetci. PRE bezpk: informatika je podla mna na dobrej urovni, mozem porovnat s beznou ZS - na Teplickej lepsie, zavisi ale od ucitela. Je to najoblubenejsi predmet mojho syna - teraz na Skalickej este viac ako na Teplickej. Este je fajn, ze deti su rozdelene napr. na matematike do skupin podla vykonnosti. A skvely je aj nizsi pocet deti v triedach oproti beznej ZS. Nevyhodou je napr. aj to, ze nemaju take pekne pisane pismo a upravu zosita, ako bezne deti v ZS 🙂, takisto nie su zvyknuti vela sa doma ucit, kedze vyucba nie je postavena na memorovani.. Vela sa naucia v skole. Doma robia napr. rocnikovu pracu, ktoru maju v kazdom rocniku - temu si vyberaju sami - a prezentuju ju potom v triede..su v tom uz v 1.-2. rocniku fakt dobri, prezentacie su pre nich normalne, su zvyknuti na publikum a nemaju tremu 🙂
15-18, aj menej. pozri web skoly, najdes tam aj zoznamy ziakov v triedach.. www.smnd.sk 😉

Ahoj, mam tam syna, uz je piatak (chodi teda na Gymn. Skalicka), odporucam tuto skolu, ak mas intelektovo nadane dieta. My sme chceli syna integrovat do beznej ZS, chodil na nu 2 roky, mali sme aj ustretovu p. ucitelku..no napriek jej snahe sa v skole tie 2 roky prenudil a nenapredoval.. Od 3. rocnika presiel na Teplicku a jeho pocity voci skole, ako aj vedomosti, sli vyrazne nahor 🙂 Takisto je velkou vyhodou, ze system v tejto skole je nastaveny na potreby tychto deti (ucitelia s nimi casto diskutuju, davaju im priestor na otazky, reakcie, ucivo je podavane zaujimavou formou, robia projekty viac ako klasicke domace ulohy...). Takisto SKD je tam vyborne, skvele p. vychovavatelky a vychovavatelia 🙂 Zaujimave kruzky.. Decka sa vzajomne inspiruju..a nie su zasa az taki "mimoni" - par sa ich tam najde, samozrejme..ale vzajomne to beru ako normalku, kym v beznej skole sa niekedy citia ako z inej planety 🙂