Je tento test pre druháka príliš náročný?

Veľmi fajn, sú tam ulohy kde majú šancu zbierat body aj menej šikovne deti
Podľa mňa úplne v pohode
Test je primeraný pre 2. ročník - podľa mňa zostavený tak, aby ho zvládli aj slabší žiaci
Zalezi, kolko casu bolo na vypracovanie, ale nepride mi, zeby ho to malo unavit.
Je tam aj par uloh na pracu s kreslením, takze to poskytne aj trochu rozptylenia.
A urcite by ste mali popracovat na pozornosti.
Lebo aj ked ma predpisane, co ma iba presne opisat, aj tak sa pomyli.
A zvykne zabudat na diakritiku. Takze mozno je problem, ze napise slovo (jednym tahom) a az nasledne spatne doplna do neho znamienka. Asi by bolo lepsie si zvyknut prerusit pisanie, doplnit hned znamienko nad pismeno a pokracovat v pisani.
Riesili sme to iste kedysi. V diktatoch zbytocne chyby, lebo sa dieta zabudlo niekedy v napisanom slove vratit k doplneniu diakritiky a pokracovalo hned na dalsie slovo.
Mne pride v pohode aj ked teda zalezi od casu ktory nan mali
Praveze tu nie je 3/4 uciva druheho rocnika.
Ucili sa usporiadat slova podla abecedy, tvrde- mäkke spoluhlasky, druhy viet, adresu.....
Nic z toho tu nevidim. Cv.č.4 uplne od veci, kedze je to napisane vsetko spolu, a taketo cvicenie na porozimenie skor pre prvala ak by joli vety naisane normalne, kazde slovo zvlast. Cv.č. 3,7,8,9,10, 14 je skor pre prvaka.
Náročný nie skôr zvláštne zostavený.
Tebe sa zdá ťažký? Ak to má byť výstupný test druhého ročníka, tak mi naopak príde príliš ľahký, skôr by som ho hádala na záverečný test prvého ročníka.
Praveze tu nie je 3/4 uciva druheho rocnika.
Ucili sa usporiadat slova podla abecedy, tvrde- mäkke spoluhlasky, druhy viet, adresu.....
Nic z toho tu nevidim. Cv.č.4 uplne od veci, kedze je to napisane vsetko spolu, a taketo cvicenie na porozimenie skor pre prvala ak by joli vety naisane normalne, kazde slovo zvlast. Cv.č. 3,7,8,9,10, 14 je skor pre prvaka.
@benit presne to mi napadlo. Mám druhacku a test mali ťažší
Určite nie. Moja také mala v prvom ročníku. Teraz majú podstatne ťažšie.
Mne to pripadá ako pre prváka.
Tebe sa zdá ťažký? Ak to má byť výstupný test druhého ročníka, tak mi naopak príde príliš ľahký, skôr by som ho hádala na záverečný test prvého ročníka.
@annm81 kde som. Napisala ze je tazky prosim ta?
Zalezi, kolko casu bolo na vypracovanie, ale nepride mi, zeby ho to malo unavit.
Je tam aj par uloh na pracu s kreslením, takze to poskytne aj trochu rozptylenia.
A urcite by ste mali popracovat na pozornosti.
Lebo aj ked ma predpisane, co ma iba presne opisat, aj tak sa pomyli.
A zvykne zabudat na diakritiku. Takze mozno je problem, ze napise slovo (jednym tahom) a az nasledne spatne doplna do neho znamienka. Asi by bolo lepsie si zvyknut prerusit pisanie, doplnit hned znamienko nad pismeno a pokracovat v pisani.
Riesili sme to iste kedysi. V diktatoch zbytocne chyby, lebo sa dieta zabudlo niekedy v napisanom slove vratit k doplneniu diakritiky a pokracovalo hned na dalsie slovo.
@moonlight1210 25minut maju na test
1. Spôsob, akým si formulovala otázku v nadpise, to napovedá.
2. Napisala som to ako otázku na teba, nie ako konštatovanie.
Tak to by mohol stihat.
Uplne v pohode, je to taky prierez ucivom.
Uplne v pohode, je to taky prierez ucivom.
