icon

Hyginické vrecúško

andulka333
24. aug 2018

Ahojte baby, prosím Vás, poraďte mi, čo dať do hygienického vrecúška pre môjho budúceho prváčika? Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
zuzannanatsim
24. aug 2018

@katmi ale ja som o hrebeni nič nepísala, asi si si ma pomýlila. Tiež ho do školy nedávame, lebo tiež neviem, kto ho bude používať. A tiež mi príde zbytočné ho tam dávať.

katmi
24. aug 2018

@marlenka222 a ešte dodatok.. ja som nepísala, že sa strácali.. viem, že sa rozdávali.. pretože v druhom ročníku, keď som jej začala zošity značiť, na konci roka sa zázrakom nepoužité zošity vrátili.. ja rada pomôžem, ak môžem, ale pardon tiež nie som zas charitatívna organizácia aby som financovala zošity polke triedy, lebo podaktorí rodičia sú nezodpovední

katmi
24. aug 2018

@zuzannanatsim juj prepáč 🙂

zuzannanatsim
24. aug 2018

@katmi nič sa nedeje.

marlenka222
24. aug 2018

@katmi tak toto fakt nie. Proste nech si dieta odtrhne. Ako keby som videla ze mota pol kotucika,zakrocim ale toto... Este mali zaplatit 0,2€ za pouzitie wc ako na verejnych :( rovnako aj s tymi zositmi.... Ak by bolo kupovane pre vsetkych za "triedne" tak platia vsetci a vsetci aj maju. To je hroza co sa na poniektorych skolach robi! Ale je to cisto iba v ludoch :( zial. Aj ja mam taku skusenost so skolkou este. Doniesla som detom na MDD mydielka malicke do skolky nech si kazdy domov zoberie. Hadaj co-moje dieta nedonieslo :( vraj p.ucitelka nic take nemala a nerozdavala

katmi
24. aug 2018

@marlenka222 je to smutné, no.. preto som sa ja poučila a už viem, že všetko čo hromadne má doniesť do školy, si musíme nejako zaznačiť.. teraz ide už do 5 tak uvidím, ako budú fungovať..

ibrunova
24. aug 2018

Môj by si aj tak nikdy zo žiadneho vrecúška nič v škole nevybral, neviem si predstaviť prváčikov, ako manipulujú s nejakými vreckami. Nakúpia sa vreckovky, toaleťák, mydlo a dá sa všetko dokopy.

veronice
24. aug 2018

Wow...ja len ziram a nechapem....to fakt treba dnesnym prvacikom takuto vybavu? Ja ked som chodila na zakladku aj na strednu a aj na vysku, mydlo a uterak/papierove utierky na wc vzdy boli. Vrecka som mala tiez tri ale omrem vytvarnej a telesnej v tom tretom boli prezuvky v spolocnej satni...ze si nosim toaletak do nemocnice som si uz zvykla a aj to chapem ale do skoly...wow...
Iba tak pre zaujimavost - mal to niekto v mladosti ako ja? Som zvedava co si bude musiet priniest o tych 6-7 rokov do skoly nasa bambulka 🙂

fokuska
24. aug 2018

@veronice S tym som sa stretla iba na sukromnych skolach, pripadne tak, ze sa robil prispevok do ZRPS a skola to vsetko zabezpecila, ale platili to rodicia, len to bolo "lepsie vymyslene", cize deti mali pocit, ze to proste k dispozicii je a netusili co je za tym.

mariaanna50
24. aug 2018

Vidím, že skúsenosti sú rôzne, iný kraj iný mrav,ale podstata je rovnaká. Dieťa to má ťažké. Deťom do vreciek na nohaviciach pribaliť potrebné množstvo hygienických vreckoviek, pre prípad núdze a do tašky pribaliť antibakteriálny gél, ktorý ho ochráni pred rizikom žltačky, ktorá je chorobou špinavých rúk. Verte mi mám zdravotnícke vzdelanie a viem čo je epidémia žltačky. Veľa šťastia rodičia.

veronice
24. aug 2018

@fokuska vsetky skoly na ktore som.chodila boli statne, preto sa teraz divim. Je pravda ze ame platili zrps prispevok ale proste vzdy sme to tam mali. Teraz sa neplati zrps?

