icon

Info ohľadom písomky druháka

viecko09071
13. feb 2023

Dobre ráno. Prosim vas chcela by som sa spýtať. Moj syn je druhak a pisal pisomku zo slovenciny zo 40 bodov stratil 13 bodov takze nemal zlu ani polovicu mal 27 bodov a ucitelka mu dala trojku. Nemala by byt trojka az ked je zla polovica? Ďakujem

adkoalauri
13. feb 2023

Mám tabuľku na hodnotenie, 40-36, 35-28, 27-20, takže bol na hranici

viecko09071
autor
13. feb 2023

@maciatkolulu nahnevana???? Nesrandujte. Prepacte ale dieta treba podporovat a opraví si to. Nam ucitelka hovorila ze nikdy nemame dietatu nadavat ani za 4 ano za 5 ku lebo si to opravia. Snad sa z trojky neposerem. Nie každý sa učí dokonale. Vy ste jak matky mojich niektorych spoluziacok dostali trojku a mali tyzden zaracha a deti sa bali chodit aj domov. A toto nebolo z diktatu. Za mojich cias by bola za to dvojka.

viecko09071
autor
13. feb 2023

@jabadabadu sory ale trojka sa dava za polovicu zle nie za štvrtku. Za mojich cias vzdy byvala trojka az ked bola zla presna polovica

viecko09071
autor
13. feb 2023

@elisabethka u nas v prvom rocniku bolo na vysvedceni iba slovne hodnotenie zo vsetkych skol to mala iba nasa. 🙂 a jasne ze mu vysvetlujem. 3 ka nie je zla znamka ma tam same jednotky a on si to opravi. Dospelí nevedia pravopis hlavne väčšina chlapov a nie este aby ho vedel druhak ktorý sa pred rokom naucil estelen písať 🙂

viecko09071
autor
13. feb 2023

@mirkava jasne opakujeme ale on ma poruchu pozornosti takze tazsie to do neho ide si zapamatat. 🙂 ucitelka o tom vie ale berie ho ako bez poruchy pozornosti neberie na to ohlad ale nevadi my to dame. 🙂

viecko09071
autor
13. feb 2023

@veronikaszabova podla ostatných škôl u nas idu rychlo. Lebo ked som ukazala ludom nase učebnice a co sa ucia nechapali tomu lebo oni sa ucia úplne nieco iné. A diktaty začali písať estelen v druhom ročníku kym u nas sa píšu uz od prvého ročníka. 🙂 a ucitelka povie ze sa nema dieta ucit viac ako pol hodinu denne a domov im da 5 úloh.

veronikaszabova
13. feb 2023

@viecko09071 moj syn tiez pisal diktaty uz od prveho rocnika.

viecko09071
autor
13. feb 2023

@maciatkolulu
@maciatkolulu ak by mu niekde chybali bodky alebo zle rozdelil slovo ale toto???? Ako chcete mi povedat ze by ste akceptovali ak by dieťaťu chybali bodky??? Ved to dieta musi uz vediet kde maju byt bodky ale i y ma problem 60% dospelých a nie to este druhák. To uz je moc ked akceptujete chybajuce bodky ale neakceptujete ze nevedel i y. . A ked dieta nevie ze na ä i j sa dava bodka a rodič to akceptuje a aj ucitel tak duplom by mal akceptovat zle y i. U nas to funguje tak ze sa niečo učia a za týždeň ma z toho pisomku. A do toho ma tyzden na to aby sa naucil poeziu na stranu a pol plus este 3-4 domace úlohy.

