Koľko hodín denne dovolíte 11 ročnému dieťaťu hrať sa s mobilom?
Mam 11 rocneho syna, ktory podlahol mobilnej hre a cim dalej tym viac casu by chcel hrat, co je asi celkom prirodzene. Obmedzujeme mu hranie na hodinu denne, no vyzera to tak, ze je to malo a dieta si mobil zoberie aj pocas online vyucovania bez mojho vedomia a povolenia. Ked ho skontrolujem v izbe, skryje ho do vrecka. viem, ze je v obdobi, kedy dospieva a hormony s nim hadzu, avsak klame mi do oci a to uz nie je ok. ako to riesite vy? mate podobne skusenosti?
dakujem vopred za rady a cenne skusenosti rodicov, ktori si tymto uz presli.
@zuzkaadusko toľko koľko vy dospelí trávite na telefóne.
Mam 10rocneho a sice nehra na mobile ale na ps.doobeda ma online hodiny, poobede sa uci ,tak zvykne hrat od 17h do 20h...ale neklame, uci sa dobre, vsetky ulohy spravi a poslucha...
Keby mi klamal a ucil sa zle, nedovolim mu byt ani hodinu.
Dve hodiny denne, ked nerobi nervy 😄
@zuzkaadusko náš má 9,5 nehrá sa každý deň cca 3-4x do týždňa a má povolené 2hodiny a keď zrobi niečo navyše zo svojich povinností tak si zbiera body na tabuľke a za dva týždne si tak môže získať ďalšie 3h hrania ktoré mu rozdelíme ......mne manžel vysvetlil že hodinka je málo že to sa stihne akurát dobre rozohrať niečo nazbierať ale hru si nevie za hodinu plne vychutnať muž hraje na PS a keď som sa radila s psychologickou tak tiež mi povedala že 2 hod. mu určite neuškodia ale musí dodržiavať na čom sa dohodneme.....ak by syn klamal a tajil hranie má z toho riadne následky raz to zrobila a dostal na mesiac zákaz hrania tak tiež raz stropil riadnu scénu že sa ešte chce hrať tiež dostal na mesiac zákaz a od vtedy sa to neopakuje dáva si veľmi veľký pozor aby neboli žiadne nasledky
U nas to je take trhane. Nikdy sa nejakosit nehra dlho v kuse, ked tak viac krat cez den, ak sa proste nikam von nejde. No su dni, ked sa nehra ani 5 min
@zuzkaadusko u nás je to 1,5 hod, ale máme nastavenú rodičovskú kontrolu na mobil, čiže nemôže viac len toľko kolko ma nastavene
s kamoskami si zavola, s kamoskami si pise cez viber/whatsupp, to jej velmi neobmedzujem... na hry jej davam mobil max na hodinu a niekedy aj vobec. V PC sme jej na jar predplatili hru PRODIGY (to je na matematiku hra), to si zahra.. stianuteho ma pacmana v PC :D proste stazim sa hlavne nech nie je poskladana pokrcena pred mobilom, ked sa chce zahrat, nieco pozriet mame telku, mame pocitac...a to uz odkontrolujeme, aby to nebolo "cez". Viac ako tu hodinu dve za pc/mobilom dokopy urcite nie je... mozno vo vynimocnom stave teda :D
@zuzkaadusko dovolim viac, lebo si uvedomujem, ze von nemohla chodit boli sme v karantene a naozaj neviem spravit program ns cely den
Piekli sme, cita knihu, hrame hry po veceroch, uci sa bez problemov tak preco nie?
Dajte si dohodu nebude klamat a ukryvat ho
Aj tym detom uz z tej nesocializacie prepina
Ja s nou casto hram kviz na mobile vlajky, staty jasne, ak by som neregulovala bola by cely den
@luccija praveze sme na dedine, kde sa hlavne manzel snazi s nimi chodit do prirody, na tury....najprv nechce samozrejme, ale potom je uplne nadseny ked sa vrati domov. mame aj 8 rocnu dceru a ta to berie uplne inak. staci jej malo, zahra sa a mobil odlozi. syn vsak dokaze o hre rozpravat cely den, uz som mu vytlacila obrazky z hry, nech si ich vymalovava...zabavilo ho to, ale opat sme spat....maju vytvorene podmienky na kolobezkovanie vonku, basketbal, futbal...zahradny dom.....hram s nimi karty, spolocenske hry, ideme von zahrat basket ci futbal....kedy si chcel volat s kamaratmi, to moze kedykolvek, tu ide predovsetkym o hranie
@zuzkaadusko chapem je fajn, ze sa mu snazis spestrit den.Nechcem Ti brat iluzie, ale pre chlapcov to je alfa omega chlapcenskeho sveta a vekom sa bude chciet hrat viac a viac.Dievcatka su ine.
