Je dar pre triednu učiteľku príliš drahý?
Ahojte. Aký máte názor pre kupovanie darov pre triednu učiteľku. Syn je deviatak , je ich v triede 25 a skladajú sa po 15€ na dar pre učiteľku. Príde mi to strašne veľa veď je to spolu skoro 400€. Vymyslela to jej kolegyňa, že kúpi kyticu, nejaký obraz a za zbytok poukážku do kníhkupectva. Takže sa poskladáme na vianočný darček pre celú učitelkynu rodinu 🙂. Podľa mňa by stačilo 5€. No ale samozrejme že som poslala tých 15€. Zaujíma ma či ste sa aj vy skladali v podobnej sume deviatakom z podobným počtom detí v triede. Ďakujem.
@nikaeli mám tr. fond, ktorý používam, dokladujem rodičom pre deti. Pandoru nosia upratovačky. “Finančne drahšie” dary neočakávam. Neporovnávam sa s “kolegyňami”, dávam toľko, koľko z vlastnèho chcem.
@monsterablue u nás nosia Pandoru upratovačky. Vážne. Mám zajtra odfotiť?!
@monsterablue preboha len to nie. Pandoru by som určite nikomu nedarovala a tobôž nenosila.
@nikaeli Vystihli ste vsetko, niet co dodat. Vnimame to tak, ze niektori ludia to maju ako sportovu disciplinu, cela vec je absurdna a z dobre mieneneho zameru je napokon sutaz, dat co najviac... Neviem ako to padne pani ucitelke, lebo jednkznacne ju to bude voci nam zväzovat v dalsich rokoch, je to totiz obycajny zaver jedneho skolskehl roka, nikto nikam neodchadza. Ale ako pisete, vzdy sme ti, ktori ked sa ozvu, tak sa na nas krivo pozera a nam nejde o tych 10 eur, ale ze nam sa to jednoducho zda nevhodne. Kto chape, ten chape, kto nie, tomu sa neda vysvetlit.
@monsterablue nosím😂, ale nie od žiakov/rodičov. Mám svoje príjmy.
@monsterablue u nás sa pandora upratovačka ráno oprie o metlu… potom ju do 15:00 neviete zohnať. Učiteľky bežne riešia grcky…Upratovačka nie je k dispozícii
Ja som zbierala po 20€ bolo ich 27 žiakov a kúpili z toho darček hodinky plus darčekový kôš, kvety pre všetkých učiteľov a magnetku s ich fotkou pre učiteľov ktorí ich učili plus zvýšilo na občerstvenie a pizzu pre deti.
@monsterablue poriešené😇
@luciade vieš čo, jedna mamička sa poznala s ich známou a zisťovala čo by chcel, túžil po hodinkách čo si spojí s mobilom, lebo on je tréner a aj cvičí, ale narodil sa im druhý syn a stale bolo nieco prednejsie, tak sme zistili od ďalšieho učiteľa aký má mobil a kúpili sme mu za 200€ necelých. Bol úplne hotový z toho, veľmi sa tešil. Nečakal to.
@luciade všetko som riešila ja a ja som taká, že ja riešim dary do detailov, mám rada darčeky, ktoré nebudú stáť na poličke. Radšej aj dva mesiace dopredu hľadám, ňúram, zisťujem..aj teraz mladší syn dáva dvom učiteľkam personalizovany zapisnik s venovaním..každý z učiteľov dostane malý medík s venovaním namiesto čokolády, učitelia z umeleckej školy dostali drevené motýliky s vyrezaným hudobným nástrojom, na ktorom hrajú. 😊

@sulavikova áno, aj ja kupujem roky (aby som bola presná - 20 rokov) do triedy papiere, výkresy, lepidlá, farbičky, znášam hračky mojich detí, tlačím a laminujem doma obrázky, kartičky - učím deti s PAS. To ale neznamená, že mi majú rodičia kúpiť Pandoru, či obraz za 400€.. torta a cukríky pre deti sú tvoja voľba, nik to od teba neočakáva.. aj keď sme 'kolegyne', prepáč. Ale naozaj nemusíš kupovať rodičom občerstvenie na rodičko za vlastné. Máš triedny fond? použi ho.. ak nie, tak to nerob..