Kozmetika pre 10 ročného chlapca
Ahojte. Doteraz som túto "problematiku" neriešila a používali sme klasický nivea krém pre deti, ale už to asi nestačí. Chalani / 9 a 10 rokov / veľa športujú, sú často vonku a teraz sa navyše nepohnú von z bazéna - chlór, aj keď nie veľa robí svoje. Chcela by som im kúpiť dáky základný krém, ale nie pre bábätká a pre problematickú pubertálnu pleť sami zdajú ešte mladí. Mohli by ste mi niečo poradiť?
Zalezi od toho, aku maju plet - ci normalnu, suchu, podrazdenu, ekzem....ak maju nejaky problem, tak sa treba poradit v lekarni. Pokial su bez problemu, tak podla mna staci tiez obycajna nivea a teraz v lete opalovak s vyssim faktorom. Ja za svoje deti, ktore maju dost suchu pokozku a dcerka (7 r.) mala detsky atop. ekzem, z ktorého uz ako-tak vyrasta, mozem odporucit kozmetiku A-derma. Pouzivame mydlo (dermatologicku kocku) a emoliencne telove mlieko Exomega - na telo aj na tvar. Pokozku maju odvtedy v skvelej kondicii.
No aj u nas taky problem, syn ma 9 a detsku kozmetiku uz odmieta, ale na pubertalnu este urcite nie je. Asi v obchode chyba nieco medzi dietatom a pubertiakom. Tiez mu nechcem poskodit, co pouzivate?
ja pre 10 ročnú dcéru nepouzívam teda žiadnu kozmetiku ešte tiež sa mi to zdá skoro, iba v lete krem na opalovanie 🙂 ona má citlivú pokožku a ked niekedy zareaguje na chlor - na pokožke mala také suché fliačky tak mi kožná povedala že z modrej série Bioderma - telové mlieko, tak maximálne to si dá teraz cez leto ked je pokožka namáhaná kupaním 😉

@jankafa klasicka modra nivea mozno, alebo ak maju madtnu plet, tak je taka biela nivea soft. Nie je mastna.