viecko09071
autor
13. feb 2023

@veronikaszabova u nas sa nieco ucia a za týždeň majú pisomku. Do toho sa maju na stranu a pol naucit poeziu aj na to maju tyzden plus robit kazdy den 3-4 ulohy denne. Plus citat a diktat a nema sa ucit viac ako 30 minut denne. Je to nezmysel. Myslim si ze ako druhak ma toho strašne veľa. A za 30 minut sa to stihnúť nedá

avanka
13. feb 2023

@zuzubb007 počkaj v 7, 8 triede.
Syn je v 9 triede..áno, všetci povedia, že oni len opakujú, ale čo opakujú? To čo brali, mali brať cez kovid. A keďže úroveň vyučovania bola aká bola, chudáci deviataci a rodičia

viecko09071
autor
13. feb 2023

@avanka my sme sa min rok ako prvaci ucievali tiez online. Mame dva notebooky jeden seka na druhom nejde kamera kupila som kameru sekala aj ta kupil sa tablet tam to duplom sekalo. Konecne sme sa pripojili musel sa ucit cez moj mobil nikto mi naklady nepreplatil a este ucitelka nadavala co s tym stále robime.

daja07
13. feb 2023

@viecko09071 asi mas slaby internet alebo zariadenia, ktore neutiahnu to co program cez ktory sa online ucili pozaduje.
Ja mam dieta v prvom rocniku. Pisu diktaty uz teraz, a zacali uz aj z anglictiny. Z anglictiny diktat vyzera ze napisu par slov, ktore uz citali a vedia ako vyzeraju. Pytala som sa znamej ktorej dieta je tiez v prvom rocniku na inej skole, tiez pisu diktaty. Podla mna je to ok, ved toe diktaty su primerane veku.
Ja mam v hlave fixnute ze pod 50% je nedostatocny. 13/40 je vela chyb, na dvojku urcite nie.
preco by v nizsich rocnikoch malo byt miernejsie hodnotenie. Ved ked nevie polku uciva co ma vediet tak je to rovnake ako vo vyssich rocnikoch. Hovoris ze pisomku si videla, ak bola primerane tomu ci sa ucili, tak bud rada za tu trojku, pochval ho, a asi sa mu viac venuj pri uceni, skus ine metody. Alebo mu vysvetli ze ak bude mat trojky je to ok, moze mat zaluby niekde inde a vynikat v inom, ale nech stale aj na tu trojku da do toho vsetko co vie. Aj ked to lepsie ako na trojku neda, neznamena to ze sa ma flakat

stvura
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
13. feb 2023

@viecko09071 áno som nahnevaná, či mám dieťa pochváliť za 15,ci koľko chýb???? Snáď nie? Nahnevaná, neznamená, trest, vresk, znamená to nahnevaná.... U nás to za fungovalo, odvtedy nosí diktát a testy skoro bez chyby. Takže zabralo, ale nemôžeš chcieť od dieťaťa, ktoré nemá na to, aby malo a rovnako, aby bolo hodnotené dvojkou, keď si ju nezaslúži. . Proste ma trojku. Akoby k tomu prišlo dieťa s 6 chybami a dvojkou? Ktoré to vedelo reálne lepšie. 13chýb je proste veľa. Ak má poruchu, treba riešiť. U odborníkov. Ale doponovacky na sk majú poväčšine deti s problémami a to by uu druhák mal vedieť. Ak nevie, tak je tak ohodnotený. U nás mali druhá i teraz na pol roka aj trojky. Opakujem už sa učia aj nasobilku a natvrdo, to co píšes mi nepríde veľa. Proste bud pridáte, alebo zmeníte školu, alebo sa zmierite s horším známkami. Ja nie som zástanca toho, aby dieťa dostávalo lepšie známky, lebo co??? Jenorvak, potom druhák, potom tretiak, potom hento, potom tamto. Samozrejme prvákov nedemotivovat, ale druhák už je dostatočne zrelý na to, aby chápal, že keď sa riadne nenaučí, tak je tak aj ohodnotený. Jedine, keď ma problém a ten riesit, inak žiaľ, nie všetci majú jednotky.

maciatkolulu
13. feb 2023

@viecko09071 si robíš srandu 🤣🤣🤣🤣, porovnávať bodku s y/i a dávať za príklad dospelých, ktorí to nevedia... Hmm, možno mali takých rodičov, ktorí vyžadovali od učiteľov, aby si to veľmi nevšímal a za pár riadnych hrubiek dal decku dvojku👋👋👍

stvura
Odpoveď bola odstránená
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
slavomira236
13. feb 2023

