icon

Ide sa v pondelok do školy?

4. dec 2020
mirage
4. dec 2020

@eluveitie31 Aj pozitivny bez priznakov dokaze nakazit druhych, rozmyslaj, co pises.
Ja hovorim za seba a svoju rodiny, my sme s testovanim ok, kazdy kona za seba.

eluveitie31
4. dec 2020

@mirage Zaujímavé, tak prečo lekári paušálne nevyšetrujú ľudí na napr. betahemolyt. steptokoky, zlaté stafylokoky - kedže každý cca tretí človek môže byť pozit. na zl. staf. a teda môže byť bacilonosič? A môže tým ohrozovať ostatných a niekomu spôsobiť vážny, resp. aj ohrozujúci stav takisto ako cov.? A treba pridať vyšetrenia na kopu iných vírusov a bakt., ktoré môžu ostatných ohrozovať. Ozaj, aj chrípkový vírus by mohli takýmto spôsobom vyšetrovať, lebo kopec ľudí umrelo na zápaly plúc aj v dôsledku chríp. ochorenia.

eluveitie31
Autor odpoveď zmazal
mirage
4. dec 2020

@eluveitie31 vybrala si si zlu osobu. Vo vyssie spominanych prispevkoch mas pravdu. Asi necitas moje vyjadrenia, kde pisem, ze toto je politika, nie zdravie.

bimbambim
5. dec 2020

@sandri áno tak som písala aj ja v príspevku ,že keď bude treba nemám problém ho dať otestovať keď bude s niekým pozitívnym.Alebo keď bude chorý a pediatricka by ho chcela dať tak o.k berem.Ale takto masívne všetci v triede a dobrovoľne povinné sa mi už nepáči.A neviem si predstaviť stredoškolákov vsat tých by museli ozaj každý týždeň testovať keďže dochádzajú z iných miest bývajú na internáte.A očkovať ich tiež nedávam sa ani proti chrípke 😀

bimbambim
5. dec 2020

@eluveitie31 nám takto na dôsledok chrípky zomrel svokor mal potom zápal pľúc ,ale však sa to neriešilo ,lebo vtedy ešte nebol covid.Kebyze zomrel teraz tak nezomrel na chrípku ale na covid.A že vtedy bol chvíľu pripojený na ventiláciu sa nikde nepísalo.To len teraz je všade plno ľudí pripojených lebo covid.ale keď ležal svokor tak to nenapísala nikde ,že aj iný starý ľudia tam boli s chrípkou ešte sestra z oddelenia vravela že na ňu dačo lezie a v skafandri nebola

ljzozv
5. dec 2020

Vzdy vzdy to skonci pri hadke.
Testovanie nemam problem absolvovat a ani moje dieťa.
Pcr test sa neda porovnat s antigenovym, hoci zalezi na cloveku, ktory berie odber.
Tak ako vyssie niekto pisal, testovanie nie je problem, nedokazem si predstavit ako to ale zorganizuju, ked samospravy nezvladali uz druhe testovanie. Cize najprv huby ide, oznamenie celemu slovensku a potom oznami ostatnym, ze a rieste to ako to spravime
Toto je obrovsky jeho problém, okrem teda ostatnych.
Ale za druhe testovania sa nebojim, ale vakcinu teda tak skoro si nedam, rovno píšem, ze sa bojim neziaducich ucinkov.
A usetrite si pismenka o tom, ze som jeho ovca, nie som. Len mam iny nazor ako vacsina, ale.ja to prezijem. Nie som ani za.jeden.extrem
Samozrejme o nasej vlade je skoda sa bavit, to asi vacsina kruti hlavou nad nou.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
5. dec 2020

@anastazia93 ja úprimne nerozumiem, prečo si myslíš, že ťa testovanie ochráni, to fakt veríš tomu, že test platný 2 týždne ma zmysel???? Ze keď sa dieťa ráno otestuje a je negatívne, tak po skole nikam nepôjde, napríklad do kina😉, obchodu a na druhy deň čo? Môže byť dávno choré a nie len na Covid, iného sa nebojis? Iných chorôb? Nebála si sa, čo ti dovlečie doteraz a aj neskor k bábätku? Ci len Covid je nebezpečný? Nikam nechodíš a nebudeš chodiť? Dokedy? Véd trochu rozumu k tomu treba pribrať. Sme v AT a malý aj počas Lockdown chodil do školy, skoro plná škola bola, učiteľka bez ruská a aj deti, iba pri vstupe do školy, dezinfikovanie zrušili, umyju si deti normálne ruky. Véd by už mali zničenú kožu. Doteraz nás nikto nenúti sa testovať, muž robí na letisku, mam mat paniku, nemám. A vieš čo je úplne zaujímavé, že v malého triede, sú vorschull, takže predskolaci, malé deti, v novembri mali 100%pritomnost deti, žiadna absencia. Inak decká soplia o dušu a vidíš, Covid urobil svoje, decká zdravé ako repa. A ako bonus nám bolo povedané, že môžu chodiť s normálnou nádchou do školy, že netreba sa potriadovat stresu. A keby prišlo k problému, za žiadnych okolností nebudú testovať dieťa bez prítomnosti rodiča, alebo so súhlasom. A test by bol so slín. Ale nikto nepodmienuje nástup do školy testami, lebo by sa učiteľ bal. Ú nás naopak, učiteľ prezentuje ako sa nebat

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
5. dec 2020

@snezienka33 nebojim - slovo - bolo pouzite k tomu sparaniu v nose, aby sa nieco neposkodilo a tak. Plus to bolo k tej vakcine, lebo tej sa fakt bojim, nemam k nej doveru a to nemam problem s ockovanim.
Testovanie mi nevadi preto, ze pozitivny o tom nemusi vediet a šíri to dalej. U nas antigenove testy odhalili dost.ludi, teraz nemyslim celoplosne.

