Mám nechať výber učiteľa huslí na synovi?
Ahojte. Chcem len nazor co by ste urobili vy.
Mame doma prvaka.velmi rozumny chlapec. Od septembra chodi na husle. Niekedy v decembry sme sa boli ukazat jednemu ucitelovi z druhej zusky. Aby sa pozrel ako hra ci v tom pokracovat....povedal ze je velmi sikovny aby v tom urcite pokracoval. Chcela by som aby prestupil k nemu. Zacali sme tam chodit raz do tyzdna. Spolu sa ucia , hraju. Chcela som aby ho syn spoznal a zvykol si nanho keby sme ho od septembra prelozili k nemu. Syncekovi som povedala ze rozhodnut sa ci prestupi alebo neprestupi musi sam.
Chcem svoje deti naucit aby sa rozhodovali podla toho co chcu. Ja ho podporim tak ci tak. Pokial to nebude nejake vaznejsie rozhodnutie kde by som uz zasiahla. Myslim ze vyber ucitela nie je taka vec aby som ho nenechala rozhodnut sa. Nechcem aby robil to co chceme.my. ale to co chce on.
Svokra sa ma opytala ci si myslim ze taky maly chlaoex sa vie rozhodnut sam co je lepsie.
Co myslite vy?
k nemu.
Presne tak, o prijatí alebo neprijatí žiaka na ZUŠ rozhoduje vedenie školy, nie učiteľ. Pokiaľ by ste mali istotu, že Vám syna vezmú na tú druhú ZUŠ, mali by ste pocit, že ten druhý učiteľ je "lepší" alebo skôr vhodnejší typ pre Vášho syna, bolo by múdre porozprávať sa so synom, ako to cíti on.
Mne sa zda ze ak to je statna zus tak tam mozes velmi malo rozhodovat o tom kto bude ucit tvoje dieta bud mas na ucitela stastie alebo hold smola. Samozrejme nieco ine jesukromka - ty platis ty a tcoje dieta moze rozhodnut s kym bude na hodine to je predsa logicke - nebudes platit tazke peniaze za to aby dieta niekto sprdaval alebo nicil mu nervy vyberies toho kto je tvojmu dietatu sympaticky
ano, moze sa vediet rozhodnut, o nic menej ako dospeli ked s niekym stravi iba chvilu, niekedy sa rozhodujeme podla toho co citime, tak nech sa v tom cvici...zivot mu ukaze, ci si vybuduje cit na ludi, ktori mu rozumeju
Áno, súhlasím s tým, že ide o činnosť navyše, čiže koníček. Uvedomme si však, že ide o základnú umeleckú ŚKOLU. To je niečo viac ako len krúžok. V škole si deti tiež nevyberajú učiteľov. Samozrejme, na ZUŠke do určitej miery možnosť výberu je, otázkou je, či je dieťa schopné rozpoznať kvality učiteľa len na základe sympatie.
Deti si vždy vyberú ľahšiu cestu. Záleží od toho, či chcete aby vedel hrať na husle, aby vedel dobre hrať alebo aby chodil na husle. V tom ne obrovský rozdiel. Viem o čom hovorím, môj syn hrá od 5 rokov.

Kolko ma syn rokov?
Zoberie ho ten druhy ucitel normálne na studium v ZUŠ? Lebo to závisí aj od skoly, ci ho prijme.
Nie je to kruzok, ale normalne skola s rozhodnutim o prijati a vysvedcenim.