icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

kucminka
autor
18. feb 2013

@silvia07 no to sa mi zdá teda dosť postavené na hlavu.Ako si budú vedieť neskôr vydeliť niečo z hlavy,keď si to majú takto odčitovať,sa mi zdá že to ide všetko dozadu,nie dopredu,robia to deťom ešte náročnejšie.

daniela1978
18. feb 2013

@renca3 no delenie, hroznéééééé......same hruštičky, jablčka rozdeliť do skupiniek.......akože neviem, aký to má zmysel. celá ta amtika je na houby...minule robili úlohu a tam, že 8x2=12.......skoro ma porazilo.......

daniela1978
18. feb 2013

@silvia07 no naši to nerobia takto, respektíve vlastne ani neviem, ako sa chcu naučiť deliť, ked nevedia násobilku......tieto reformy.......nemám slov, človek sa akurát doma vytočí, kd robíme úlohy, že kopec cvičení nemá ani riešenie......

daniela1978
18. feb 2013

@kucminka presne tak, miesto toho, aby deťom uľahčili, tak vymyšlajú také somariny, že im to a aj nám rodičom sťažujú. načo idú vymýšlať, čo už je vymyslené, my sme sa naučili násobilku a bolo to jednoduchšie...

silvia07
18. feb 2013

sa to tak ucia, aby vraj pochopili princip 🙂 ....keby nasa ucitelka ich to neucila naspamat, tak ja ju to naucm doma...inac co mam znamu a tiez ma tretiacku, tak sa vobec neucia nasobilku...iba toto odcitanie a polovicka rodicov v ich tirede to uci deti doma

daniela1978
18. feb 2013

@silvia07 ja som tiež rozmýšlala, že ho začmen učiť násobilku, ale zasa sa bojím, aby som mu neuškodila, že ho budem učiť niečo iné a začne sa mu to pliesť......

kucminka
autor
18. feb 2013

@daniela1978 dcéra sa naučila násobky naspamäť a je to jednoduchšie.

daniela1978
18. feb 2013

@kucminka ja sa asi s malým tiež do toho pustím 🙂

silvia07
18. feb 2013

@daniela1978 ja by som sa na tvojom mieste opytala ucitelky, ci sa budu ucit nasobilku tento rok..mozno maju v plane 🙂
@kucminka naspamat su nasobky jednoduchsie...ale ked ma vypocitat 42:7, tak ako tam pomozu nasobky?

silvia07
18. feb 2013

inac ja mam este starsieho syna...a oni sa ucili nasobilku naspamat ...dokonca v 2 triede...a v pohode
ja som sa ako decko ucila mnoziny ...a tiez su mi na figu... 😀
podla mna s malou nasobilkou budu pracovat cely zivot...je to zaklad

kucminka
autor
18. feb 2013

@silvia07 my to robíme tak,že si hovorí násobky siedmimy,napr.7,14,21,28,35 až sa dostane k číslu 42 a na prstoch si počíta,koľko krát si tú sedmičku prirátalo.Je to skoro ako keď pripočítava 7plus 7,ale takto vie násobky vysypať z rukáva a nezaoberá sa spočítavaním.

renca3
18. feb 2013

@kucminka - nasi sa tiez mali ucit nasobky naspamat. s tymi prstami je to dobre. tak mu to dnes poradim. 😉

daniela1978
18. feb 2013

@kucminka no tie prsty tuším aj my použijeme, dobrý nápad. Ja som sa pýtala učiteľky, že ako to bude s násobilkou a povedala, že kedysi sa to učili druháci, ale teraz že v treťom ročníku sa budú učiť tieto prkotiny že násobenie a delenie a až vo štvrtom sa budú učiť násobilku. Aký to má význam neviem......

kvetka121
19. feb 2013

@daniela1978 moje kamosky ucitelky na ZS prvy stupen ucia vsetky deti nasobilku naspamat a ja to odporucaju, tam nie je o com, ako budu neskor stihat pocitat zlozitejsie priklady

katy09
19. feb 2013

ahojte,mam tiež tretiaka a nasobilku sa učime klasicky naspamat ako za starych čias ...ideme číslo po čisle..a vždy aj delenie k tomu...myslím že je to tak fajn..aspom sa tie detičky tak nepletu