@senta_sofia ani nahodou ucivom 2.rocnika. toto by dal na 2x aj prvak
Jeej mne sa paci ako rodičia vyhodnocujú testy žiakov, aj vo vyšších ročníkoch! Podľa mňa by mali robiť rodičia komisiu na posudzovanie náročnosti testov! A prijímačky na strednú by mali byť take, že vieš sa podpísať, si prijatý. Už to vidím, ako každý rok v 5 ročníku valcuju matky ucky piatacke, že chudence deti. Odporúčam teda učiteľkam, ucte tak, že budú mať piataci a celý druhy stupeň všetci jednotky, ktorej ucke sa chce sedieť na rodičovskom do večera a počúvať akékoľvek útoky a obhajovať sa pred matkami? Nacapte im jednotky a bude pokoj od matiek😂😂 a keď prídu na strednú, tak tam si už matky ani neskrtnu, lebo tam to funguje tak niekedy aj často, že pride ráno učiteľ a povie, dnes píšete písomku, tuto hodinu sa ucte a o hodinu píšete. A matky si ani neskrtnu. Bežne na strednej škole, že žiaci ani testy nevidia, iba ak sa doprosuju. 😂😂😂😂😂
Jeej mne sa paci ako rodičia vyhodnocujú testy žiakov, aj vo vyšších ročníkoch! Podľa mňa by mali robiť rodičia komisiu na posudzovanie náročnosti testov! A prijímačky na strednú by mali byť take, že vieš sa podpísať, si prijatý. Už to vidím, ako každý rok v 5 ročníku valcuju matky ucky piatacke, že chudence deti. Odporúčam teda učiteľkam, ucte tak, že budú mať piataci a celý druhy stupeň všetci jednotky, ktorej ucke sa chce sedieť na rodičovskom do večera a počúvať akékoľvek útoky a obhajovať sa pred matkami? Nacapte im jednotky a bude pokoj od matiek😂😂 a keď prídu na strednú, tak tam si už matky ani neskrtnu, lebo tam to funguje tak niekedy aj často, že pride ráno učiteľ a povie, dnes píšete písomku, tuto hodinu sa ucte a o hodinu píšete. A matky si ani neskrtnu. Bežne na strednej škole, že žiaci ani testy nevidia, iba ak sa doprosuju. 😂😂😂😂😂
@okseen akoze tvoj koment je mimo. Mimochodm ja ako druhacik som take veci isto iste nepreberala
Ja ešte ťažšie som preberala..ale ty budeš asi mladší ročník, teraz už sa od žiakov skoro nič nechce, takže okej.
Nie je. Som ucitel 1.st. , je normalny .
Ale ja by som si ho nevybrala. Chybaju tam tvrde a makke spoluhlasky, radenie podla abecedy.
Tento test je praveze moooc lahky, obsahovo sikovny prvak ho hravo zvladne
V testoch byvaju aj ulohy na specificke schopnosti deti,ako je vyvodenie si vyznamu, triedenie, logicke veci a pod. Vsetko to ma ziak ovladat , nie len ucivo i/ y. Ale to mi tam aj tak chyba. Je moooc lahka ta pisomka
Nas ma ako druhak tiez taketo testy. Zvlada ich v pohode.Ziadny rodic sa zatial nestazoval. Dokonca by som povedala, ze mavaju aj tazsie.
Toto je skôr test viacmenej pre prváka a možno prvý polrok druhého ročníka. Je úplne mimo učebných osnov v 2/2 druhého ročníka. Teda ak porovnáme to čo berú naši druháci s týmto testom
@senta_sofia ani nahodou ucivom 2.rocnika. toto by dal na 2x aj prvak
@benit ved to bola reakcia na otazku, ci je tazky
Chybaju tam tvrde makke.spoluhlasky aj znamienka na konci vety aj rozdelenie slov na slabiky..
Za mňa - zvládol by ho aj môj prvák.
Vyzerá to skôr ako vstupný test, nie výstupný.
1. Spôsob, akým si formulovala otázku v nadpise, to napovedá.
2. Napisala som to ako otázku na teba, nie ako konštatovanie.
@annm81 otazky menia admini , je to tu bežne že úplne ináč ako to myslel zadávateľ otazky
@benit ved to bola reakcia na otazku, ci je tazky
@senta_sofia ja reagujem na teba, ze to nie je prierez ucivom. Druhacke ucivo tam vobec nie je

Obsahovo nie (aj keď niektoré úlohy nemajú správne zadanie), ale rozsahovo áno.