icon

Mám pocit, že vychovávateľka nemá rada moja dieťa

11. feb 2022

Ahojte, chcem pocut vas nazor na danu situaciu, pripadne ako by ste to riesili. Mame prvacika, dobre sa uci, do skoly chodi rad, obcas si medzi sebou robia zle, ale vsak su to deti, absolutne je to normalne. Chodi nacas, vzdy je slusne obleceny (inak ako v koseli a kravate/motyliku nechce chodit, ma za vzor Sheldona Coopra zo serialu The young Sheldon, kto pozna) slusne sa sprava, prosto nie je s nim problem, teda nikto sa nestazuje. Na zaciatku roka sa nam stalo, ze som ho rano dala do skoly nic mu nebolo a poobede mi vychovavatelka povedala, ze je strasne chory. Vravim, ze dobre pojdem s nim k lekarke. Pediatricka ho na druhy den vysetrila, s tym, ze som jen teda povedala tak ako mi povedala vychovavatelka, a pozerala na mna ako na blbu,ze co tam a nim chcem ked mu nic nie je, ze ak ma upchaty nos treba len sprej do nosa a do skoly ist moze. No na margo vychovavatelky som pediatricku poprosila nech ho vypise na tyzden nech nie je v skole problem. Tak bol tyzden doma. Vcera sa nam stalo to istte a vravim, ze dobre necham ho doma, ale aj minule pediatricka usudila,ze mu nic nie je, naco mi pani vychovavatelka povedala,ze no, ale minule bol strasne chory a nakazil polku triedy. A tak si hovorim, ze teda ci je nazor vychovavatelky podsatnejsi ako pediatricky v zdravotnom stave dietata. Mam pocit ze pani vychovavatelka ma nema velmi v laske, nikdy sme nemali nejaky konflikt alebo nieco podobne, vzdy sa k nej spravam, milo, slusne, no myslim, ze jej prekaza, ze vyzeram dost mlado ( co az tak nie som) na to aby som mala dve deti a ma tendenciu sa ku mne tak aj spravat. Chcela by som to s nou nejak vyriesit aby nemala pocit, ze sa onho nestaram alebo nieco podobne, ako by ste to riesili?

Strana
z2
autor
11. feb 2022

@number19 ano rozumiem, avsak toto je ina situacia, naozaj aj teraz je doma od rana ani raz nezakaslal ani vcera za cely cas kym bol doma, ani nos nema upchaty, ziadne sople, test negat. Od rana tu lieta, beha, hra sa, spieval si asi hodinu v izbe, proste ziaden problem. A ano aj u nas sa stala situacia kedy presne tato pani vychovavatelka prisla vedome pozitivna do skoly, vsetkym detom povedala, ze je pozitivna, od nej sa nakazili deti (samozrejme nie vsetky) a boli potom v karantene.

number19
11. feb 2022

A maly ti povie ci kasle, alebo nekasle v skole? Ci je unaveny, ci nie v skole?
Je maly spokojny, ked je doma? Alebo skor smutny, ze nemohol ist do skoly?

autor
11. feb 2022

@number19 povedal mi, ze kaslal ked mu zabehla voda. Unaveny nebyva v skole, to zas treidny ucitel stale hovori, ze oni su vsetci taka ziva trieda. Je rad aj ked je doma, tesi sa na vikendy, ale tesi sa aj v pondelok do skoly. Uznavam tento tyzden mal taky tazsi teda bol smutny lebo napisal list "frajerke" a ona si ho ani neprecitala a zahodila tak v pondelok bol smutny z toho, ale v stredu a vo stvrtok uz vyteseny isiel do skoly.

bestmate
11. feb 2022

ak by fakt soplil a kašlal, tak ho jasné, že treba nechať doma nech to vyleží, pokiaľ mu ale nič nie je tak nech si vychovávateľka trhne.
Iný, prípad sú rodičia ktorí decko trepú do škôlky alebo do školy choré, lebo ho nemajú kde dať, ale tak to je problém hnusných rodičov, majú si to vedieť zariadiť. Nenávidím takých rodičov, potom na to doplácajú zdravé decká.

