icon

Ide sa v pondelok do školy?

4. dec 2020
Strana
z9
november1111
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
9. dec 2020

V celej koronakrize ide o peniaze. Ak by to bola tak smetelna choroba, poslanci ako prvi by uz davno zaliezli do krytov.
Len uz pomalicky treba otvarat oci, a mozno nabrat odvahu. ( aj ja ju len hladam)

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
13. dec 2020

Vypocujte si to od 54 minuty, rozhovor s psychologickou, ak nemusite moderator, selektujte, ale je to velmi zaujimavy rozhovor, pred tym je politika, hlavne mamky malych deti

https://www.youtube.com/watch?v=lFZ5o9_nQFw
yoxinka
14. dec 2020

@danusiatko
Vieš čo, poď pokecať s mojou kamoškou, ktorá má dve malé deti a už sa o ne pomaly stará svokra, lebo ona je anestéziologička a jej muž je zdravotník a tí v nemocnici už pomaly spia. Kukni sa jej do očí a povedz jej, že to nie je až také vážne. Lebo čo spomínala, nepamätá, žeby im denne na chrípku umieralo toľko ľudí, čo in umiera na covid. Z 10 ľudí, ktorých pripojí na umelú ventiláciu jej zomrie 8. Nebezpečné je to v tom, že keď tých chorých bude veľa, skolabuje systém. Na Slovensku sme k tomu šialene blízko. A to znamená to, že keď budeš mať coronu ty aj tvoje deti, budete bezpríznakoví, ale nakazíš si rodičov, starých rodičov. A tvoju mamu v kritickom stave privezú do nemocnice a spolu s ňou aj tehotnú ženu s covidom v kritickom stave, ale ventilátor bude voľný už len jeden a tebe povedia, je nám ľúto, musíme uprednostniť tuto tehotnú ženu, lebo vzhľadom na vek je šanca, že to mama prežije, menšia. A to by tvoja mama v pohode žila ešte 20 rokov, nebyť tejto nie vážnej choroby. A to už potom možno budú aj tie mŕtvoly na uliciach, lebo nebudú stíhať nemocky, pohrebné ústavy, nič. Stále si budeš hovoriť “šak keby to bolo také nebezpečné ...?” Pozri si správy z New Yorku alebo Severného Talianska z marca ... toto nás čaká, keď si tu všetci budeme hovoriť, že je to nič, tento covid. Pozor, ja nezastávam Matoviča ... píšem o tom niekde na predchádzajúcich stranách, Matovič je najslabšie ohnivko reťaze, lebo je to egocentrický blázon a keby robil iné rozhodnutia, bolo by lepšie. Ale neznášam tieto konšpiračné kydy o kovide, aký je to fasa biznis a zarába na tom tých sedem ľudí, čo tu akože riadi planétu 🤦‍♀️

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
14. dec 2020

@snezienka33
Áno, toto sú presne tie veci, ktoré robí zle Matovič. To že sú školy tak dlho zavreté, to je obrovská Matovičova chyba. Jednoznačne sa mal hľadať spôsob, ako ich otvoriť skôr. Tá sloboda s “modrým papierikom” to bola tiež hlúposť. Len ja nehovorím o preplnenosti nemocníc. Píšem o tom, že sa budú pomaly mínať pľúcne ventilátory a čo je horšie, ľudia, ktorí ich dokážu obsluhovať. Lebo pľúcny ventilátor, to nie je zariadenie, že ukážeme ako a môže to obsluhovať bárskto! Tam treba skúseného doktora. Áno, sú starí, ktorí sa vyliečili, ale aj mladí, ktorí umreli. A áno, iné ochorenia sa kvôli kovidu odsúvajú, ale to je aj problém našeho totálne zdecimovaného, personálne podhodnoteného a vykradnutého zdravotníctva. Stále to porovnávaš s chrípkou, ok. Ja nepamätám, žeby počas chrípkových epidémií, ktoré bývali 2x ročne, v nemockách hľadali dobrovoľníkov, lebo nemá kto robiť a ako spomínam vyššie, kamoška nepamätá chrípku, kde by jej umieralo pod rukami toľko ľudí ako pri covide.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
14. dec 2020

