Ide sa v pondelok do školy?
Ja síce nemám školopovinné deti, len manžela ucitela, ale chcela by som sa opytat že prečo máte taký problém s testovaním, keď by to malo ochrániť spolužiakov, učiteľov a ich rodiny, vrátane mňa tehotnej manzelky učiteľa, ktorá si už kvoli tomu karantenou presla, (chvála Bohu negatívne) ale ten strach o babatko aj o mňa (nie nemám jednoduché tehotenstvo ale rizikové... Bla bla nebudem sa rozpisovať) by som nikomu nepriala.
Čiže by som ozaj bez nejakých nadávok a pod.chcela vedieť dôvod že prečo je to problém, okrem toho že Matovič je psychopat, vydiera nás atď atď.. ako reálne dôvody.
Aj ucitel, alebo druhé dieťa, druhý rodič, má pravo byť v bezpečí, a prečo sa má vystavovať riziku že niekto sa nechce dať testovat..?
Ja z môjho pohľadu veľmi vítam testovanie.
A druhá podotazka, ak by šlo o testovanie kloktanim už je to v poriadku či aké sú teda tie zásadne dôvody prečo za žiadnych okolností nechcete dať otestovať seba a deti? Prosím pokojné a bez nadávok. Fakt ma zaujímajú normálne argumenty mimo tých vyššie popísaných. Ďakujem 🙂
pre mna testovanie nie je riesenie.dnes deti otestuju,su negativne a dajme tomu o dva dni spoluziak (v case testu negativny) prinesie virus od rodica,ktory ho chytil v praci, v obchode,proste niekde (kde sa testovat nikto nemusi,ale pracovat sa chodit musi, nakup urobit musis a pod.....) a situacia sa razom zmeni....to chces,aby te deti skutocne testovali kazdy tyzden...? sme v dobre,ked sa nevie,co by bolo dobre a ako...ale uz aj celoplosne testovanie "dobrovolne" ukazalo presne toto....ze to nie je riesenie,aspon pre mna nie.
praveze vlada vydala dnes nejake vyhlasenie,ze deti od 5.rocnika vyssie smu vstupit do skoly len s negativnym testom,niekde som to citala....
@anastazia93 vypocuj si to bez predsudkov
https://www.youtube.com/watch?v=6ughbW04ueo@anastazia93 pretože mne rozum nebere ,že moje mladšie dieťa navstevujuce prvý stupeň navštevuje školu,bez toho aby bolo testované pričom moje staršie dieťa navštevovať školu už nemôže a ma byť podmienené testovaním . Škola nebola doteraz okrem prázdnin zatvorená vôbec .O.k dáme sa otestovať ,ale v tej chvíli budeme síce negatívny,ako o tri ,štyri dni sa môže stať že už budeme pozitívny bezpriznakovy ale chodiť do školy bude však má test tak mne to do hlavy nebere to testovanie.Ked sú moje deti choré tak ani vtedy sa im nesprta v nose a hrdle ale keď je zdravý tak už treba? Za ten čas čo sa učí z domu bol možno tri krát vonku aj to sme boli v hore kde sme nestretli ani tu srnky nie to ešte ľudí.
A keď nastupovali deti zo sociálne slabších rodín prečo pri nich sa neriešilo testovanie? Je zaujímavé,že povedali od pondelka nastupujú a bez problémov nastúpili do školy síce šiesti v skupine .Taký nástup si predstavujem a čo robili celý október? Vedeli že deti majú nastúpiť do školy tak čo to už neriešili od začiatku mesiaca?
@mirage strasne som nasr...a na toho paka,robí si s ľuďmi čo sa mu zachce,môjmu decku už doma prepína,celú jar decká doma,celé leto,teraz zas a bohvie čo vymyslí do januára... A kks, nechápem,že existuje aj tak obrovské množstvo ľudí ako ty,čo mu to žerú a si za to aby deti testovali,nieže pretestoval nasilu pol národa,ešte aj deťom sa podmieňuje touto fraškou plnohodnotný prístup k vzdelaniu.Vidis predsa čo dokážu napáchať "obyčajné" roky testované vakcíny, nehovoriac o tom,že to je celé svetový megabiznis..a ty sa nebojis pichnúť dieťaťu vakcínu vyvijanu od leta??
