Hyginické vrecúško
Ahojte baby, prosím Vás, poraďte mi, čo dať do hygienického vrecúška pre môjho budúceho prváčika? Ďakujem za odpovede 🙂
@marlenka222 a ešte dodatok.. ja som nepísala, že sa strácali.. viem, že sa rozdávali.. pretože v druhom ročníku, keď som jej začala zošity značiť, na konci roka sa zázrakom nepoužité zošity vrátili.. ja rada pomôžem, ak môžem, ale pardon tiež nie som zas charitatívna organizácia aby som financovala zošity polke triedy, lebo podaktorí rodičia sú nezodpovední
@zuzannanatsim juj prepáč 🙂
@katmi nič sa nedeje.
@katmi tak toto fakt nie. Proste nech si dieta odtrhne. Ako keby som videla ze mota pol kotucika,zakrocim ale toto... Este mali zaplatit 0,2€ za pouzitie wc ako na verejnych :( rovnako aj s tymi zositmi.... Ak by bolo kupovane pre vsetkych za "triedne" tak platia vsetci a vsetci aj maju. To je hroza co sa na poniektorych skolach robi! Ale je to cisto iba v ludoch :( zial. Aj ja mam taku skusenost so skolkou este. Doniesla som detom na MDD mydielka malicke do skolky nech si kazdy domov zoberie. Hadaj co-moje dieta nedonieslo :( vraj p.ucitelka nic take nemala a nerozdavala
@marlenka222 je to smutné, no.. preto som sa ja poučila a už viem, že všetko čo hromadne má doniesť do školy, si musíme nejako zaznačiť.. teraz ide už do 5 tak uvidím, ako budú fungovať..
Môj by si aj tak nikdy zo žiadneho vrecúška nič v škole nevybral, neviem si predstaviť prváčikov, ako manipulujú s nejakými vreckami. Nakúpia sa vreckovky, toaleťák, mydlo a dá sa všetko dokopy.
Wow...ja len ziram a nechapem....to fakt treba dnesnym prvacikom takuto vybavu? Ja ked som chodila na zakladku aj na strednu a aj na vysku, mydlo a uterak/papierove utierky na wc vzdy boli. Vrecka som mala tiez tri ale omrem vytvarnej a telesnej v tom tretom boli prezuvky v spolocnej satni...ze si nosim toaletak do nemocnice som si uz zvykla a aj to chapem ale do skoly...wow...
Iba tak pre zaujimavost - mal to niekto v mladosti ako ja? Som zvedava co si bude musiet priniest o tych 6-7 rokov do skoly nasa bambulka 🙂
Vidím, že skúsenosti sú rôzne, iný kraj iný mrav,ale podstata je rovnaká. Dieťa to má ťažké. Deťom do vreciek na nohaviciach pribaliť potrebné množstvo hygienických vreckoviek, pre prípad núdze a do tašky pribaliť antibakteriálny gél, ktorý ho ochráni pred rizikom žltačky, ktorá je chorobou špinavých rúk. Verte mi mám zdravotnícke vzdelanie a viem čo je epidémia žltačky. Veľa šťastia rodičia.
Dava sa vacsinou ten uterak, mozno kefku ak si nahodou na obed budu umyvat zuby, respektive po nom, pohar mozno, mydlo, nejake servitky. Ale napriklad neviem preco toaletny papier baby pisu, ved to by mali mat normalne v skole
@vlasica19 a z coho to v tej skole asi zaplatia? Ked ak sa plati zo statnych,k detom sa nedostane, lebo od riaditelky cez upratovacku vsetci potrebuju lebp zadarmo. Tak dieta aj tak musi mat svoje vreckovky.
my do školy dokonca nosievame aj kancelársky papier.. samozrejme s dodatkom učiteľky - kto môže..
@andulka333 Ja nechápem na čo toto riešite. Budete mať hneď rodičovské a tam Vám to učiteľka povie, čo a ako. Čo keď žiadne nebude potrebovať? Niekde dajú určitú čiastku a za to sa kupuje, napr. Ako fakt sa nudíte alebo čo?
Musím sa k tebe pridať @saslavka73. Zbytočné je to teraz riešiť, zamýšľať sa nad tým, na prvom rodičovskom sa všetko včas rodičia dozvedia, každá škola to má iné, čo potrebujú alebo nepotrebujú, sú školy ako si ty písala, že nič nemusia rodičia nosiť, len proste sa vyzbierajú peniaze a za to sa deťom kúpia veci 🙂
@andulka333 ahoj, určite nekupuj dopredu nič, ved takéto info, čo dať do vrecúška treba zistiť v škole, všade je to inak.. A keď už, ten papier, alebo hocičo kúpiš hocikedy... U nás sa noc do vrecúška nedávalo, max.mal každý svoj uterák, u nás kupovala triedna z triedneho fondu všetko
napr. u nás učiteľka povedala, že potom má každý iné tempery, vodovky a pod. a nič iné nerobia len si to obzerajú a porovnávajú. Ona kúpi všetkým rovnaké a hotovo. A veru mala pravdu.
@andulka333 Tento rok mame dat len toaletny, hygienicke vreckovky a uteracik.
Hlavne treba davat detom vela vitaminov aj ked v dnesnych obchodoch to je hruza s tou kvalitou.No musim povedat ze nasi 2ja chalani mali na svacinu kazdy bozi den mandarinky alebo pomarance a choroby ich obchadzali.tento rok to budem robit opet aj ked zatial su mandarinky extra drahe ale uz treba.Kolektiv je kolektiv.

@katmi ale ja som o hrebeni nič nepísala, asi si si ma pomýlila. Tiež ho do školy nedávame, lebo tiež neviem, kto ho bude používať. A tiež mi príde zbytočné ho tam dávať.