@yoxinka moja sestra robi zdravotnu sestru v Taliansku a ani raz od marca 2020 na ulici neprekrocila ziadnu mrtvolu, ziadnu, ako sa to tu podsuva, pracuje v nemocnici, bolo to tam naozaj drsne, ano vyberali kto ostane a kto zomrie, ale ani raz neprekrocila pohodene mrtvoly na chodbach nemocnice, ako sa to tu posuva. V marci sa o tom viruse nic nevedelo, teraz maju uz mnozstvo studii a vyskumov, vedia kedy a ako nasadzovat plucnu ventilaciu, prave zle nasadena ventilavia na zaciatku, ukoncila zivot mnohych ludi, situacia je tam kriticka, ale su dalej a uz to maju aj dobre - lepsie zorganizovane, lebo v lete na tom pracovali.

Podsuvanie veci, ze si zabijeme rodicov, starych rodicov, ste v poriadku, ak sa dodrziavaju zakladne hygienicke opatrenia a clovek sa nesprava rizikovo, nie je sanca az taka velka. Ci tvoje deti uz nikdy neuvidia starych rodicov, noco, ukazes ich im na fotke.
Dalsia info z Talianska, sestra ma kamaratku psychologicku, od marca tam zaznamenali mnozstvo samovrazd, a nie len starych ludi ale mladych, ktori ukoncili zivot, niektori zo strachu z kovidu, iny prisli o pracu a starky pojedli tableyky, aby neblokovali ventilacie ak ochoreju. Tieto zivoty su nepodstatne. Ved nezomreli na koronu.
V Tal8ansku lydia zacali protestovat, ako vsade vo svete a EU, lebo nemaju z coho zit, aj to je nepodstatne. Ak clovek nezomrel na koronu je 0.

danusiatko
14. dec 2020

Tato tema je o detoch o ich zivote, o ich zdravy, o tom, ze ak by ludia vedeli citat , zistili by, ze deti do 10r treba nechat na pokoji, ako to je vsade v eu. Ale tu si robia celebrity v BA na truc. Som za triezve nariadenia, podane normalne zrozumitelne a uveritlne. Nie za chaos a vybavovanie si uctov cez media, ako male deti o lopatku v piesku.
Deti maju chodit do skolky, skoly. Ziadny test im nepomoze, lebo jeho vypovedna hodnota je kolko, par hodin po teste.

A nie, nechcem zabit ani svojich ani tvojich rodiciv a nikdy nepripustim, aby niekto dieta vinil z coho, z vrazdy, ste normalne

yoxinka
14. dec 2020

@danusiatko
Sama píšeš, vyberali, kto umrie a kto prežije. Toto je také, ako keď si povieme, zomrelo 6miliónov židov počas holokaustu. Je to veľké číslo, ale nemá to na teba ten efekt, keď si sadneš s nejakou židovskou rodinou a oni ti porozprávajú, čo počas holokaustu zažili oni osobne a toto už je iná káva. Keby sa na tú pľúcnu ventiláciu nedostane tvoja mama, nepíšeš o tom takto. Tiež si myslím, že deti majú chodiť do školy, to je absolútna priorita, ale mám kus paniku z toho, že si tu polovica národa myslí, že covid neexistuje, že je to len výmysel kvôli biznisu, že očkovanie proti covidu je čipovanie a že mení DNA ... A to, čo sa deje slovenským podnikateľom, to je otras! My máme tu blízko reštiku, celú koronu, keď sa len dalo, sme si objednávali jedlo a chodili si poň, aby sme im dali zarobiť a podporili ich a robilo tak veľa susedov. Toto je ale výsledok totálnej nemohúcnosti našej vlády zvládať túto situáciu. Poznám rodinu, kde obaja rodičia prišli o prácu ... neboj, ja vidím obe strany mince.