@mirage sa nebojis že v tej vakcíne bude niečo na neplodnosť... Ja osobne si myslím ze každá tretia vakcína bude chybná a spôsobí neplodnosť aby nebol preludneny svet...mne príde covid ako vojna s prírodou.........
@kubkovamama súhlasím....
@anastazia93 ja mam nastastie dieta na 1.stupni, tak sa ma to zatial netyka. Ale tiez by som ho nedala testovat. Rovnako aj v praci su kolegovia proti. Dovodov je hned niekolko:
1) pediatri sa jasne vyjadrili ze deti do 12 rokov by sa nemali takto testovat kvoli nosnej mandli.
2) neviem aku mas skusenost ty s testovanim, ale ja som bola na pcr teste (negativny) a mala som co robit, aby som zo zvladla, bolelo ma to. Neviem si predstavit toto sposobovat mojim detom kazde 2 tyzdne.
3) deti su predsa uz 2 mesiace doma, s nikym sa nestretavaju, naco ich treba testovat?
4) testovanie ti nezaruci, ze sa nenakazis v obchode, mhd ci inde. Kolegyna je na rizikovom a ma tiez teraz ziadat vsetkych manzelovych kolegov, aby sa davali kazde 2 tyzdne testovat, aby jej to muz nedoniesol domov?
5) k tvojej otazke - ak by sa testovalo kloktanim ci inym setrnejsim sposobom, svoj postoj by som prehodnotila.. Lenze zatial z dostupnych info som aj proti tomu - lebo vraj to chcu robit tak, ze cela trieda vyklokta, vypluje to do 1 nadoby, vzorka sa otestuje a ak vyjde pozitivna, cela trieda pojde na vyterovy test. Nech vysetruju kazdeho individualne a nie 30 ludi naraz!
@sandri presne o tej mandlí u detí som už čítala aj ja . Napríklad naša detská dr.nerada robí vyteri ,že načo zbytočne vŕtať sa v tom ale už keď treba výter spraví a zo všetkým súhlasím čo si napísala hlavne s tou mandľou.Este by som možno dala dieťa otestovať keby bol v kontakte s pozitívnym alebo ak sa vôbec dostane do školy tak ak by niekto bol triede pozitívny že by zavreli triedu možno v takom prípade by som ho aj dala.Ale v tomto prípade nie čo dáva Matovič svoje dcéry nech si dáva testovať aj každý deň 🤪možno už bude macher a bude si sprtat v nose aj sám 😆
Ja by som aj na testovanie pristala, keby to malo nejakú ideu, hlavu a pätu, štruktúru a plán. Ale keďže sa to celé odvíja od toho, ako sa Matovič zobudí, s kým sa poháda, kto ho nas...e, kto mu protirečí a celé je to len o jeho egu, vytáča ma to jeho testovanie do nepríčetna! Ja mám najstaršieho na prvom stupni, ale ja ľutujem tie deti, ktoré kvôli tomu pakovi sedia doma už niekoľko mesiacov, lebo ono by to šlo ... aj bez testovania, ale Igor sa dostal k moci a chlapec si to brutálne užíva 😡.
@bimbambim zase ja nie som striktne proti testovaniu, pokial je na to skutocny dovod. Ak by moje dieta bolo v kontakte s pozitivnou osobou, dam ho otestovat. Ale rozhodne ho nedam len pre to, ze si to zmyslel nejaky politik. A pre pripadne ustioacne komentare tu poniektorych mamiciek dodam, ze moje deti maju vsetky ockovania + aj nejake navyse. Ale na covid ich zatial ockovat isto nedam (ani seba). Milerada si najprv pozriem, ake vedlajsie ucinky sa budu hlasit po tom, co nabehnu ti prehnane ustrachani a ked si budem o rok - dva ista, ze je to bezpecne, ockovanie zvazim.