@viecko09071 u nas by mal tiez 3ku za tolko chyb...druhy rocnik je malina ved okrem ypsilonu po L a vynimiek pri tvrdych spoluhlaskach tam nic zlozite nieje, pockaj na 3 ti rocnik

maciatkolulu
13. feb 2023

@stvura ja tiež čumím, ale hlavne, že mamičky spolužiaci riešia neviem co.... No nič.

anesim
13. feb 2023

@viecko09071 aj ta 3 ma rozsah, ak je polovica dobre, tak je to bodovo posledna 3, je to od 75-50%, u nas na anj, sice az na 2.st mame do 55% trojku, cize ak ma pod 55 % ma 4

dzina007
13. feb 2023

@mirkava za dve chyby, rata sa aj dlzcen ci bodka na i alebo konci vety, cize fasnut 2ku nieje take tazke, staci mala nepozornost,

ivka225
13. feb 2023

Uvedomme si ale, ze trojka nie je nijaka katastrofa. Dokonca ani patka (raz za cas) nou nie je. Je to iba signal, ze este je na com pracovat.

simca06022011
13. feb 2023

@anesim tak u nas jazyky este prisnejsie teraz dcere ked vypisem FJ z edupage 89% 2ka, 59% 4ka, 75% 3ka
@viecko09071 co je na tom divne, v 2triede sa ucia tie y i, bodky ciarky interpunkcne a kadeco az tak nie... cize ty v nom nezasej to "ze y i nemusi vediet", ale to ze to proste nacvicite. A robit takuto dramu ak ma jednu trojku.. no pockaj si na druhy stupen :DD ak sa naozaj tak vela ucite, treba nabehnut za triednou ze je to vela... na rodicku to u nas riesili niektori rodicia hned.

maryetta
13. feb 2023

Tiez mam druhaka. Z 15deti bola len jedna 1. Potom znamky všetky. Aj 5.
Takže ono keď raz je to chyba tak…

dzina007
13. feb 2023

odporucam kupte si pracak:

https://www.taktik.sk/tvrde-a-makke-spoluhlasky...

sa s tym viac stotozni... tam je zbytocne sa jedovat,,, u nas za 14 chyb takych pravopisnych by mal 5ku.

Cely druhy a treti rocnik je len o y i a o hlaskach. Mam doma aj tretiaka a fakt diktaty davaju zabrat. Ale ked 5 krat mu doma v diktate opravim ze archiv je s makkym i tak na siesty si to uz zapamata...
proste len trenovat trenovat trenovat.

a zmierit sa mozno s tym ze ked ma poruchu pozornosti nebude vzdy nosit same jednotky, dvojky. ale motivacne davat 2ku za 14 chyb tiez nepomoze. lebo si bude myslite ze je 14 chyb v poriadku a nieje.

simca06022011
13. feb 2023

inak nam ucitelka na zs davala chybne slova prepisova, a cim viac chyb tak tym viac krat :D cize ten co mal 14chyb mal 5ku a kazde slovo prepisal 20x ....naucil sa. len teda ona nam davala diktaty denne, a vobec tieto cvicaky nesli do vysvedceni :D

katulienkax
13. feb 2023

@maciatkolulu to nebol diktat ale pisomka, treba rozlisovat

markaterka
13. feb 2023

@viecko09071 to nie je len na vašej škole také hodnotenie. Aj u nás idú rýchlym tempom, teraz sa akurát učia mäkké spoluhlásky d,t,n,l. A veru aj u nás píšu päťminútovky každý týždeň aj diktát.
Nemôžeš porovnávať to, čo je dnes a to čo bolo pred 20timi rokmi.

maciatkolulu
13. feb 2023

@katulienkax písala som diktát, test. Každopádne i/y a diktát je fakt rozdiel, diktát je ťažší, takže by som pri tomto rozlišovani bola extra spokojná s trojkou pri 15 chybách....

viecko09071
autor
13. feb 2023

@maciatkolulu on mal 13 a to 10 mal z i a y a tri mal pri urcovani pismen ktore se makka spoluhlaska ktore je krátka samohlaska a také
. A presne je to rozdiel než písať diktát