janulap
20. feb 2013

@silvia07 to delenie s odcitanim mala nasa vcera na DU.Skoro ma porazilo...ved to potom nakoniec vyzera,ze 20:5=0.
Tiez sme to tak neratali,ale na prstekoch zratavala,kolko krat ma 5 v tej 20-tke.Napr.taky priklad 63:7,ak to ma odcitat,niekde sa moze v odcitani pomylit a cely vysledok bude zle.
Tak isto aj nasobenie...preboha napr.8.9...ved ked tu 8 musi 9x napisat a ratat....ved ak by mali nejaku patminutovku-to ani nestihne,ak by mala vsetky priklady takto rozpisovat a este sa nedajboze niekde pomyli-co sa moze lahko stat.
Tiez sa ucime nasobilku naspamat a delenie na prstekoch 🙂

silvia07
20. feb 2013

aj vy mate take pracovne zosity z matiky, co tam stale delia nejake fazule?...a potom to maju nakreslit do zosita, ze ked to ma vydelit napr. 8..tak kolko sa zmesti do jedneho riadku a kolko im ostane?....kresli doma ako diva 😀
a ked mi to prisla dat skontrolovat, tak jej zo srandy hovorim, ze nemam nervy pocitat tie fazule a ona nato...ze ani ucitelka nie 😀

daniela1978
20. feb 2013

no tie fazulky su užasne, tak su na tom obrázku natrepané, že aj ja mám problém ich nejako pekne rozdeliť do množín......

kucminka
autor
20. feb 2013

kočky,aj vaši tretiaci sa učia také somariny z vlastivedy-o Márii Terétii,Ľudovít Štúr,teraz preberajú Janka Matuška a slovenskú hymnu,rímsku ríšu.Nehovorím doslova že sú to somariny,ale pre tretiakov?Nieje to učivo druhého stupňa na dejepis?

garzonka
20. feb 2013

@kucminka Neviem ci su to somariny, ale nic z toho tam nie je dopodrobna rozpisane, na niekolko x stran, myslim ze celkom prijatelna forma, zakladne info. Je to len par mien, ktore si spoja s konkretnou udalostou - napr. ze M.T. zaviedla povinnu sk.dochadzku. Nevidim na tom nic tazke, v tomto veku 8-9 rokov vedia bezne deti pracovat aj s narocnejsimi informaciami . O povinnej skolskej dochadzke som ja sama detom hovorila ked sli do prevej triedy ,aj som im povedala kto ju zaviedol.... 😉
Myslim, ze v dalsich rocnikoch sa to moze opakovat, uz viac do hlbky, ale uz prve info budu mat.
Tot moj nazor.

kucminka
autor
20. feb 2013

@garzonka len oni to maju viac rozvite,aj co sa tyka mien a veci okolo toho.

garzonka
20. feb 2013

@kucminka Zavisi aj od ucitelky, ci im na to nabaluje dalsie veci, ja myslim ze tak ako je to v ucebnici ze to staci... Aku mate ucebnicu?

kucminka
autor
20. feb 2013

@garzonka ucebnica ma na obale prave Ludovita Stura a Mariu Tereziu.Ja len ze my sme sa taketo veci ucili az na dejepise

daniela1978
22. feb 2013

maminky tretiakov, ak by sa vám chcelo zrátali by ste prosím svojim ratolestiam známky za prvý polrok. Moj ich má 82, čo sa mi zdá veľa, tak by som to chcela porovnať. 🙂

kucminka
autor
22. feb 2013

@daniela1978 moja ma 68 znamok,mne sa zda zasa malo 😉

lucia1181
22. feb 2013

@daniela1978 ahoj,nas ma 49 znamok,ale z toho ma 13 len z anglictiny 🙂

xenicka13
22. feb 2013

my 62

renab
22. feb 2013

a my máme presne 100 😀
ale to je slabý odvar oproti kámoškinej dcére. tá má aspoň 2x toľko 😀

renab
22. feb 2013

@kucminka aj naši sa to učia, ale musia o nich vedieť tak maximálne tri informácie o každom. nič viac. rozšírené to budú mať v dejepise. povedala, že ani prírodovedou ich nebude moc zaťažovať, len základné veci, lebo to budú preberať zas neskôr na druhom stupni.

silvia07
22. feb 2013

@kucminka aj nasi sa ucia...ale len v skratke...moja sa prisla dat vyskusat a hovori...najprv ludia zili v jaskyni a lovili zver, ked ich bolo viac zacali chovat dobytok a potom isiel stefanik lietadlom a to havarovalo 😀

@daniela1978 1.polrok 137...a 2.polrok ma zatial 35