Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
@silvia07 máš pravdu s tým teplom, pretože som práve teraz dotelefonovala s bývalou kolegyňou, ktorej už bola dcéra minulý rok na príjimaní v habite a ona mi vravela, že v tom habite je teplo a s obliekaním všelijakých spoločenských šiat to netreba preháňať, a že jej dcéra mala pod habitom len tielko a pančušky
@renab - nasi teraz beru na matike zlomky. spocitavanie, odpocitavanie a porovnavanie. napriklad mal DU: mas 1/5 dolara, kolko je to centov? a kedze nasi maju americku ucebnicu, otazka bola kolko je to dimov. to musi vediet, ze jeden dime je 10 centov. cize vysledok 2. aj ja som sa uz nad tym musela zamysliet. alebo mas 1/2 dolara, kolko je to stvrdolaroviek? obvod, obsah a objem uz v rychlosti prebehli. 😉
@renca3 no tak to berú niečo iné....naši teraz násobia do nemoty, zaokruhlujú....ale že obsah, obvod.....nestraš 🙂
@daniela1978 nám tie habity ukazovali na začiatku školského roka pri stretnutí rodičov s dekanom našej farnosti, ale keď si pozrieš nejakú stránku farnosti a sú tam fotky z prijímania tak tam uvidíš tie habity, ja konkrétnu fotku nemám
nieco taketo ...nemam svoju fotku, lebo u nas to zaviedli len minuly rok
http://www.rovnosaty.szm.com/images/rovnosaty00...
http://www.farnost-tvrdosin.sk/docs/aktivity/us...
@daniela1978
@silvia07 - vysvetlujem po slovensky, len pojmy sa musi nabiflovat v Aj. tie maju v knihe. a este pravy, ostry a tupy uhol. potom nazvy 3 druhov trojuholnikov. ani neviem ako sa to v Sj povie. viem len rovnostranny. a este taky, co ma 2 rovnake strany a ten co ani jednu nema rovnaku. uz z toho mali test nastastie, teraz sme na zlomkoch. mne sa uz zacala tato matematika pacit. ale keby tomu nerozumel, mame problem. casto maju vymysliet slovnu ulohu alebo napisat, preco je to tak ci onak. proste musia chapat preco, nie len mechanicky pocitat.
@renca3 minule som skušala nášho, aké druhy stavovcou máme a začal po AJ, tak mu hovorím, že po slovensky....no to mu trvalo dlhšie 🙂
kucminka. to je naozaj super na jednej strane, že školský deň tvojhpo ideťaťa je pestrý a podporuje v nom tvorivosť. Na druhej strane je veľmi náročné stále vytvárať nové veci ... U nás to bolo aj tak horšie - my sme nerobili veľa projektov a nemohli sme sa niečím motivovať, takže bola na hodinách stále nuda... Myslím, že by si sa mala pozhovárať s učiteľkou, či to nie je na tie detičky veľa... Ale v každomk prípade, veľmi sa páči tá škola - o takej aktívnej škole som ešte nepočula 🙂
@daniela1978 náš Samko chcel len nohavice a vestu...objednala som z netu,ale nejak nám to strihovo nesadlo, tak sme dali ušiť...dnes ideme kupiť topánky...budem mať čo robiť prehovoriť Samka, že na prijímanie botasky mať nemôže 😀 ... to máte super o 11:00 ... my o tej 8:30 nič moc...to bude ešte chladno...vy ste sa už na niečo skladali ohľadom prijímania?
@s_i_s_a ešte sme sa neskladali, som ani nevedela, že sa skladá 🙂 no ja osm tiež povedala, že musíme tento víkend ísť poobzerať aspoň nohavice a košelu. Sako doma má (potreboval, keď sa hral na Jamesa Bonda a Michaela Jacksona 🙂 ), takže aspoň tie nohavice a o topánkach ani nehovorím, to bude fuška zohnať.
Vy máte vstup do kostola voľný, alebo máte to na nejaké lístky?
@s_i_s_a je to pekne, take jednotne...kto chce, tak si da pod to saty a moze ist na slavnosny obed....u nas sa skladalo 6 eur na vyzdobu kostola, 6eur na 1 cd s fotkami a 1 dvd s videom...potom 10eur za zapozicanie habitu....vstup do kostola je volny..zatial 🙂 ...akurat sa nesnmie fotit a natacat...bude jeden spolocny fotograf
kto mate dievca...aky uces date?...chystate sa ku kadernikovi?
@daniela1978 vôbec neviem ako to bude s vstupom do kostola...v nedeľu máme ten prvý nácvik hadám nám povedia niečo bližšie ... potom dám vedieť... včera sme kúpili topánky...tak máme aspoň základ 🙂 a v jednom obchode som pozerala sviečky...cena okolo 7,- € a ten návlek na sviečku aby náhodou vosk nestiekol na ruku okolo 2,-- €, tie mali zvlášť pre dievčatá (tie boli s krajkami a ružičkami) a zvlášť pre chlapcov (ten bol taký jednoduchý so zlatou hostiou)
@garzonka náš Samko si vybral nohavice a vestu, sako z nejakého pre mňa neznámeho dôvodu 🙂 nechcel a chce mať motýlika, nie kravatu...ani som si nemyslela, že bude mať také požiadavky a bude sa o to čo bude mať na sebe tak zaujímať, keďže ináč chodí v tričku, nohaviciach a botaskách 😀

@babulik3 moja bude mat pod tym take letne biele saty na ramienka... take obycajne, ziadne slavnostne...oslavu budeme mat formou gulasky, lebo mm oslavuje 40, tak sme to spojili...tak tam by ani nemohla pobehovat v princeznovych satach
inac minuly rok mali niektore dievcata pod habitom este normalne slavnostne saty...ale iba co im v tom bolo potom velmi horuco