Nas pan premier je jedna velka otvorena huba, ktora nevie co skor z nej vypustit.
A tak ako niekto vyssie napisal, je to cele o politike a nie o zdravi, tento nazor mam uz od prvej vlny.
Zial.nikto nevie predpokladat ako sa ten virus bude spravat. Na jednej strane som videla ako.sa vie rychlo rozsirit, na druhej strane v situacii, ked by som.povedala, ze urcite sa dani ludia nakazia, tak boli negativni.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
5. dec 2020

@snezienka33 ano, v Cesku to uz klesa, lebo uz sme vacsinou premoreni 🙂 Ak statistiky ukazovali v oktobri 15tis nakazenych denne, dalsich x tisic ludi bolo takych, ktori sice pozitivni boli, ale testovat sa nedali. Vo stvrtok sa u nas konecne otvorili obchody, a teda po vianociach optimisticky ocakavam dalsie zatvorenie 🙂
Vo svojom okoli poznam fakt dost vela ludi, ktori covid prekonali, niektori dokonca 2x (v jari a v jeseni), vacsina mala lahky priebeh, bohuzial, poznam aj cloveka, ktory zomrel. Covid prekonala aj moja 80 rocna babka s onkologickym ochorenim a s kardiologickymi problemami. My sme doma mali covid pravdepodobne zaciatkom marca (vtedy sa este masovo netestovalo), od maja do novembra boli 6x v karantene...
Z covidu si srandu nerobim a respektujem nariadenia, avsak nezijem v strachu. My mladi to vacsinou zvladneme.. a ak nie, tak co ma prist, to pride. Mozem zomriet na covid, ale rovnako mozem zomriet aj ak vyjdem zachvilu na ulicu a zrazi ma auto. Nikto nepozna ani dna, ani hodiny.

Testovanie povazujem za zbytocne, resp nedomyslene, pretoze jednak tie antigenove testy nie su uplne spolahlive (poznam 2 ludi, ktori mali na celoplosnom testovani pozitivny test, na dalsi den sa nechali otestovat pcr a boli negativni) a druhak jeden den decka otestuju, budu negativne a co ak sa cestou z testovania nakazia v mhd, co ak covid domov prinesie rodic z prace? Dalej by na zaujimalo, aky dopad to bude mat z dlhodobeho hladiska.. to teraz bude slovenske skolstvo fungovat tak, ze kym sa nedaju vsetky decka zaockovat, dovtedy sa budu pravidelne testovat? Alebo aky je dlhodoby plan?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
5. dec 2020

@diewcatqoo ja mám pocit, že on nemá žiadny plán, len čo najviac sa nahrabať, kým je tam 🤢

bimbambim
5. dec 2020

@nevenka ale keby ľudia neboli taký sprostý a dodržiavali to čo majú tak sa nevymysla s testovaním.Preco ja mám dať dieťa testovať za to že dospelý človek čo má mať rozum si nevie dať na päť minút to blbé rúško na pusu a predezinfikovat ruky alebo keď je raz dany počet ľudí vo vnútri a budu sa aj tak trieskať dnu? A kvôli takým ľuďom si mám dať testovať dieťa ktoré nepoze za to že škola je zavretá a trčí doma?A inej nákazy sa nebojís len teraz covidu? Ja mám rešpekt pred všetkými chorobami nielen pre covidom.Dokonca aj pôrodu som sa bála ,že čo keď sa niečo skomplikuje toho sa nebojís? A horúčku môže mať aj z iného nielen nielen z covidu však jestvujú aj iné choroby.

bimbambim
5. dec 2020

A ešte sa ľudia chvália že aj napriek zatvorenými.krcmam idú do vnútra na kávičku tak to je ale teda rozum

larisa
Autor odpoveď zmazal
silvike
5. dec 2020

@sandri Tak tomu prvemu bodu celkom nerozumiem, kedze nosna mandla sa postupne zmensuje a cca v 8. rokoch dietata zanika. Do 12r. koli mandli je nebezpecne to testovanie ?....hmmm...zaujimave vyjadrenie pediatrov, asi mam este medzery vo vedomostiach