danusiatko
14. dec 2020

@yoxinka ja som rada, ze si este moze kazdy mysliet co chce, urcite by sme boli spokojnejsie, ak by si vacsina myslela to co my, ale je to nerealne a je to tak spravne, kazdy ma pravo starat sa o svoje zdravie, snazit sa neohrozovat zdravie inych, ale ani pod sankciami nikto nikoho nemoze nutit, aby bol zdravy, ci uz je to vakcina, drogova zavislist, obezita a ine... zatial si myslim, ze som svojpravna rozhodovat o sebe najlepsie ako viem, ak by sme zrazu chceli zachranovat cely svet, co zakazeme predavat parky, aby neboli obezni ludia a cokolady aby nebola cukrovka a cigarety aby neboli co plucne ochorenia, (ja by som snad nebola proti, 99% toho co sa v potravinach predava potraviny nie su), ale kto sme, aby sme o tom rozhodovali,
Ano vlada moze zlepsit zivotne podmienky, kriteria na jedlo, ale ak si ten clovek aj tak kupi iba klobadu a pivo, tak co.
Spominala si zidov, ak by vodca v ludoch nevyvolal strach, nikdy by sa to nestalo.
Strach je emocia, ktora brani zdravemu rozumu, ak chces sedliackemu. Ak vyvolas strach, mozes si s ludmi robit, co chces. A to mi vadi, ten strach, co sa tu rozosieva. Aj koronu treba brat s pokorou, ale nebrat ju ako mantru, je to ochorenie. Treba vela citat, starat sa o seba, o svoju imunitu, jedlo, pohyb. A o tom som v tv nepocula. Iba o nakazenych a mrtvych. A kde je osveta, zivotny styl, informacie...
A deti maju byt v skole, o tom som presvedcena, bez podmienok. Ak IM oznami v radiu a tv, ze deti pozabijaju svojich starych rodicov, je to hnus, zvratenost, je to rozosievanie strachu a to tu uz par krat bolo a nikdy to nedopadlo dobre
Ono aj opatrenia by sa prijali lepsie, ak by sa vysvetlili zmysluplne, uctivo, s prosbou k obcanom, s kompenzaciami, ako v zahranici, aby ak netecie nech aspon kvapka, ale tu sa likviduje stredna vrstva, uplne na kost a to je neudrzatelne. Ak ludia stratia pracu a nebudu mat na najom, stravu, urcite nebudu sediet v kute, ale budu sa burit, co je normalne, ak ti ide o prezitie.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
14. dec 2020

@danusiatko všetko je pravda, ale nikto sa neburil pandemickemu ocr ktoré sa zvesela zneužíval, najmä v lete, vieš koľko to bolo peňazí a aj pandemicka rodičak, ved mne vlasy dupkom vstávajú keď čítam ako je nárok na pandemicka, aj keď je dieťa v škôlke, to v zahraničí neexistuje. Takže ono celkom tečie na sk, ale nie tak akoby malo...mamka na pandemickom, ocko na materskej a zvesela dovolenka v Chorvátsku... To len ako príklad. V zahraničí nemožné.

gugugaga123
29. dec 2020

Nie

hanelka1
6. jan 2021

Tie čo tu najviac mudruju, tak toto je realita, akurát, že sa o tom nesmie písať, aby to ľudia nezvalovali na vládu ,,, moja teta, ktorá robí v pohrebnej službe v NR plače, mŕtvoly majú v čiernych vreciach na dvore! Pri nemocnici chladiace veľké auto, je už plné mŕtvych ľudí. Čakajú kým začne mrznut ich budú von dávať. Lekári hovoria, že chaos, hrôza, že ľudia zomierajú jeden za druhým.sanitky čakajú v rade pred nemocnicou 4 hodiny s dusiacimi sa ľuďmi. A teda môžte mi veriť, že toto nie sú žiadne klebety ani klamstvá. Osobne poznám 6 ľudí, ktorí už žiaľ nie sú medzi nami a nemali 90 rokov. , , 45 r. mamina dvoch detí, predtým zdravá, 45 ročný kňaz, predtým zdravý, 60 ročný pedagóg, predtým zdravý atď. 3 lekári z NR mŕtvi. Asi tak. Toto je teda tá ľahká choroba? A teraz si zoberte, že K týmto kovid pacientom na príjem dovezu úraz, havarku, infarkt, porážku, , ,Sa už zobudte, dámy a aspoň nezľahcujte takúto závažnú situáciu, keď nemáte ani šajnu čo sa deje. https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/nitre-to-tak...