@zuzkaadusko dolezite je, ze robi aj ine veci ide von..frflat bude coraz viac a viac ste na prahu puberty🙂
@luccija asi to tak aj je, len nechcem aby sa z neho stal závislák, ktorý bude klamať a vytvorí si bublinu namiesto toho aby mal kamarátov, vážil si rodinu a pod. Ma take stavy kedy je úplne ako med, inokedy trieska všetkým, nahnevaný na seba aj cely svet. Vraj sme staromódni, nedovolím mu byt dlho hore ani jest každý deň chipsy.... no pohroma
@zuzkaadusko To že ste staromódny atď nato si zvykni ,budeš to počuť často.Môj bude mať 12 v Marci,mobil dostáva len na online vyučovanie.Pretože vždy s ním bol problém čo sa týka internetu..takže fungujeme tak že mobil dostane len na vyučovanie,D.Ú a to je všetko keď ma všetko hotové v tom momente vypínam jemu pripojenie na Wiffi.Má povolenú pc hru fortnite cca 2hodiny.Ale je to ako kedy niekedy sa zahrá 2-3 x za týždeň po tie 2hodiny a niekedy vôbec.
@zuzkaadusko 9ročný 2x do týždňa cca 1a 1/2 hodiny - čisto hra
@lenka6309 keď ma syn cez online vyučovanie mobil pri sebe tak sa hra namiesto toho aby dával pozor. A zrazu prišla trojka, inak jednotkárovi. Nebazirujem na známkach, učí sa pre seba a to mu zdôrazňujem ale aby sa hral pod stolom a nedával pozor, tak to u mna neprejde. Momentálne ma za dnešok zaracha na týždeň ( bez mobilu). Vraj si poplakal a ľutuje. Ale odovzdal úlohy, pomáhal, dokonca sám šiel von so psami...
@zuzkaadusko ja mám ešte deti malé, ale asi by som sa riadila podľa toho, či to u neho časom spôsobí závislosť, čo podľa popisu asi bude ten prípad. Tak v ton prípade určite menej ako hodiny... možno maximálne jednu, alebo nie na mobile, ale po vyučovaní napríklad na tablete či internete. Aby to nemal stále v dosahu. Z mobilu by som mu hry odinštalovala..
@mata1001 https://www.kvizy.eu/vedomostne-kvizy
Alebo rozne na webe aj podla veku dietata aj aplikacie su take naucne
Ja mam rada tu stranku je tam aj biologia geografia ceske slovicka z kazdeho rozka troska...alebo obesenca radi hrame, piskvorky nepozerala som kolko ma tvoj rokov
@zuzkaadusko tak to potom uz mate pubertu🙂)tak to pevne nervy takto to zacina vsetci vsetko mozu iba ja nie, oni piju aj energetaky, oni mozu ist spat aj o polnoci, hrat sa cele dni....mam synovca v tom veku a dcera mi ide do puberty a uz podobne slova.
Za to, ze sa pocas hodiny hral to by som bola nekompromisna, ale zas po skole nech sa pohra, ale s mierou...no je to tazke uz to nie su deti, ktore si budu omalovat omalovanky, a stavat kocky mne tento vek pride neustaly boj a davanie si hranic a stale sa snazi ich posuvat
@luccija presne tak, mne príde trávenie na mobile pri jeho hre bez zmyslu. Ale aj my sme s hrali, ale vedeli kedy dosť. On by hral snad aj cely deň. A manžel je ešte striktnejši ako ja a pre neho je aj hodina príliš veľa 🙁
@zuzkaadusko nainštalujte Family link a tam mu viete presne nastaviť koľko času a kedy sa môže hrať 😉
@martina_197 dakujem, idem citat

Mam 10 ročného, keďže má teraz malo sociálnych kontaktov, chýbajú mu kamosi, tak má mobil denne 2-2,5 hod denne
Veľa vola a hra s kamošmi on line hru.
Je s tým spokojný, neschováva mobil, neklamem má, lebo vie, že sa dokážeme normálne dohodnúť. Veľa sme debatovali spolu kým sme dospeli k tomuto času, nechcela som len striktne rozhodnúť a bodka