No ja mam dieta v skole, prvaka. Som tehotna a za chvilu idem rodit. Doma dalsie dieta a muza s vaznym ochorenim pluc a je jediny zivitel rodiny. Ak sa mu daco stane, skoncim s dermi pod mostom. Takze, ked nam na deviaty den oznamili, ze mali pozitivne dieta v triede a mame byt v karantene, nebolo mi vsetko jedno. Ale v karantene sme boli 1 den, ostatne dni nikto nic o chorom dietati nevedel. Aj kvoli porodu, chranim sa, ako najlepsie viem a rada by som ostala negativna, lebo rodit a potom este ohrozovat novorodenca, ak mi ho nezoberu...Neviem ani, co by som robila, asi by som skoncila na psychiatrii z takej situacie. Takze, akonahle nam skoncila karantena, tak bolo o 2 dni celoplosne testovanie a toho mojho prvacika som otestovat dala a zvladol to na vybornu! Neviem, co Vam na tom testovani tak strasne vadi, ved predsa, aspon znizit pravdepodobnost nakazy, sirenia. Ako to vlasrne chcete spomalit, zastavit? Co je dobre riesenie? Otvorit skoly len tak a nech si to tu rozdavame hore dolu medzi sebou donekonecna? Poznam veru takehoto mladeho chlapa, tiez otca rodiny, ktoremu davali 1%, ze prezije a to, ze je medzi nami, povazuju lekari doslova za zazrak. Matka ich dietata sa psychicky zrutila, povedala, ze keby nemala velku podporu rodiny, ze nevie, ako by to prezila. Chystala sa kazdy jeden den, mesiac to trvalo, ako povie synovi, ze ocko sa uz domov nevrati a ostanu sami. Placem pri tom, ked to pisem. Vam nevadi, ze sa toto deje? Ano, su lahke priznaky, ale aj vazne stavy. Odhliadnuc od Matovica, politiky...Ja by som si priala, aby dieta chodilo do skoly aspon trosku za akych-takych kontrolovanych podmienok. V ramci moznosti. Vcera bol manzel po nejake veci v kancelarii, stravil tam par minut s kolegami a jeden z nich mu rano pisal, ze ma horucku a ide sa objednat na testy. Takze snad sa za tu dobu nic nestalo...Ci to uplne treba nechat tak, nech sa to siri ako besne? Ja neviem, mate lepsi napad?
Podla mna, mala aj v lete ostat e-karantena a testovanie, Finsko napriklad ma najprisnejsi rezim na hraniciach a zatial sa im to vyplaca. Tu sa tie opatrenia uvolnili rychlo a naraz vsetko a v takomto stave, no ako dohladavat tie kontakty? Vsak kazdy jeden pozitivny ma xy kontaktov...
@anonym - nebojim. vakciny su tu pre zachranu ludi, nie na na riesenie preludnenosti.
Skoly treba otvorit a ludi testovat - chori maju ostat doma v krantene.
Ďakujem pekne za odpovede. Väčšina bola síce o Matovičovi. ( Neobhajujem ho tiež mi nevyhovuje jeho štýl komunikácie ) no Nie je to len o ňom,je to aj o ostatných odbornikoch ktorí tiež tvrdia že je to dosť nebezpečné takto pustiť deti (krcmery visolajsky a pod). Ale ok.
Našli sa aj lepšie argumenty, napr to o tej mandi som nepočula, ďakujem pozriem si to 🙂
Bukovský nie je môjho súdka, ale tiež si to zajtra pustim.
Áno testy nie sú zárukou že 2 týždne budú tie deti a my negatívni, ale súhlasím s vyššie uvedeným, proste ide aspoň o eliminaciu, aspoň čiastočnú.
U nás napriklad som veľmi vďačná že bolo celoplosne, lebo na Tom sa ukázalo že je manžel pozitívny. Chvála Bohu práve kvôli tomu že je učiteľ a je to veľmi rizikové tak sme sa rozhodli nestretávat sa s rodičmi a rodinou, lebo neviem ako by to bolo nebyť celoplosneho...
Áno, nie každá rizikovom tehotná môže vyžadovať od všetkých kolegov svojho muža aby boli testovaní 😄 to mi je jasné. Ale v škole sú nulové rozostupy, tie deti proste Ruska nenosia, alebo ich majú pod bradou.. je to strašné veľká koncentrácia osôb. A je rozdiel mať v triede 5 žiakov a učiteľ ako 25 a učiteľ.