danusiatko
6. jan 2021

@hanelka1 to co popisujes je velmi vazne, vsetkych tych ludi mi je luto. Ale neobracias sa na spravnu stranu. Vsetky, co tu mudrujeme, ako si napisala nepopierame kovid, on tu je a bude, ale mne sa prieci sposob, akym sa riesi. Vies, ty v BA maju krizovy stab, pandemicky a ani raz ich nepocuvali. Ked boli proti celoplosnemu testovaniu(dnes hovoria premoreniu) a navrhovali lockdown, nikto ich nepocuval, isli si svoje. Dva tyzdne po celoplosnom testovani im zacali enormne stupat cisla nakazenych (vid.statisticky ustav), znova vedci kricali po lockdowne, ale zase ti v BA si isli svoje, pred vianocami vedci kricali o lockdowne ( myslim naozajstnom, nie tom co tu je) a zase sli svoje. Lebo niekto sa rozhodol, ze bud celoplosne testovanie, alebo- alebo co - nechali to tak. Pre svoju jesitnost neurobili nic, ale predsa nieco,bubliny a lyzovacky.
Na fore si moze kazdy mudrovat ako chce, nemame moc, oni ano a co urobili.
Napr.pre seniorov - nic. Mohli im dodat ruska, zakupit vitamin D,C, zinok selen, mohli ho uzivat vsetci aspon od augusta, septembra, ale to by bolo drahe. Ale mozno by ludia mali miernejsi priebeh ochorenia. V lete mohli urobit preventivne prehliadky ludom na 65 rokov a zistit zdravotny stav dochodcov a zacat s tym pracovat.
V lete otvorili hranice a zapacili sa nevestam, preco, ked maju najlepsie informacie a vedeli, ako to dopadne.
Stavat na zodpovednosti ludi( to slovo uz nemam rada), kto je zodpovedny a kto nie, cely cas sa hlada vinnik, raz je to Fico, raz Sulik, potom nevesty, a samozrejme nezodpovedni ludia...
A kde su oni, nepodcenili nieco, ak maju najlepsi pristup k udajom.
A na konci pises, ci sme sa zobudili. Nosim rusko(na prazdnej ulici a v lese nie), umyvam si ruky... co ako clovek som mala urobit.
A urcite mam sajnu co sa deje, je pravda, ze tv spravy a tlavovky nepozeram, je to ubohe a nic okrem strachu neponukaju. Ziadna vizia, ziadne odporucania, ziadna prevencia, len dosledok.
Citam na nete, aspon je to trochu odosobnene od infalntilnych prejavov politikov.
Kazdy jeden ludsky zivot strateny s kovidom alebo bez je strasny, ale okrem ROR, ktore zjavne velmi nefunguje, nic ine nevymysleli.
Clovek nemusi mat vestecku gulu, aby vedel predpokladat, ze v zime to bude zle. Tak preco nedali ten lockdown cez november. Pytaj sa tych spravnych ludi, ja sa pytam, ale neodpovedaju, preco aj.
A velmi vela zla robi stres a strach, ludia trpia psychicky, boja sa, a to kovidu urcite prospieva.
Poznam dochodcov, ktori okrem nakupu nerobia uz nic, len pocuvaju spravy. Boja sa vyjst von na cerstvy vzduch, nehybu sa, chradnu, ked v takom stave dostanu kovid, ...
Treba prekonat strach, ten nelieci. Treba ludom vysvetlovat, ucit o prevencii, o potrebe vitaminov a kazdodennom pohybe, prechadzkach. Ano aj ROR ak chces, ale to je malo na to, aby sa nieco zlepsilo.

Drzme si palce, aby sme boli zdravi, ale pre zdravie treba aj nieco urobit, prestat sa bat, strach zabija, mysliet pozitivne, hybat sa, cvicit, zdravo jest, prestat fajcit a schudnut.

O tomto sa malo hovorit od marca 1000xdenne, ale hovorili sa len o pozitivnych pcr testoch a mrtvych ludoch.

ljzozv
6. jan 2021
hanelka1
6. jan 2021

@danusiatko Veď ja súhlasím s tým čo píšeš, vláda nerobi nič a tak to aj vyzerá, hrozne,,, môj príspevok to bolo skôr na tých, čo tu písali V zmysle, že to nič nie je a že aj ich 80 ročná babka to prekonala,,,, ale akože teda chripocka to nebude, ja som sa nevyjadrila vôbec k tomu, že vláda situáciu nezvláda, čo je pravda,,, nič nerobia lebo to nevedia robiť. Ale o tom som ja napísala. Ty si zase písala o tej ich neschopnosti. S tým súhlasím.

Strana
z9