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
radanna11
11. feb 2022

A mne sa tak zdá , že jediná precitlivena a čudná si tu ty. Opísala si svoje dieťa ako dokonalé stvorenie a ešte aj to čo nosí oblečené čo netuším o com vypoveda u nás sú častokrát deti keďže som Vychovavatelka viem , jednoducho a možno aj chudobne oblečené a bývajú tisíc krát slušnejšie vychované ako deti vyobliekane alebo aj opačne odev a to či tvoj prvák nosí oblek a motylika o jeho správaní nevypovedá nič 🙈🙈 takisto mám často pocit , že niektoré dieťa je choré , má horúčku alebo kašle keďže je covid situácia vždy musím upozorniť rodiča. A ten nezmysel co si napísala ako posledný , že vychovávateľka prišla do triedy kde oznámila, že je pozitívna to komu chceš navraviet takéto nezmysli ? Keď je od nás niekto pozitívny učiteľ alebo Vychovavatel už do práce nepríde a takisto cela trieda zostava v karanténe.
Neprežívaj to tak veľmi ona ta len upozornila keďže je pandemia že sa jej dieťa javilo choré a keďže už prešlo 6 školských mesiacov a zdal sa jej chorý 2krat!!!! tak pochybujem , že je zasadnuta

radanna11
11. feb 2022

A si nesvojprávna , že lebo vychovávateľka nakazala tak ty ho necháš doma ? Ako prepáč ale potom tebe chyba kus inteligencie keď ešte aj lekárke povieš ale nechajte ho lebo vychovávateľka povedala bože medicínske vzdelanie a chyba ti zdravý rozum žena

autor
11. feb 2022

@radanna11 netvrdim, ze je dokonaly, to rozhodne nie, je ako kazde ine dieta. Co vypoveda oblecenie? Ja som chcela len poukazat na to koho ma za vzor, to je cele. Ja sama som vyrastala v chudobnej rodine, nemali sme castokrat ani vodu ani elektrinu, nie to este nove oblecenie, a vyrastala som u roznych ludi, ale to tu nejdem rozoberat. Ano je v poriadku upozornit, ale nie stanovovat diagnozy, to je moj nazor, nemusi ho mat kazdy. A to ako to bolo ked bola pozitivna nam povedal triedny ucitel, ja by som si to sama od seba tvrdit nedovolila. To, ze to u vas nejak funguje neznamena ze to tak funguje vsade. Ja ani netvrdim, ze je nejak extra zasadnuta, proste som len chcela vediet nazory ostatnych, co som aj dostala. Bol mesiac v novej skole, proste som nechcela sa hned na zaciatku skolskeho roka hadat s vychovavatelkou, ze pediatricka ma na to iny nazor ako ona a pod. ale ano bola to vtedy chyba.

lukina20
11. feb 2022

Je to cele divne.
Mna jedine co napadlo… my sme este za mojich skolskych cias mali v triede xyz kvetov, burin a neviem coho… nemaju to aj v triede tvojho syna? Zeby alergia a ucitelka ti povie, ze je strasne chory?

sidicek
11. feb 2022

Nehnevaj sa, ale ozaj nechápem prečo si, dokonca ako tvrdíš zdravotnícka, nechávala zdravé dieťa týždeň doma. Navyše pokiaľ, ako píšeš je ta druzinarka pripecena a pozitívna prišla do školy. Tomu aj verím, lebo medzi našimi antivax druzinarkami sa tiež covid šíril jedna radosť, a boli najčastejšou príčinou tried v karanténe. A keď si už tak veľmi malá potrebu jej vyhovieť, mala si ho zobrať len z družiny, ale na vyučovanie mohol chodiť.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
akinomel
13. feb 2022

