icon

Koľko mesačne budem platiť za obedy v základnej škole?

mariaola
8. aug 2025

Koľko budem platiť mesačne za Príspevok na stravovanie na 1.stupni ZŠ ?

Prosím, neviem teraz na isto koľko budem mesačne platiť za obedy na 1.stupni ZŠ ?

1,90 x počet dní v mesiaci + 16 som pochopila.

Čo ale znamená tých 2,10€ ? To k tým 1,90 na deň ešte 2,10€ na deň ? Či ako je to myslené ?

Ďakujem Vám krásne 🙂.

Koľko mesačne budem platiť za obedy v základnej škole?
Strana
z2
doriiis
8. aug 2025

Veď obedy sú ,,zadarmo"

mariaola
autor
8. aug 2025
@doriiis

Veď obedy sú ,,zadarmo"

@doriiis no určite nie, práve pozerám v spravach edupage.org nám prišla prihláška na obedy so sumou.

anonym_eadcef
8. aug 2025

Hadam ti presnu sumu povedia pri nastupe do skoly,u nas sa to platilo vzdy v septembri a oktobri naraz,aby sme boli popredu.Teraz staci u nas zabezpeka 20eur,tak uvidis ked pojdete do skoly.Tam to v ten den vysvetlia,plus co vsetko treba kupit a co vsetko treba zaplatit teda prac.zosity a ine.

jesenzima
8. aug 2025

@mariaola platím 10€ mesačne

mariaola
autor
8. aug 2025

A koľko to vyhádza podla ich predpisu, (foto v prilohe), aby sme vedeli nákldy.

zuzubb007
8. aug 2025

Mesačne je réžia 16 eur a píšu, že dotácia je 2,10 a obed stojí 1,90 z toho všetkého vyplýva, že plus mínus autobus do 15 euro mesačne vyjdú obedy

zuzubb007
8. aug 2025

Škola si určuje podrobnejšie, ale rataj okolo 15 eur mesačne, dozvies sa presnú sumu od školy

mariaola
autor
8. aug 2025
@zuzubb007

Mesačne je réžia 16 eur a píšu, že dotácia je 2,10 a obed stojí 1,90 z toho všetkého vyplýva, že plus mínus autobus do 15 euro mesačne vyjdú obedy

@zuzubb007 aha a to ako ste vyrátali prosím 😀. Nech tomu rozumiem🙃

krajinka
8. aug 2025

obed na prvom stupni stoji 1,90, dotacia je 2,10, takze nic nedoplacas...mesacne budes platit len reziu 16 eur, kym funguju dotacie...u nas sa este plati vopred zaloha, z ktorej sa strhava suma za odobraty obed, na ktory sa neda uplatnit dotacia

doriiis
8. aug 2025

Veď tam ti to píšu.....16 € za mesiac

mariaola
autor
8. aug 2025
@doriiis

Veď tam ti to píšu.....16 € za mesiac

@doriiis nie to aj v Mš som platila mesačne plus denná suma za obed

sara07
8. aug 2025
@doriiis

Veď obedy sú ,,zadarmo"

@doriiis
aj ked máš dotáciu na "zadarmo" , ak máš vyššiu stravnu jednotku rozdiel doplacač + režijny poplatok ktory ma fascinuje neustále pretože tvrdili že musia nakupit viac riadu, priborov a neviem čoho , tak neviem čo vkuse kupuju
aj u nás je režia 10€ + dotacia "zadarmo" + doplatok a deti idu hladne domov aj tak o tretej

mariaola
autor
8. aug 2025

2.10€ prepláca mesačne štát, tak to sa mesačne 2,10€ odrátajú zo sumy na deň?

doriiis
8. aug 2025
@mariaola

@doriiis nie to aj v Mš som platila mesačne plus denná suma za obed

@mariaola ....🤦🏻‍♀️.Matka Zem.Ved to je v poriadku,že si toľko platila aj v MS.Totizto režijné naklady určuje zriadovatel

sara07
8. aug 2025
@krajinka

obed na prvom stupni stoji 1,90, dotacia je 2,10, takze nic nedoplacas...mesacne budes platit len reziu 16 eur, kym funguju dotacie...u nas sa este plati vopred zaloha, z ktorej sa strhava suma za odobraty obed, na ktory sa neda uplatnit dotacia

@krajinka tie obedy za 1,90 aj tak vyzeraju a chutia, ja chápem že z h... bič neupletieš , čo maju vôbec navarit z takej sumy

doriiis
8. aug 2025
@sara07

@doriiis
aj ked máš dotáciu na "zadarmo" , ak máš vyššiu stravnu jednotku rozdiel doplacač + režijny poplatok ktory ma fascinuje neustále pretože tvrdili že musia nakupit viac riadu, priborov a neviem čoho , tak neviem čo vkuse kupuju
aj u nás je režia 10€ + dotacia "zadarmo" + doplatok a deti idu hladne domov aj tak o tretej

