icon

Kto pomôže s úlohou zo slovenského jazyka?

17. nov 2020

Vedeli by ste pomôcť ?
Bola by som veľmi vďačná 🙂

Kto pomôže s úlohou zo slovenského jazyka?
diaalex
17. nov 2020

S ujom, pred domom, so psikom, víťaz príde, stane bzučí, dub rastie, vták letí ... podľa mna takto

hailey1
17. nov 2020

[z ujom] [f cieli] [bes smutku] [ot spoluziaka] [vlg zavyl] [vitas pride] [pret tebou] [ot skolnika] [s farieb] dub rastie sa nespodobuje [vtag leti]

aduskatt
17. nov 2020

podľa mňa vlk zavyl sa nespodobuje

aduskatt
17. nov 2020

aj so psíkom by som vyfarbila

canterlot
Autor odpoveď zmazal
aduskatt
17. nov 2020

@canterlot s Katkou má byť podľa mňa a vlk zavyl

hailey1
17. nov 2020

@aduskatt to nie je spodobovanie na hranici slov a s katkou sa vobec nespodobuje s aj k su neznele

aduskatt
17. nov 2020

@hailey1 veĎ to píšem - že správne je s Katkou.....asi som ti napísala nezrozumitelne...myslela som, že to má byť s katkou a teda sa nespodobuje, viem čo je spodobovanie🙂

diewcatqoo
17. nov 2020

Podla mna ste skor mali dotycnej vysvetlit, ako urobit tuto ulohu, nie hned jej dat riesenie...

tosomja
17. nov 2020

Veď aj tak nie je všetko správne.
A je to učivo pre školáka, nie dospelaka.
Poradím sa riadiť heslom "píš ako počuješ" ale len pri tejto úlohe.
Čiže keď je "so sestrou" prečítaš zo sestrou. Atď.

lucia31
17. nov 2020

Stačí si zapamätať, že k spodobovaniu dochadza vtedy, keď sa stretnú vedľa seba dve spoluhlásky opačné znelostou... prvá sa tak výslovnosťou prispôsobí tej druhej..čiže napr. ak bola znelá, zmení sa na neznelu..čo sa týka predložiek k, s, so..tam nedochádza k spodobovaniu vtedy, ak stoja pred osobnými zámenami s ním, so mnou, k nej, k nim...

lucia31
17. nov 2020

A ešte k predložke S...výslovnosť sa nemení, nespodobuje sa, keď je pred neznelou..čiže s Katkou..S a K sú obe neznelé, čiže nedochádza k spodobovanou..

trpasliiiik
10. feb 2021

Ahojte dievčatá pomôže nám niekto z urcovanim vzorov???

tosomja
10. feb 2021

@trpasliiiik čo neviete na vzoroch? 🙂

trpasliiiik
10. feb 2021

@tosomja potrebujeme skontrolovať úlohu ci sme dobre urcili