silvike
5. dec 2020

@sandri A to o ake j neskutocnej bolesti hovorite? To ako vazne sa toto neda vydrzat ? Ja som sa bola vcera aj so svojimi detmi (7,5r. a 9r.) dat pretestovat (antg.) a teda uplne ze bez problemov to zvladli aj jeden (ten mladsi uz 2x) a starsia tiez. Ako z toho hladiska ze "toto sposobovat detom" tak to tiez nepochopim. lebo to naozaj nic strasne nie je, viac menej ako obycajny vyter, trosku ta to podrazdi, postekli, deti ani nezakalslali ani nemukli ani nic, slzicka im vysla z toho podrazdenia. To ako potom zvladaju normalny odber krvi zo zily, alebo PCR z prsta alebo nejake ine vaznejsie metody vyasterenia ? Lebo tento antg. yvter sa podla mna da uplne ze v pohode vydrzat, absolutne to neboli, mozno postekli a je to teda neprijemne, ale nic bolestive, strasne aby sa z toho robil horor. A to teda ja nie som za to testovanie deti na tyzdennej baze,to urcite nie, len teda som sa chcela vyjadrit k tomu ze "toto sposobovat detom". To vyznelo akoby to bolo nieco ukrutne preukrutne.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
silvike
5. dec 2020

@snezienka33 Tak samozrejme, to je ta ina stranka veci...ja som reagovala vyslovene na to ze "toto svojim detom nebudem sposobovat"

silvike
5. dec 2020

@snezienka33 no jasne, to je cisty blud... :/ aaach jaj cele zle toto

sandri
5. dec 2020

@silvike bola som na antigenovom aj pcr. Antigenovy bol uplne v pohode, presne ako pises, len to posteglilo. Pcr ma strasne bolel. Este mi aj ten precovnik vynadal, ze co sa mykam a robil mi to na 2x. Aby som sa nemykala, zatala som ruky v past. Kedze mam dlhe nechty, bez toho aby som si to uvedomila, som si do krvi tymi nechtami rozdriapala dlane. Taky "setrny" vyter to bol. Mojej mame z vyteru krvacal nos. Velmi zalezi, na koho pri vytere narazite. Niektori to robia setrne, ini su uplni masiari.

nevenka
5. dec 2020

@bimbambim no tak ked su ludia blbi a ruska nosia zle, nenosia vobec, nutne musia ist na kavicku, pivko a co ja viem co este, tak sa musi robit nieco ine...Ako ich chces donutit dodrziavat opatrenia? Ano, keby sa dodrziavali, keby sa nehulakalo kvoli hraniciam a proti karantene v lete, nemuselo toto cele mozno vobec byt. Ved e-karantena fungovala dake 2 tyzdne a nestalo to tiez peniaze? To neboli vyhodene peniaze? Podla mna ano. Ale je to tu. A strcit hlavu do piesku a cakat, ze nejak "sa to spravi", to mame robit? Pomoze to?
Samozrejme, bojim sa aj inych veci, ale hlavne teraz covidu, ano. Pretoze som citala krasnu pripadovu studiu, ked si mamka nakazila novorodenca a to dieta ma od narodenia zjazvene pluca a ledva prezilo. Stale sa o tom viruse vie velmi malo. Svokrina kolegyna to tiez ledva prezila a je mesiac po prekonani a stale ma problem s dychanim, je biela, zelena, vselijaka. Takze ja sa bojim a priznavam si to. A som presvedcena o tom, ze nieco sa robit musi. Aspon ciastocne, pretoze nic nie je dokonale. Lebo to je taka logika maleho decka podla mna, lebo henten a ten nenosi rusko, lebo Matovic je debil, lebo to "oni su na vine", tak ja na just si nedam dieta testovat. A co ked to Vase dieta je nahodou pozitivne od spoluziaka a pojdete pozriet babku, dedka, a nakazi ich? Ked sa uz o seba a dieta nebojite? Ja neviem, ako toto ludom vysvetlit, ze aj bezpriznakovi mozu chorobu sirit...a to dieta sa mohlo nakazit od rodica, ktory sa nakazil v robote, obchode, autobuse, u doktora niekde...ci si stale myslite, ze "mne sa to nemoze stat"? Alebo si mam povedat, no a co, ludia zomieraju, tak kludne moze aj moj novorodenec, moj muz, ved no a? Da sa to? No neda!

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
bimbambim
5. dec 2020

@nevenka ale to testovanie tiež nie je veľká výhra.Vela ľudí v mojom okolí sa dalo testovať však sa tešili že super truper som negatívna po druhom testovaní ostali pozitívny hlavne ,že behali po obchodoch a koľkých stihli nakaziť a kolky ani na druhé testovanie nešli tak takéto chcete riešenie? Nie je problém vydržať jeden výter ,ale to by sme museli chodiť na testy kazdy deň aby to malo význam.O.k dám dieťa otestovať ale čo z toho že sa môže nakaziť inde a už nemusí byť negatívny? Dá sa otestovať v sobotu v pondelok už nemusí byť negatívny.Zo synom sme si užili jeden rok čo bol furt chorý mal na malé aj infekcnou mononukleózou z hocakej choroby môžte mať následky nielen z tohto.Teraz sa každý boji jen covidu ale na druhé choroby si už človek pozor nedáva.A nevravím že si nemáte dávať pozor buď na seba alebo na novorodenca ale pointa je v tom že hocijaká choroba vás môže skolit.