@sara07 ..ja mám dve deti na ZŠ a platím raz v septembri ,,zálohu" 25 € za každého.Tak ako píše niekto vyššie,je to záloha z ktorej sa odratava,ak si dieťa obed nevyberie.Bohate to stačí na sk.rok.Inak neplatim mesačne nič

sara07
8. aug 2025
@doriiis

@mariaola ....🤦🏻‍♀️.Matka Zem.Ved to je v poriadku,že si toľko platila aj v MS.Totizto režijné naklady určuje zriadovatel

@doriiis ale to máš tak že to prezentuju že obedy máš zadarmo, tak to berieš že už nebudeš nič platit , nieže budeš platit aj tak ešte niečo ine v suvislosti zo stravou

sara07
8. aug 2025
@doriiis

@sara07 ..ja mám dve deti na ZŠ a platím raz v septembri ,,zálohu" 25 € za každého.Tak ako píše niekto vyššie,je to záloha z ktorej sa odratava,ak si dieťa obed nevyberie.Bohate to stačí na sk.rok.Inak neplatim mesačne nič

@doriiis ano to je záloha raz ročne presne ako píšeš , to platíme aj ja, u nás je to 20€

doriiis
8. aug 2025
@sara07

@doriiis ale to máš tak že to prezentuju že obedy máš zadarmo, tak to berieš že už nebudeš nič platit , nieže budeš platit aj tak ešte niečo ine v suvislosti zo stravou

@sara07 ....tak to už je ale otázka na zriadovatela,že aké režijné naklady platíte každý mesiac.A za čo.U nás režijné naklady neplatime

anonym_5de6f7
8. aug 2025

@mariaola neplatím nič, obedy sú zadarmo

mariaola
autor
8. aug 2025

Je to 1,90 x 20 (počet dní sep.) + 16 = 54€ a mínus 2,10€ x 20 dní ? Čo by vyšlo 12€ mesačne uhradiť ?
Sorávne ratam ?

krajinka
8. aug 2025
@mariaola

Je to 1,90 x 20 (počet dní sep.) + 16 = 54€ a mínus 2,10€ x 20 dní ? Čo by vyšlo 12€ mesačne uhradiť ?
Sorávne ratam ?

@mariaola mas tam napisane, ze rezia je pausalna suma, takze budes platit 16 eur kazdy mesiac bez ohladu na pocet dni

mariaola
autor
8. aug 2025
@jesenzima

@mariaola platím 10€ mesačne

@jesenzima Je to 1,90 x 20 (počet dní sep.) + 16 = 54€ a mínus 2,10€ x 20 dní ? Čo by vyšlo 12€ mesačne uhradiť ?
Správne ratam ?

luccija
8. aug 2025
@mariaola

@jesenzima Je to 1,90 x 20 (počet dní sep.) + 16 = 54€ a mínus 2,10€ x 20 dní ? Čo by vyšlo 12€ mesačne uhradiť ?
Správne ratam ?

@mariaola ty si Slovenka?prepáč len sa pýtam, lebo naozaj nerozumiem čomu nerozumieš veď už viac po lopate to v tom edupage nemohli napísať a aj tu ženy.Naco to komplikujes takým výpočtom?

hederamonstera
8. aug 2025
@mariaola

Správne ratam ?

@mariaola nie, skola ti nebude este 0,2€/den vracat

biba_18
8. aug 2025

mesačne budeš platiť 16€

mariaola
autor
8. aug 2025

V MŠ som si presne takto komplikovane musela sama rátať. Nemusíte byť hneď nepríjemné podaktoré. Človek sa len pýta.

mariaola
autor
8. aug 2025
@luccija

@mariaola ty si Slovenka?prepáč len sa pýtam, lebo naozaj nerozumiem čomu nerozumieš veď už viac po lopate to v tom edupage nemohli napísať a aj tu ženy.Naco to komplikujes takým výpočtom?

@luccija každý niečo iné pýše. Niekto nič neplatim…, druhý 10€, tretí 16€…

jesenzima
8. aug 2025
@mariaola

@mariaola kašli na výpočty, škola ti zadá sumu, ktorú zaplatíš a nemusiš nič rátať...

luccija
8. aug 2025
@mariaola

@mariaola dotácia je vyššia ako to čo reálne stojí obed.Rezia je 16 eur počkaj, keď ti príde presne koľko platiť.Vy platíte réžiu 16 čo ťa po tom, že inde platia 10 každý zriaďovateľ dá inú sumu.Myslela som, že si Ukrajinká podľa mena, lebo podľa mna to je zrozumiteľne napisane

Strana
z2