icon

Mám preložiť dcéru do inej školy?

andrejka1997
3. sep 2024

Dobrý deň poprosila by som si od vás radu mam dcéru, ktorá teraz išla do 1 ročníka. Keď sme boli na zápis do školy do prvej ktorej sme boli bolo všetko dobre, na druhy deň vola ze ju nemôžu zobrať kvôli adrese ale teraz by som to chcela skúsiť ešte raz a ísť ju preložiť do tej prvej školy dá sa to nemáte s tím skúsenosť? Ci by mu ju vzali viem nepáči sa mi škola od začiatku ale čo som mala robiť keď ju nechceli

Strana
z3
gabika99
3. sep 2024

@andrejka1997 ale ved autobus musí ísť. Samozrejme nemusi stať rovno pri skole, to je normálne.
Moja dcéra dochádza autobusom z dediny do mesta 23 km. Autobus stojí na stanici a odtiaľ ide pešo ešte 15 minút.
Zisti spoj, zo začiatku chod s nou a ukáž jej cestu, aj potom pešo. Určite sa naučí casom cestovať a určite takto chodí viac detí.

nikaeli
3. sep 2024

@andrejka1997 adresa, kde bývate - to je váš trvalý pobyt alebo prechodný? neexistuje, že máš pod nosom školu a spádovú máte na opačnom konci dediny. To proste nie je možné. Spádová škola býva tá, ktorá je najbližšia k trvalému pobytu dieťaťa práve preto, aby nechodilo samo tak ďaleko. Ak nemáte školský autobus, tak isto máte nejaký medzimestský. Chceš nám povedať, že musíš ísť pešo cez celú dedinu? veď nemusí prísť do školy presne na 7,50. Môže prísť aj skôr a bude v rannej družine ako kopa iných detí. Môj syn má školu 5 minút od bytu, ale keďže je prvák, nepustím ho samého a ráno o siedmej je už v družine, aby som stihla do práce. Určite existuje riešenie. Ako učiteľka si nemyslím, že sa ti zajtra podarí preložiť dieťa do školy, kde ho už raz odmietli a kde si sa v stanovenom termíne neodvolala..

janage
3. sep 2024

@andrejka1997 neverím,že VUC nezabezpečí spoj pre skolopovinne deti do spadovej školy.
Odpovedas len na to, čo sa ti hodí, mlzis jedna radosť.

nikaeli
3. sep 2024

Hmmm.. autorka si zrušila účet 🤷🏻‍♀️

sidicek
4. sep 2024

Obdivujem každého, kto toto pochopil.

Strana
z3