icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

kucminka
autor
12. mar 2013

@renab no ja sa tým pojmom ani nerozumiem,niečo s klávesnicou.

renab
12. mar 2013

@kucminka aha, takže nejakú teóriu. lebo naši písomky z informatiky nepíšu. majú len hodnotenie z praktickej časti. napr. z prepisu a úpravy textu vo worde, alebo z urobenia krátkej prezentácie v powerpointe, kreslenia obrázku a tak. ale na niektorých školách u nás v meste sa deti na informatike len hrajú hry do štvrtého ročníka.

kucminka
autor
12. mar 2013

@renab no oni písali písomku,a tiž boli zlé známky tak písali znova,že ktorá známka bude lepši,tú im zapíše,Naša mala chvala bohu 1.

renab
12. mar 2013

@kucminka takto "nasucho" by mal s tým problém aj môj synátor, hoci klávesnicu aj skratky v praxi ovláda. 😒

kasami
12. mar 2013

@renab
@kucminka
Baby a u vas deti maju slovne, alebo ciselne hodnotenie ?

kucminka
autor
12. mar 2013

@kasami u nás len známky

renab
12. mar 2013

@kasami u nás tiež len známky. aj z výchov.

kasami
12. mar 2013

u nas slovne a bodovo

renab
12. mar 2013

@kasami u nás tiež hodnotia písomky počtom bodov, percentami ale do žiackej zapíšu známku

kasami
12. mar 2013

@renab u nas len body ... alebo VD - velmi dobre, D - dobre, Č - ciastovne, N - nedostatocne a kodnotenie pripadne z pisomiek a testov bodovo napr. 14/18 ...tak isto aj do ziackej a na vysvedceni tie pismenka 😀

renab
12. mar 2013

@kasami aha, ja som myslela, že naozaj slovne, akože to rozpisujú, čo je dobré a čo zlé. takého hodnotenie aj vysvedčenie som mala pri starších. u nás je to s tými bodmi rovnako, len potom nasleduje známka miesto písmenka.

kasami
12. mar 2013

@renab slovne to maju rozpisane na vysvedceni

silvia07
13. mar 2013

pisomka z informatiky??..waw...nasi este nikdy nepisali...viac menej sa na hodinach hraju nejake vycove hry, cosi kresila...akurat sa tusim ucili zmenit pozadie na obrazovke
moja je teraz chora...akurat zacali preberat slovne druhy, tak hadam to pochopi a dobehne
hodnotenia mame ciselne....akurat, ked donesie pisomku domov, tak tam je pocet bodov...kto ma plny pocet, tak dostane 1*

daniela1978
13. mar 2013

@kucminka z vlastivedy odpovedal včera.......maria terezia, ludovit štúr a bernolák......dnes majú písomku z obehovej a nervovej sústavy a z násobilky. Zajtra celá lekcia z AJ na písomke, na pondelok projekt z AJ a tú poondenú básničku na kubín......a to ešte čakám, že príde dnes alebo zajtra s tým, že bude diktát a písomka zo SJ......diktáty su u nás na figu, odkedy sa učia vybrané slová, tak sa tak zameria na ička, že dlžne a makčene nechá tak 😀 nenormálne zaťažuju tie deti, ale aj tak tomu nerozumiem, že my sme sa toľko neučili a vedeli sme podľa mňa viacej praktickejších vecí, ako dnešné deti, ktoré sa učia od nemoty do nemoty.......

pemotore
13. mar 2013

ahojte,nase skolstvo ide dole vodou a ucitelia novej doby su zatazeni na seba..maju vystudovane ucitelstvo po ucnovkach,dodatocne maturach a ked mas peniaze vystudujes aj ucitelstvo...cest vynimkam.Smutne je,ze zabudli na Komenskeho a jeho teoriu...nemaju k detom vztah.Oducit ,oznamkovat a bodka...ziadna snaha priblizit sa k detskej dusicke. No a ucenie ,,po novom" tiez ucitelov pekne zatazuje. Projekty by som zakazala..aspon na 1-4roc.No nikto nepozera na deti...hore schvalia a ucitelia si to odderu a deturence nesu nasledky. Hanba ministerstvu a kompetentnym. Vdaka za takych ucitelov co rozumeju detom.Ucitelom sa musi clovek narodit...to musi byt v cloveku...mala by som co pisat aj s vlastnych skusenosti-sama som jedna s uciteliek starej skoly...a mrzi ma co sa to tu deje!

daniela1978
13. mar 2013

@pemotore pekne si to napísala, len súhlasiť. syn mal v prvom ročníku neuveriteľnú učiteľku, človek s veľkým Č. mala síce tak 28 rokov, ale ona mala poslanie a nie robotu, tak to brala. Deti ju rešpektovali a mali radi, bola prísna ale zároven im bola kamarátkou. takýto učiteľ, to je rarita, dnes to je, že odučím si 45 minut, detom nasukam písomky, nech sa rodičia s nimi doma učia a ja mám klud.......je mi zle z takých učiteľov...........