Určite súhlasím, treba tie školy otvoriť. Veď deti sa zrútia už a rodičia tiež. Vlastne aj učitelia, tie deti ich majú takto totálne na háku, vidím to, hoci sa muž ide roztrhať a pracuje raz toľko ako keď chodil normálne do školy. Ale treba ich otvoriť rozumne. A podľa mňa tá kloktacia metoda bude super. No nedá sa každé dieťa otestovať zvlášt kloktanim. Veď to by bolo nereálne z kapacitneho dovodu. Preto je to tak že ako trieda.
@anastazia93 tiez sa nad tym takto zamyslam...Nie je to testovanie domyslene a 100%-ne, ale aspon nieco. My sme tiez vsetci doma, okrem syna, on chodi do skoly, mna caka porod, tiez mam problemy...covid by tomu asi naozaj nepomohol. Navyse, pozitivna by som ani na poradnu nemohla ist. Manzel ma chronicke plucne ochorenie, no bojim sa. A ludia sa nechcu dat otestovat, lebo...Matovic je taky a onaky. Ano, je. Ale toto je o rozume, keby len polovica infekcnych sa zachytila a ostala doma, spomali sa to sirenie. A presne, ti ucitelia, vychovavatelia, vsak maju tiez rodiny, je to ich pracovne prostredie a uplne chapem, ze nechcu ostat napospas...Ale nejdem sa uz opakovat...
mňa by hrozne zaujímala druhá strana- strana učiteľov, keďže sama ako učiteľka pracujem, kto bude deti učiť, keď prídeme do kontaktu s nakazeným žiakom? Všetci, ktorí sme boli v tej triede, ideme do karantény. Stačia dve deti v dvoch rôznych triedach a školu z kapacitných dôvodov opäť zatvárame, lebo to ľudsky nepokryjeme. S deťmi aj niekto musí v škole byť, a to je dosť podstatné, odhliadnuc od toho, že fakt dosť kašlú na nejaké rúška , a keď aj chcete nejaké opatrenia dodržať, tak sa rodič sťažuje, že prečo nešlo jeho dieťa skôr na obed (no asi sa nedalo, keďže máme rozpis, kedy ktorá trieda, aby sa nemiešali). 🙈
A deti v tej skole piju, desiatuju, na obed napriklad chodia 3 triedy naraz, no neda sa chodit uplne oddelene, hodinu tam deti stravia, kricia, rozpravaju, pluju s prepacenim, su to decka proste. A v pondelok budu spolu s tretiekmi mat "besiedku", ktoru nam pani ucitelka natoci a posle videjko. Krasne. Ale! Zase 40 deti pokope. Vacsinou ruska latkove a pod nosom. Nas syn nosi respirator, ale tiez chodi na obed, a tam samozrejme, ho ma dole,...obed maju po 4. hodine, no nemozem ho nechat hladneho, on sa bude pozerat na deti, ako jedia a potom este piata hodina a potom chodim po neho? Snazia sa tie deti co najviac oddelit a tiez sme boli v karantene, ale AZ jeden den, tych zvysnych 9 sme ani nevedeli, ze je nejake dieta pozitivne. Takze takyto sklz s PCR testami. To sa tazko dohladavaju kontakty uz...
Svoje deti určite nedám testovať, nenechám sa vydierať psychopatom. To nemá obdobu, čo toto indivídum stvára. Rodičia by sa mali vzoprieť a neposlať deti za takýchto podmienok do školy. Synov spolužiak sa po testovaní nemohol tri dni vysmrkať. Nechcem vedieť, čo to s deťmi urobí to pravidelné testovanie. Celé na grc.
@mirage Chorý nie je ten, kto vírus má - ako píšeš. Chorý je ten, kto má klinické príznaky, symptómy. Pozitívny neznamená chorý. Nabudúce rozmýšľaj, čo píšeš.
@mirage Nech sa testuje kto chce, tých čo sa nechcú, nemá nikto právo do toho nútiť. A moju rodinu do toho rozhodne nikto neprinúti.

@zvieratko31 v poriadku, ja som za slusne vyjadrenie si nazoru. Povedz, co navrhujes?
@snezienka33 zial, nie.. delba moci? Moc ma ten, co ma vacsinu.
@diewcatqoo takto by to malo fungovat aj u nas.