icon

Kde môžem stiahnuť takéto lastovičky horné čiary pre prvákov?

denkatn
27. sep 2021

potrebujem este raz prepisat tuto ulohu, neviete odkial to je?

Kde môžem stiahnuť takéto lastovičky horné čiary pre prvákov?
carmenuska
27. sep 2021

@denkatn skúste aitec , ale neviem či vás to pusto a zborovna.sk (to tiež neviem,či vás pusti ale)

anesim
27. sep 2021

@denkatn pozri Moje prve ciary , mavaju v sevte, pantharei

danielahamar
27. sep 2021

a nie je to jedno, aké budú? Na precvičovanie by to malo byť jedno a na uložto to sa dajú stiahnuť moje prvé čiary

denkatn
autor
27. sep 2021

je to domaca uloha a chcela som aby to spravila este raz... videla som to v "zborovni" ale neviem sa tam prihlasit...tak ci to niekto nema doma.

danielahamar
27. sep 2021

@denkatn máš presný názov a vydavateľa? Skúsim ešte tak pohladať

denkatn
autor
27. sep 2021

zda sa mi, ze to moze byt z tej istej edicie ako tento obrazok. lebo vlavo je obrazok a vpravo ciary na pisanie, ale mna to dalej nepusti: https://www.google.com/search?q=prípravných+cvi...

denkatn
autor
27. sep 2021

@danielahamar nemam ani vydavatela ani nazov, mam len jednu stranu co jej dala ucitelka a tu strasne skaredo spravila...

3009
27. sep 2021

@denkatn Však jej to predpíš podľa predlohy ako na obrázku a nech to robí na papier.

saxana000
27. sep 2021

A preco chces aby to urobila este raz?urobit si ju urobila.odflakla alebo sa jej nepodarilo to je vedlajsie.na hodine ked ju vyvola tiez ma len jeden pokus aj pisomku musi dat na prvy krat.. Ked jej bude kontrolovat ucitelka zosit sama si je za neho zodpovedna. Podla.mna sa snazila kde sa jej aj nepodarilo skusila si to opravit..spodny riadok ma velmi pekny.Nemusi byt vsetko dokonale na prvykrat..preto sa to ucia a trenuju.

denkatn
autor
27. sep 2021

ano, uz si to nacvicila do zosita krajsie, chcela som aby ucitelke odovzdala este raz pekne..lebo to urobila bezo mna rychlo a skaredo

andrejocka36
27. sep 2021

@denkatn ahoj, poslala som ti IP. Máš v nej tie prípravné cviky z písania.

maris5
27. sep 2021

Zober kancelarsky papier, priloz na tuto ulohu a z perom obtiahni riadky a lastovicky.

denkatn
autor
27. sep 2021

@saxana000 vies co, je to tazke, ked ine deti maju jednotky, samej jej to je luto, chcem ju to ucit podla seba, aj ja v praci robim, kym nie som spokojna...uvidim ci to robim dobre alebo nie, ale cim viac cvici, tym jej to ide lepsie

hipuska
27. sep 2021

@denkatn problém týchto lastovičiek je, že sú príliš malé. Nauč ju tak, že jej nakreslis jednu veľkú lastovičku (na A4, alebo polovičku A4) a ona nech ju obtahuje niekoľko krát po Tom istom. Aby sa ručička naučila na ten pohyb. Potom jej to pôjde ľahšie aj v malom.

carmenuska
27. sep 2021

Vysvetli jej, že "lastovička" je zložená z tých tvarov, ktoré už písala (oblúková čiara, aj tá šikmá) a že len tie dve čiary hore spojí. Potom pochopí. Lebo keď sa pozrie na to prvák na prvýkrát, bojí sa toho. Keď jej ukážeš, že tieto tvary už vie, hneď bude písať. Ten tvar je ozaj nesprávny. Kľudne jej dávaj doma cvičiť, max 3 riadky. A este skús pozitívnu motiváciu: napr. jej k jednému, dvom nakresli srdiečko, keď sa jej podarí a povedz, že také nech píše aj ostatné. Lepšie to vezme, ako kritiku. a cvičte aj lliniatúru, je to dôležité, lebo vidím, že ani to nezvláda. Držím prsty.
@denkatn

mtlc
Autor odpoveď zmazal
hipuska
28. sep 2021

@carmenuska presne. Ja mám chlapcov a im som to musela vysvetlit technicky....že do oblucika musíš točiť tesne pod linkou, nie na linke...horná čiara je šikmá rovná...dolná mierny oblúk... atď. No keď už písal , tak som len kričala: ešte ešte ťahaj, stoj! Oblúk! Ideš dole, ťahaj, ťahaj stop! Môj muž sa len smial. Ale stačilo pár krát aby pochopil a bolo.

denkatn
autor
28. sep 2021

dakujem vam vsetkym, este cvicime, moja asi nebude nikdy mat krasopis, ale uz aspon nezaboci pri lastovicke na opacnu stranu..