Kontrolujete svoje deti cez okno pri škole?
Tiez svoje deti, ked odprevadite do skoly, kontrolujete cez okno, ci vosli do triedy? Mame pri dome ZS a minule uz bolo tesne pred 8 a pred skolou cca 10-15 rodicov cumakuje do okien..bolo mi to divne, tak som si to zacsla vsimat a vzdy su tam taki, aj o 7:30, aj 7:45 .. vy tomu rozumiete? Pride vam to normalne? Robite to tiez? A z akeho dovodu?
Ešte som o tom nepočula, že by to niekto robil 🤷🏻♀️
A nie je to tak, ze niektore mensie deti si este chcu s rodicmi zakyvat z triedy? Inac neviem o nikom, kto by to robil.
Odovzdam dieta odchadzam asi tak 🙂 a ani som si nevsimla, ze by to niekto robil ale do nasej skolky nevidno.
Mne pripada zvlastne, ze niekto si vsima taketo somariny😉
A teraz ti to ako pomôže, ak ti niekto napíše, či to robí alebo nerobí? Chceš tých rodičov ohovárať, akí sú zlí rodičia ? Alebo aký je cieľ diskusie?
Tak skus nabudúce vybehnúť opýtať sa ich, pre o to robia, keď rá to zaujíma, možno to ma iný dôvod, ako si myslíš.... A aj ked helikopteroví rodičia... Tebe do toho nič nie je, robia to ako vedia, a aj keby si uvedomovali, že potrebujú zmenu, nie vždy to ide tak ľahko, šlo sk zo predstavujú iní ľudia.
Možno niektorým malým detom pomaha , ak si s rodičmi z triedy zakyvaju. Alebo sa nejaké dieťa sťažuje, že mu spolužiak robí zle, schováva papuče, telesnú , tak to kontroluje.. aj keby nič z toho, nie je to vlastne úplne jedno ?
Nie
To prvykrat počujem
U nas sa nenakuka do tried. Ale mame napr. schodisko, ktore je cele presklenne a volam to kyvacie schodisko. Robia to najma s prvakmi. Dieta vojde do skoly a kym sa dieta prezuva v satni, tak sa rodicia presunu kusok ku schodisku a ako ide dieta hore do triedy, tak si este zakyvaju. Za mna je to velmi mile. Rodicia prehodia par slov medzi sebou. Taky pekny ranny ritual pre vsetkych. Robi to dost vela rodicov a nemyslim si, ze su vsetci helikopterovi.
u nas su vsetky triedy na poschodi, takze jedine, ze by si rebriky priniesli
Ja som sa nikdy na to nezamerala,hoci denne vidím rodičov, ktorí vodia deti do aj do školy, keďže mame školu a škôlku v jednom areáli úplne blízko seba. No keďže okná sú dolu také "zrkadlové"tak pochybujem,že by aj niečo videli, keďže vidno iba zvnútra von, naopak veľmi nie, jedine že by sa úplne nalepili na tie okná 😃
Ano, u nas stoja niektore matky na schodoch v budove vedla skoly a pozeraju do okien kde su ich deti. Normalne tam stoja a cumia. Predstava ze som v triede a moja matka sa pozera cez okno a kontroluje to tam - mi pride ako 1984.
Mne vobec nedoslo, ze toto niekto moze robit - a pytala som sa, preco ti ludia stoja na tych schodoch. Ked mi povedali ze kontroluju ze je dieta v skole - 1,2,3 rocnik, tak som si len pomyslela svoje.
Ano pozerali tak rodicia prvakov. Asi to skole vadilo parkrat boli sj upozorneni nech sa nezdrzuju rano na parkovisku. Nakoniec nalepila skols na spodne okna take tapety a dnu nevidno
@dskjhfdlkdjhl ano, asi to vyznie zvlastne, ale sama mam deti a nikdy som si nevsimla, ze by to niekto v skole, kam chodili, robil. Pri tejto skole je park, nechodievam cez neho so psom pred 8, lebo tam je velky pohyb osob. A vtedy som len pozrela, ci je uz pred skolou prazdno, ci mozem ist do parku. No a otvedy, ked idem rano okolo, sa pozriem, ci to bola iba nahoda a nie, takto tam par ludi vzdy stoji po obvode celej chodby a tried..prislo mi to velmi zvlastne, preto sa pytam, ci to robia ti rodicia zo strachu, nedovery, je im za nimi smutno alebo sa len neponahlaju do prace 😀😀
@kittykat22 Zvlastne, ze?
@kittykat22 V roku 1984 by to matky isto nerobili😉
Autorka-a nie je to jedno, preco to robia? Ja som to nikdy nerobila, ale ani nevidim dovod sa nad tym pozastavovat, su ovela horsie veci, ktore rodicia svojim detom robia a este si myslia, ze im pomahaju.
@dskjhfdlkdjhl Ty si ty a mna to zaujima 😉
Tak asi ich chcú vidieť ako sa správajú v kolektíve.. tiež som občas nakukla, pretože boli okná nízko a tak som chcela vidieť ako zvládajú keď boli prváci príchod do triedy.. ale jasné, tu na MK nikto nenapíše že by to robil, to len tí na ulici robia 😉 ti nie sú online..
Dodnes som taká divna, že niekedy aj kuknem z okna keď idú na autobusovú zastavku ak mám volno, alebo ráno keď som v práci pozriem na kameru a pozerám ako sa doťahujú na gauči kým odídu do školy - proste len tak nech ich vidím 🤷🏻♀️..
Tak, ved jasne, ja Ti nebranim🙂 Len potom, ak Ta to tak zaujima, tak preco sa rano nespytas tych konkretnych rodicov?
@dskjhfdlkdjhl 1984 - zrejme nemyslí tento konkrétny rok, ale román od Orwella.
@heleninamama aha, vidis, to mi nedoslo🙂
@jana_eyre_2 Dakujem za normalnu odpoved
@dskjhfdlkdjhl presne ako pise @heleninamama
Mne by to bolo mega trápne ,aj keby som mala také nutkanie

Nie, nikdy som to nerobila ani nikoho takého nepoznám