kucminka
autor
13. mar 2013

@daniela1978 no to tiež nepochopím,prečo ich zaťažujú nejakým Štúrom,Teraz preberajú Štefánika,Janka Matušku,veď nič neutečie,toto všetko sme sa učili na 2stupni,my sa musíme venovať,takýmto témam a potom nám neostáva čas na dôležitejšie,čo je teraz pre nich násobilka,a vybrané slová.Keby im to aspoň námatkovo povedali a nie ešte z toho píšu aj písomky.

daniela1978
13. mar 2013

@kucminka veď to, podla knihy im nasobilku teraz netreba, učia sa ju doborvoľne, ale kto bola maria terezia, to musia vedieť.......školská refora, škoda reči.....

anesim
13. mar 2013

@pemotore moja v prvej a druhej triede projekty robili, teraz v tretej majú novú učiteľku a nerobili ani jeden, čo je myslím si škoda, lebo projekty sa majú naučiť robiť teraz a nie na druhom stupni, kde ich budú robiť z každého predmetu a každú chvíľu

kucminka
autor
13. mar 2013

@anesim hej,len tie projekty aj tak robíme my rodičia,oni len napíšu,čo im my povieme a nalepujú a kreslia obrázky.Myslím že by to mala byť samostatná práca,ale keby to robili sami,tak to by dopadlo.A učiteľka im to ani neznámkuje,lebo že vie,že to robíme spolu doma,preto im nemôže dať zato známku 😒 divné

renca3
14. mar 2013

@kasami kedze mame to iste, ja som si z toho spravila stupnicu od 1 po 4. Takze ked prinesie D, je to pre mna 2. 😉

kasami
14. mar 2013

@renca3 ved aj ja tak 😀

silvia07
13. apr 2013

ahojte...ako sa ucite v skole odcitat cisla pod seba?...mne sa celkom paci toto http://www.bomerova.cz/pisemne-odcitani-0

felixa
13. apr 2013

@silvia07 Mne pride ten sposob, ktory si sem dala, pri prechode cez desiatku prilis komplikovany a tym skor sa tam moze dieta pomylit. Je sice jednoduchsi pri odpocitavani bez prechodu cez desiatky, ale to podla mna nevyvazi to ostatne.
Moja dcerka ma v triede niektore deti, ktore pocitali takymto sposobom zhora, ale nachytali zle znamky, vzdy sa pomylia, tak ich rodicia zacali preucat na klasicky sposob "a kolko je..."

silvia07
14. apr 2013

@felixa nasi sa v skole tiez ucia klasickym sposobom, ale ta moja to riesi uplne najkomplikovanejsie...pocita to totiz z hlavy..ona princip vie, aj chape, len tak nechce pocitat....a teraz, ked sa ucia pocitat s 3 az 4 cifernymi cislami, tak to je uz nemyslitelne, aby vsetko odratavala v hlave...preto som zistujem, ci nie je este nejaky iny sposob 🙂 ....ale asi ta stara klasika bude predsa len najlepsia 🙂

renca3
15. apr 2013

@kucminka nasi robia tiez projekty. pomaham mu s tym. dostavaju z toho 4 znamky a potom vyslednu. ako stylizacia, odprezentovanie naspamat, obsah .... uz by som bola rada, keby si to robil sam. ale chalan 😝 mozno sa toho dockam. 😉

kucminka
autor
15. apr 2013

@renca3 im ucitelka za projekt znamku nedava,lebo vie,ze im s tym doma pomahame a ze to ona nebude znamkovat,tak sa snazime zbytocne,tie deti to potom ani nebavi,ked su za to neni ohodnotene a to pri tom stravime vela casu. 😒

daniela1978
15. apr 2013

@renca3 no my sme teraz robili projekt o pelikánovi a to bol prvý projekt, ktorý si musel sám vyhľadať info na internete a muž mu len pomohol to dať do AJ, takže konečne zistil, že to nie je domáca pre rodičov, ale pre deti 🙂
teraz sme sa začali učiť zaokruhlovanie....dalšia super kapitola......v knihe má, že čísklo 6758 má zaokrúhliť na 6700.......som z tej matiky na nervy.....

s_i_s_a
15. apr 2013

u nás sa minulý týždeň písali trištvrteročné písomky...písali zo slovenčiny, z matematiky, vlastivedy a prírodovedy. U nás robia projekty takým spôsobom, že keď sa niečo nové naučia, tak na ďalšiu hodinu kto chce donesie na papieri nalepené obrázky, niečo stručne napísané o danej téme a vyvesia si to na nástenku ktorá má názov ČO UŽ VIEME. Pani učiteľka im za to dáva jednotku. Ale je to dobrovoľné.

s_i_s_a
15. apr 2013

chcela som sa spýtať, pripravujú sa vaše deťúrence na prvé sväté prijímanie?