Z Vašich riadkov cítim, že ste inteligentná a vzdelaná žena. Pracujem dlhé roky ako vychovávateľka ( nie družinárka!). Doporučujem dohodnúť si stretnutie, v pokoji sa porozprávať a hlavne argumentovať názorom pediatra. Za tie roky mám skúsenosť, že detský kašeľ v triede spôsobovala aj alergia na kriedy ( ak ju ešte používajú), alergia na kvetiny - konkrétne africké fialky, na plesne zo zeminy a najnovšia skúsenosť je alergia na orchideu. Ak sa pozastavíme v myšlienkach, je to logické. Kašeľ je prirodzená obrana dýchacieho systému na niečo dráždivé. Neviem, v akom stave sú napr.steny v triede, alebo aká je podlaha, či tam tiež nie sú zárodky plesní. Nemusia byť viditeľné okom. Ak dieťatko doma nekašle, hľadala by som príčiny tam.
Okrem iného, ak sa k Vám dotyčná pani nespráva slušne, má nadriadenú. Jej POVINNOSŤOU je v prvom rade chrániť dieťa a hľadať riešenie, ako ho chrániť.
Nedá mi ešte nenapísať všeobecne, že dlhé covid obdobie necháva stopy na psychike a stretávam sa s tým, že poniektorí jedinci berú situáciu často až hystericky (prepáčte za výraz...).
Niekedy by stačilo použiť obyčajný sedliacky rozum.
Ostaňte aj ďalej slušná, nereagujte citlivo, viete - ľudia sme rôzni. S pokojom ďalej zájdeš- učili ma doma.
Držím Vám palce k pokojnému vyriešeniu! Dieťatku želám veľa radosti zo školy.
Poteší ma, ak sa ozvete, ako to celé dopadlo...

evkamotka
16. feb 2022

Ja mam aj skolkara, ucitelka mi povedala, ze je chory, ked som poobede po neho prisla. Nic mu nebolo, ziadny sopel, kasel, teplota. Na druhy den som ho normalne vzala bez komentára do skolky. Mala som prichystane povedat, ze sme ho sledovali a je zdravy, no uz nic nevravela. Tak neviem.
Syna nenechavaj doma, ak je ok

lenkapk2
23. feb 2022

Mne je divné že ty nevieš či je tvoje dieťa choré či zdravé.Píšeš že vychovavatelka ti povedala že je chorý a ty si na druhý deň utekala ku Dr.
..ty nevidíš či je tvoje dieťa choré či nie?keď vieš že je zdravý prečo utekáš ku Dr.na základe čoho?lebo vychovavatelka povedala? ty si rodič takže mala by si vedieť vyhodnotiť kedy treba ísť ku lekárovi a kedy nie..a myslieť si kvôli tomuto že vychovavateľka nemá rada tvoje dieťa je akási paranoja...s tvojej strany.Len preto že ťa na niečo upozornila?
Niekolko krat sa mi stalo že mi vychovavatelka poobede povedala že moje dieťa napr.pokašliavalo alebo malo sopel avšak ja vyhodnotím či idem ku dr.či nie.
To že si dieťa napr.2dni pokašle neznamená že utekám ku Dr.to iste platí o sopli.
Keby prídem ku Dr.že mi dieťa kašle 2dni tak na mňa bude pozerať ako na debila.V prvom rade nasleduje liečba doma a až potom návšteva lekára.To iste platí o soploch.
Som pracujúca matka,keď má moje dieťa 2dni sople mám ostať s nim na očr lebo má sopel?a ešte budem utekať aj ku Dr.z 2dňovym soplom?nie liečba doma a ak sa to zhoršuje tak potom navštívim lekára.
Nabudúce vyhodnoť situáciu a nebehaj zo zdravým dieťaťom ku Dr.pokial je teda pravda že mu nič nieje.
A mimochodom nerozumiem tvojej poznámke že vychovatelke za nepáči že si mladšia...tomu absolutne nerozumiem a evidentne si vzťahovačná a domýšlaš si ,vychovavatelke môžeš byť ty ako rodič ukradnutá ako vyzerá alebo koľko máš rokov tak si nenamyšlaj,nerozumiem prečo tak zmýšlaš či a prečo poukazuješ nato že dieťa ti nosí košeľu a motýlika 🤷‍♀️

standusina
23. feb 2022

Mne sa vidi, ze si sa na vychovavatelku nejak zle upela a hladas na nej len nieco zleho. Pokial maly nechodi zo skolky so zlym pocitom, ze sa k nemu vychovatelka chova zle, tak podla mna nie je co riesit

Strana
z2