e_lenka
24. aug 2018

@veronice ja som do prvej triedy nad

e_lenka
24. aug 2018

@veronice ja som do prvej triedy nastupovala v r. 1987 a uz vtedy sme si museli priniest hygienicke vrecko s wc papierom, mydlom, uterakom, kapesnikmi a hrebenom, takze podla mna sa tak vela nezmenilo (jedine co sme mali "zadarmo" boli pisanky, aj to tusim len prve 2-3 roky)

veronice
24. aug 2018

@e_lenka ja som nastupovala v.r.1995 a fakt sme nepotrebovali... preto mi je to divne 🙂

heni79
24. aug 2018

@veronice Nie, toaletný papier a mydlo na WC neboli, nikdy to nezabezpečovala škola. Ani na ZŠ (ani prvý stupeň), ani SŠ. VŠ už úplne zabudni. O chvíľu budem mať 40 rokov. A pomery sú stále rovnaké. Česť výnimkám. Viem o školách, kde deti mydlo a toaletný nosiť nemusia.

veronice
24. aug 2018

@heni79 tak som asi len dobre vychytala

fokuska
24. aug 2018

@veronice ZRPS sa plati aj teraz, ale nie kazda skola z toho zabezpecuje aj tieto veci.

vlasica19
24. aug 2018

Dava sa vacsinou ten uterak, mozno kefku ak si nahodou na obed budu umyvat zuby, respektive po nom, pohar mozno, mydlo, nejake servitky. Ale napriklad neviem preco toaletny papier baby pisu, ved to by mali mat normalne v skole

marlenka222
24. aug 2018

@vlasica19 a z coho to v tej skole asi zaplatia? Ked ak sa plati zo statnych,k detom sa nedostane, lebo od riaditelky cez upratovacku vsetci potrebuju lebp zadarmo. Tak dieta aj tak musi mat svoje vreckovky.

katmi
24. aug 2018

my do školy dokonca nosievame aj kancelársky papier.. samozrejme s dodatkom učiteľky - kto môže..

fokuska
24. aug 2018

@vlasica19 Pisu to preto, ze ho realne treba. Maju ho mat v skole - a odkial ho ma mat skola?

saslavka73
24. aug 2018

@andulka333 Ja nechápem na čo toto riešite. Budete mať hneď rodičovské a tam Vám to učiteľka povie, čo a ako. Čo keď žiadne nebude potrebovať? Niekde dajú určitú čiastku a za to sa kupuje, napr. Ako fakt sa nudíte alebo čo?

sabca99
24. aug 2018

Musím sa k tebe pridať @saslavka73. Zbytočné je to teraz riešiť, zamýšľať sa nad tým, na prvom rodičovskom sa všetko včas rodičia dozvedia, každá škola to má iné, čo potrebujú alebo nepotrebujú, sú školy ako si ty písala, že nič nemusia rodičia nosiť, len proste sa vyzbierajú peniaze a za to sa deťom kúpia veci 🙂

potvora1
24. aug 2018

@andulka333 ahoj, určite nekupuj dopredu nič, ved takéto info, čo dať do vrecúška treba zistiť v škole, všade je to inak.. A keď už, ten papier, alebo hocičo kúpiš hocikedy... U nás sa noc do vrecúška nedávalo, max.mal každý svoj uterák, u nás kupovala triedna z triedneho fondu všetko

saslavka73
24. aug 2018

napr. u nás učiteľka povedala, že potom má každý iné tempery, vodovky a pod. a nič iné nerobia len si to obzerajú a porovnávajú. Ona kúpi všetkým rovnaké a hotovo. A veru mala pravdu.

miku1
2. sep 2018

@andulka333 Tento rok mame dat len toaletny, hygienicke vreckovky a uteracik.

laska201
2. sep 2018

Hlavne treba davat detom vela vitaminov aj ked v dnesnych obchodoch to je hruza s tou kvalitou.No musim povedat ze nasi 2ja chalani mali na svacinu kazdy bozi den mandarinky alebo pomarance a choroby ich obchadzali.tento rok to budem robit opet aj ked zatial su mandarinky extra drahe ale uz treba.Kolektiv je kolektiv.

Strana
z2