LEAF Academy v BA - skúsenosti

zuzuzu3
31. jan 2018

Dobrý večer, prosím Vás máte niekto skúsenosti s touto školou ? Nechodí sem náhodou niekomu dieťa ? Veľmi by ma zaujímal Váš názor na túto školu a hlavne praktické skúsenosti. Ďakujem

efed
31. jan 2018

Zdravím! Sestra tam pracuje (priamo so študentami), ak by to nejako pomohlo.

zuzuzu3
autor
1. feb 2018

Super, aspoň niekto 🙂 Ide o to, že syn ma včera trošku (dosť) šokoval, že by sem chcel prestúpiť. Pritom on chodí podľa mňa na kvalitnú strednú školu (J.Hronca). Je tretiak a učí sa vynikajúco. Tento rok má možnosť sa prihlásiť do IB programu na jeho škole a on mi povedal, že by radšej na túto LEAF Academy. Nerozumiem tomu. Neviem rozdiel medzi ich IB programom a týmto ID. Ale to by teda asi lepšie vedela sestra 🙂

juliet86
1. feb 2018

Obe su super uzasne vynimocne na slovensku. Leaf aj IB su topka. Nad zahranicim neuvazuje? United wolrd college? To je ib vo svete. Kazdopadne v leafe sa plati ale sem tam maju stipendia. Maju aj summer camps rozne. Len nech sa tam infiltruje ;)

pepek11
2. feb 2018

Jednoznačne IB - aj z hľadiska perspektívy... IB je absolútna špička.
Leaf nie je registrovaná v sieti škôl na Slovensku. Ich študenti sa nezúčastňujú žiadnych vedomostných olympiád a súťaží. Ešte si to overte, ale malo by to byť tak, ako som napísal.
Syn má výhodu v tom, že chodí na J. Hronca - oni perfektne pripravujú študentov na program IB. Prijímačky by mali byť preňho hračkou.

zuzuzu3
autor
4. feb 2018

@pepek11 Ďakujem krásne za odpoveď. No syn najprv odmietal IB, pretože títo študenti sú v škole oveľa dlhšie, musia sa škole viac venovať a obetovať všetok svoj voľný čas, čo on nie je ochotný, pretože sa dosť venuje športu a bol by dosť nešťastný, keby sa športu musel vzdať. Tak som sama zvedavá, ako sa nakoniec rozhodne.

poppyleaf
7. mar 2018

Sama som absolvovala IB na GJH a bola to moja najlepšia školská skúsenosť. Pritom nemám pocit že ja či moji spolužiaci obetovali všetok voľný čas.